Obama i Holivud u gej-raskolu

Piše Vladislav Panov

Odijum prema Obaminoj administraciji koji Holivud upravo napumpava nastao je jer su se u celuloidnoj prestonici svih mogućih „sloboda“ našli neoprostivo izneverenim, zato što ni do danas predsednik SAD nije odlučno stao u zaštitu gej-populacije

Aktuelni američki predsednik Barak Obama ima mnogo čemu da zahvali takozvanoj „holivudskoj eliti“ koja je stajala uz njega u odlučujućim momentima njegove predsedničke kampanje, potpomognute zamašnim milionskim sumama sa raznih holivudskih računa i privatnih donacija najvećih zvezda i najuticajnijih filmskih mogula. Nije mali broj onih unutar industrije snova, ali i izvan nje, koji bez obzira na svoja politička opredeljenja i stavove smatraju da bez podrške Holivuda Amerika još ne bi imala svog prvog tamnoputog vođu u Beloj kući. Kao u nekom jeftinom holivudskom političkom trileru, Obama i Holivud imaju brojne otvorene i još brojnije tajne veze.

NE PITAM, NE GOVORI
Odijum prema Obaminoj administraciji koji Holivud upravo napumpava, do za njega možda i zabrinjavajućih proporcija, nastao je jer su se u celuloidnoj prestonici razvrata, dekadencije i svih mogućih „sloboda“, našli uvređenim i neoprostivo izneverenim zato što ni do danas Obama nije odlučno stao u zaštitu gej-populacije, odnosno što nije omogućio da zakonodavstvo donese sve neophodne zakone ne bi li u Americi konačno u svim državama postalo normalno sklapanje brakova između pripadnika istog pola. To što Obama, čini se, o tome ne želi ni da razmišlja, iritira brojne „slobodoumne“ i napredne, liberalnom razmišljanju sklone perjanice Obamine predsedničke kampanje i njegove sokolove sa inauguracije koji su medijski odradili posao života za njega. Predsednik se pokazao nezahvalnim!
Odnosno, kao i svi političari, i on je u praksi odmah od velikog liberala pragmatično postao upravo to – političar. Ratovi su nastavljeni, trupe nisu povučene ni sa jednog ratišta, čak je pridodao i novo. Ali Holivud ukršta medijske mačeve sa predsednikom jer se ovaj ne zalaže za prava homoseksualaca!?
Vremešna Barbara Strejsend, svakako veoma ozbiljni donator predsednika, kao „najveći pristalica“ strašno mu je zamerila što podržava politiku „ne pitam, ne govori“, koju vojska primenjuje kada je reč o homoseksualcima u njenim redovima. Ona je podržala Obamu jer je, verovatno, očekivala da će narediti da mu vojnici u suknjicama i kao bračni parovi uvode demokratiju po svetu. Nije joj zasmetalo, kao ljudima izvan Holivuda, koji na svojoj koži osećaju blagodeti Obaminih „velikih promena“ i pitaju se šta im je trebalo da on bude u Beloj kući, što, recimo, Amerika i dalje svakodnevno razara ovu planetu, vodi besmislene ratove, što joj je ekonomija u tragičnom stanju, pa je zbog nje isto tako i u celom svetu, ili bar što, recimo, još aktivno radi srednjevekovno nazadni i surovi Gvantamo, zatvor-mučilište za „teroriste“, čije je navodno zatvaranje, inače, bilo jedan od Obaminih „zaveta“ po dolasku na vlast. Ne, njoj, kao i ostalim holivudskim „naprednjacima“ smeta što nije otpočelo masovno venčavanje gej parova, posebno onih u uniformi.

KORAK DO SAVRŠENSTVA
Jedino je Majkl Mur, slavni Oskarovac čiji su dokumentarni filmovi osvojili svet, komentarišući najneprijatnije političke i društvene probleme SAD prozvao predsednika zbog aktuelnog predvođenja NATO alijanse u rušilačkom naletu na Libiju. On je povodom ovog novog američkog ratovanja u svom ciničnom stilu predložio da se uvede evakuaciona zona od sto kilometara oko Obamine Nobelove nagrade!
Slavni glumac Met Dejmon, jedan od najvernijih i medijski najduže angažovanih superstarova kada je reč o podršci Obame, je ovih dana takođe ustao protiv „svog“ predsednika. Napao ga je zbog loših i neodlučnih promena u školstvu, ali i generalno, tvrdeći da zapravo ni u čemu u toku svog dosadašnjeg mandata nije obavio posao kako je morao, obećavao i kako je od njega očekivano. Njegovim osudama se pridružuju i skoro svi drugi holivudski donatori, pa se sada talas pozitivne energije iz američke filmske industrije na kojem je tako ugodno i profitabilno jahao aktuelni predsednik, dok je to postajao, okreće protiv njega.
Mnogi obični Amerikanci jetko komentarišu na internetu, koga je uopšte briga šta misli neka praznoglava holivudska zvezda koja nema pojma šta je stvarni život? Daleko je tragičnije, međutim, što se ista konstatacija odnosi i na Obamu, takođe u suštini najpre veliku zvezdu šou-biznisa, samo onog političkog, koja isto, iako bi i te kako morala, nema ni najmanju predstavu o tome kako izgleda svakodnevno preživljavanje većine njegovih podanika.
Gle čuda, svet je ostao očajno isti i sa Obamom. Koliko je samo praznoglave naivnosti bilo potrebno da se zaista poveruje u suprotno. Mada, kako sada izgleda, Holivud i nije bio zainteresovan za neke velike promene sveta. Samo onog dela, kod njih, koji se tiče gej-populacije. Samo im taj korak fali do savršenstva…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *