Grad Beograd protiv NATO agresije u Libiji

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 12. april 2011. godine – Izvor Be92:  Posle podrške japanskom narodu, Skupština Grada Beograda na današnjoj sednici je odlučila da se solidariše i sa libijskim narodom, tako što će organizovati javni skup na Trgu Republike na kojem će se simbolično podeliti 1001 sadnica smokve.

„Ovo je najmanje što možemo da uradimo za narod Libije. Setimo se samo šest kamila koje je nesebično Moamer el Gadafi poklonio Beogradskom zoološkom vrtu 1989. godine. Potomci tih kamila,  Bogoljub i Jovana, i danas su stalni stanovnici „Vrta dobre nade“, rekla je pomoćnica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić koja će prisustvovati skupu zakazanom za nedelju 17. aprila od 12 časova, a na koji, i pored najbolje volje, neće doći gradonačelnik Dragan Đilas.
Posle neugodnih iskustava vezanih za deljenje sadnica trešnje na skupu podrške Japanu, kad je nastao pravi stampedo i povređeno desetak građana (uprkos tome što sadnice trešnje koštaju 150 dinara), ovaj put će skup obezbeđivati 5.000 policajaca koji će voditi računa o svakoj sadnici smokve koje simbolizuju prosperitet, mir i ljubav. Te sadnice Beograđani će moći da zasade gde god budu hteli, osim u parku ispred Skupštine grada.
Program će ulepšati pevanje tradicionalnih libijskih pesama u izvođenju čačanskog hora „Nadežda“ i Društvo za negovanje libijskih borilačkih veština.
Skupu će prisustvovati brojne javne ličnosti, kao što su Nataša Kandić, Sonja Biserko, Vesna Pešić, „Žene u crnom“ i ostali predstavnici organizacija koje su najoštrije osudile nelegalnu NATO agresiju.
Donacije za pomoć narodu Libije, koje su prevazišle 90 miliona dinara, svrstale su Srbiju na peto mesto u svetu po donacijama za pomoć ovoj unesrećenoj zemlji.

Један коментар

  1. Zelim svako dobro, veliki oprez i mudrost prijateljskom narodu Libije u prevazilazenju ove tragedije. Mi treba da im budemo primer kako se lako izgubi integralna drzava i dovede u pitanje i sama drzavnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *