Uvodi se Ministarstvo za borbu protiv viceva

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 13. marta 2011. godine; Izvor Be92 – Posle smanjenja broja ministarstava u Vladi Srbije, na jučerašnjoj sednici Vlade odlučeno je da se uvede jedno koje ranije nije bilo – Ministarstvo za borbu protiv viceva.

Naime, kako se pokazalo u poslednje dve sedmice, broj neslanih i neumesnih šala drastično se povećao, naročito vezanih za katastrofalni zemljotres i cunami u Japanu, posetu predsednika Tadića toj zemlji neposredno pred katastrofu, godišnjice smrti Zorana Đinđića i Slobodana Miloševića i slabu igru Borca iz Čačka. Kako je ocenio potpredsednik Vlade Ivica Dačić, broj viceva pristiglih u MUP na odsek za viceve upetostručio se u poslednjem periodu, posebno je zabeležen osetan rast šala na račun nesrećno stradalih ljudi što je u potpunom neskladu sa evropskim vrednostima i civilizacijskim tekovinama.
Zbog toga je predloženo da se na mesto ministra za borbu protiv viceva postavi Nenad Prokić iz LDP-a, kao dokazani borac protiv neslanih šala, za prava unesrećenih, i dokazani evropski kadrovik s diplomom pri komisiji EU kojom se potvrđuje da je lišen svakog smisla za humor. Prokić je ovu diplomu stekao na jednogodišnjem kursu Evropske komisije za specijalizovanu ozbiljnost još 2007. godine, kada je na završnom ispitu iz razumevanja viceva dobio najvišu ocenu uspešno pokazavši da nije shvatio nijedan vic upućen na račun nacionalnih manjina i ugroženog građanstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *