Tribina „Pečata“ u Bačkoj Palanci: Čuvari vatre

Predstavljanje časopisa „Pečat“ u okviru društvene tribine „Razgovori“ u Bačkoj Palanci, koju vodi dr Nebojša Kuzmanović, pokrenulo je niz aktuelnih tema, a učešće su, sem predstavnika „Pečata“, uzeli i prisutni građani, te je zahvaljujući oštroumnim primedbama i sugestijama prisutnih tribina prerasla u konstruktivnu diskusiju. Za ovu priliku Narodna biblioteka „Veljko Petrović“, domaćin „Pečata“, bila je, kako je primetila direktorka, dupke puna čime je ovaj grad u Vojvodini pokazao u kojoj meri je zainteresovan za kulturna i društvena dešavanja, te pokazao interesovanje „da se i njihov glas čuje“. Posle uvodne reči dr Kuzmanovića prisutnima su se obratili direktor i glavni urednik „Pečata“ Milorad Vučelić, zamenik glavnog urednika Aleksandar Dunđerin, pomoćnik glavnog urednika Nataša Jovanović i saradnik „Pečata“ Mara Knežević-Kern.
Od viđenja aktuelne situacije u Srbiji, koju je u svom izlaganju izneo Milorad Vučelić, i ocene vladajuće kulturne politike, čemu je pažnju posvetio Aleksandar Dunđerin,  izlaganje je izmešteno na polje poljoprivrede, pa su razmatrajući nepostojanje strategije u ovoj privrednoj grani Nataša Jovanović i Mara Knežević-Kern akcentovale, kao opasnost koja vreba Srbiju, uvođenje GMO u lanac proizvodnje.
Sugestije, nedoumice i pitanja koja su usledila, izazvali su oduševljenje učesnika tribine koji su konstatovali da je ovaj susret zaista prerastao u „razgovore“, te da su gosti, čitaoci „Pečata“, ovakvim oštroumnim komentarima zapravo opravdali postojanje ovakvog jednog lista. Zanimljivim se učinio i komentar poljoprivrednika iz okoline Bačke Palanke koji je povodom razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, uzviknuo: „Čuvar vatre je ‘Pečat’“!

4 коментара

  1. ODLICNA TRIBINA TAKO TREBA SVUDA DA SE JAVNOS UPOZNA OBLICNO NAROCITO
    O MODIFIKOVANOJ HRANI TOM ZLU KOJE TIHO SEJE SMRT
    SVE POHVALE DR.NEBOJSI KUZMANOVICU NA OVOJ PREDIVNOJ TEMI I TRIBINI TAKODJE I GOSPODINU VUCELICU NA VITESKOM JEZIKU SAMO TAKO NASTAVITE OD NAS CITALACA A I GRADJANA IMATE POTPUNU PODRSKU JER ISTINA SE NEMOZE UBITI
    SRDACAN POZDRAV

  2. Hvala dragi Milane, što ste prepoznali i podržali potrebu za dijalogom i razgovorom. Političke partije su u poslednje dve decenije umesto dijaloga i razgovora uvele monolog i jednoumlje. I što Narodna skupština Republike Srbije donosi više evropejsko-liberalnih zakona to je manje slobode u Srbiji!
    NebSerb

  3. штета само што је овај догађај слабо медијски пропраћен. ја сам из паланке и нисам знао за овај догађај. било би лепо када би поново у неко догледно време поново организовали неку трибину на наше животне теме!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *