LIBIJA Moralni slom „novog poretka“

Piše Dragan Milosavljević

Kuda se pod kišom „tomahavka“, ovog puta nad Libijom, zaputio vek velikih obećanja? Da li ga ka elementarnom manjku čovečnosti i pravde usmerava činjenica da je rođen u osvit neoimperijalnih zločina NATO na Balkanu?

Ishitrenost poteza nove balkanizacije Afrike, već prepoznatljiva konstrukcija klišea u izazivanju ratnih požara iza kulisa „simuliranih revolucija“, upućuje da se Americi žuri. Njena premoć i ugled se tope gotovo dnevno.
Zaista, kuda se pod kišom ubitačnih „tomahavka“, ovog puta nad Libijom, zaputio ovaj vek velikih obećanja? Da li ga neumitno usmerava ka elementarnom manjku čovečnosti i pravde činjenica da je rođen u osvit neoimperijalnih zločina NATO na  Balkanu? Na teritoriji sa viškom istorije, a manjkom racija.

SRAMOĆENJE ODISEJA
Zloupotreba imena antičkog junaka Odiseja (vojna intervencija je nazvana „Odisejeva zora“) dokaz je da umesto obećane demokratije, SAD, obuzete mržnjom prema vrednostima civilizacije nastalih pre otkrića Amerike, svesno šire ratove. Potom dolazi ekonomska kriza, droga, koja će „Libiju pretvoriti u novi Avganistan“, kriminal, korupcija, MMF pozajmice, dužničko ropstvo. Tako se od piromana na barelu postaje vlasnik bušotina.
Ono što su bili UČK, „državotvorni“ teroristi na Balkanu obučeni od CIE, u Ruandi su njihove replike teroristi koji su  inicirali građanski rat, sredinom devedesetih. A danas su to „pobunjenici“, najamnici iz redova Al Kaide, za SAD junaci „demokratskih promena“ u Libiji. Oni  imaju, kakve li ironije, zaštitu NATO, u nameri da pocepaju državu i Zapadu poklone naftu. A bankari i korporacije u senci NATO već uoči intervencije konfiskovali su (ukrali) preko 80 milijardi dolara Džamahirije, koje je na poverenje posrednika Blera  Gadafi položio u evropske i američke sefove.
Po formuli, izazivanjem građanskog rata sredinom devedesetih SAD je od Francuske ukrala interesnu sferu Centralne Afrike i upisala je u svoj kolonijalni tefter.  Saznajemo i to da je uz pomoć generala Džonatana Skota Grejsija, u ulozi savetnika, i Dejvida Filipsa, svojevremeno koordinatora SAD u otcepljenju Kosova i cepanju Timora, predsednik Obama isposlovao putem nametnutog referenduma  nedavno otcepljenje hrišćanskog juga od muslimanskog severa u Sudanu. Sudanski predsednik Omar Al Bašir, prethodno optužen za „genocid“ u Darfuru, organizovanom po istom principu kao i Srebrenica, pozvan je u Hag. Nagodba da se to ne desi, napravljena je ustupanjem nafte Americi. Kinezi su ostali „kratkih rukava“.

PROIZVODNJA „GENOCIDA“
Pre deceniju i po CIA je u Runadi i Zairu pokrenula plemenske sukobe i uz posredovanje Ugande i drugih suseda ubijeno je preko pet miliona  Afrikanaca. Pretežno žena i dece. Odgovornost su poneli gurnuti u pokolje, ali ne i podstrekači (SAD).
Sve je više upozorenja da se ova politika borbe za resurse i neograničeni „lebensraum“ svela na totalnu regresiju ljudskosti. Da je takozvana „zapadna civilizacija“, predvođena SAD, zagazila ne samo u golu otimačinu, već je na Balkanu  „legalizovala“ kanibalske obrede u kojima pobednici „konzumiraju“ ne samo resurse već i vitalne organe svojih žrtava. Verujući nepokolebljivo da na to imaju pravo jačeg i „izabranog“, gospodari sveta to čine na jasan podsticaj neupitnih „vračeva“ globalizma koji su im u tim obredima otimačine garantovali vitalnost.
Pristiže sve više nagoveštaja da od  priželjkivanog čišćenja Augijevih štala kriminalne države Kosovo, nema ništa. Izveštaj Dika Martija gurnut je na marginu, nastavlja se totalni prodor droge, trgovina ljudima. Francuska i V. Britanija gurnute su od SAD u rat sa Gadafijem. Sve u ime još jedne misije  NATO „kanibala“, prerušenog u „Milosrdnog anđela“. To je  nepogrešivi znak da uveliko gubi snagu evropska civilizacija koju bi SAD da uteraju u „melting pot“.
U fazi kada je Evropa počela da se komeša jer je na njena pleća ciljano prevaljen teret svetske ekonomske krize, započete bankarskim malverzacijama na Vol Stritu, vodeće države EU, članice NATO, poslate su u afričku i bliskoistočnu avanturu.
Sve su to logični nastavci klintonovsko blerovske spoljne politike iz protekle decenije, jednog u osnovi globalno subverzivnog, u stvari satanističkog projekta menjanja svih nespornih postulata 20. veka, njegove ravnoteže, krvavo plaćene u Drugom svetskom ratu. Rušilački projekt novog prekrajanja genetskog menjanja sveta i posle izvikanog izbora crnca za predsednika SAD, nastavlja da sprovodi državna sekretarka Hilari Klinton.

REZOLUCIJA, KUKAVIČJE JAJE
Najočiglednije i nažalost najuspešnija u svojim nezdravim ambicijama, sekretarka je upravo na Balkanu, među kvislinškim elitama.  Upravo je državna sekretarka neumorno poslednje dve nedelje namicala „zonu zabranjenog leta nad Libijom“, kao povod za intervenciju. Svojevremeno, ona je zahtevala od predsednika, supruga Bila, i to po svaku cenu, intervenciju na Beograd. Svet će i te kako zažaliti što je pošao putem bez otpora. Hilari je bila fanatično uporna, počev od pritisaka na Generalnu skupštinu OUN, preko Saveta bezbednosti, sve do Arapske lige. Nesumnjivo da je njen izaslanik u Moskvi, potpredsednik SAD Bajden,  „ubeđivanjem“, čiji je sadržaj  za sada nepoznat, isposlovao u Moskvi veoma važan izostanak jasnog „njet“ na SB OUN.
U opticaj je pušteno neformalno objašnjenje da je Gadafi  „inače politički mrtvac“. Ni Kina nije mrdnula prstom. Sve je ličilo na let aviona čiji putnici ne znaju da je tajno promenjen kurs, a nije im ni prijavljeno da su u rukama automatskog pilota. Da se ne zna  gde će zapravo sleteti i kako.  Međutim, samo 48 sati po izostanku veta na „kukavičje jaje“,  rezoluciju l 973, posle tepiha bombi i smrti desetina civila Libijaca (kolateralne štete), ova odluka OUN, u moru protesta u svetu, viđena je u pravom svetlu kao „trojanski konj zakulisne diplomatije“.  Konstatuje se, avaj, sa fatalnim zakašnjenjem, da je „u ime zabrane zone letenja i zaštite civila uveden rat ne samo na teritoriji Libije, već je potencijalno ugrožen ceo region“. Moskva, u međuvremenu, koriguje kurs, a TV „Raša tudej“ javlja da „raste ozbiljna podeljenost između članica NATO“. Talasi demonstracija da se bombardovanje obustavi, legitimisani su TV snimcima na ulicama prestonica širom sveta. Rusija traži na najvišem nivou „hitni prekid vatre“, novu konferenciju Saveta bezbednosti, šalje emisare u Egipat odakle nadiru na teritoriju Libije američki plaćenici, „borci za demokratiju“ i akteri nelegalnog rušenja režima zasutog bombama i raketama.

SAMODESTRUKTIVNA NEOPREZNOST
Dakle, repriza zbivanja iz 1999. godine nad Balkanom. Kakva samodestruktivna neopreznost onih koji na srpskom postradaniju nisu za sebe izvukli spasonosne pouke. Ili je i to diplomatija čije je tajne sve teže dokučiti, još teže kada ih selektivno tumači Asanž. Ili su možda Peking i Moskva saglasni da treba pustiti Ameriku, V. Britaniju i Francusku da u Libiji upadnu u rupu koju su same iskopale, odričući se pri tom već otpisanog Gadafija. Uzdržanost velikih igrača oko nove „balkanizacije“ , svodi na minimum šanse i ovog naroda da se rehabilituje, za pripisanu genocidnost, navodno planiranje zločina etničkog čišćenja celog Balkana.
Za realizaciju te iskrsle prilike treba imati drugu elitu i drugačije medije, koji nisu pod kontrolom najmračnijih vojnih i finansijskih kartela ove epohe, smeštenih u pozadini NATO, NVO sektora, OUN i ostalih poluga totalitarne kontrole globusa. Zavojevačka praksa Zapada, koja nikada nije stvarno pobegla od pohoda konkvistadora, krstaša, lova na robove, potrebe istrebljenja naroda (Indijanci, Jevreji), samo je  preoblikovala bivše osvajačke pohode u „humanitarne intervencije“.
Srbi su se istorijski, kroz empiriju dosadašnjih ćutke pretrpljenih genocida, počinjenih nad njima u poslednjem veku, prosto nudili za pokusne kuniće novog intervencionizma. To je lako išlo preko boljševičkih elita i njihovih potomaka, sviklih na ideju sabirnih logora. Što je Srbija već više od šest decenija.
Ali, svojevremeni poraz Srbije u „ratu sa celim svetom“, sada se jasno vidi, nije samo njen. To je presuda i milionima drugih. Na predavanju u Kataru, kao gost Al Džazire, koja se otvoreno stavlja na stranu „atlantističkog islama“, elokventni turski ministar Ahmed Davutoglu zatražio je „ujedinjenje Arapa“ i to na resantimanu bivše Otomanske imperije. Spominjući povratak „dostojanstva“ kroz „revolucije u islamskom svetu“, ali ne i uvođenje demokratije, koja je navodno njihov povod.
A upravo ta izlizana floskula, bila je povod oružanom uplitanju SAD u regionu. Turci se, sve je jasnije, kao američka konjica, spremaju nazad na Bliski istok i priobalje Afrike. To isto već su obećale neoosmanlije na Balkanu, ali se po navici mislilo da su to „srpska posla“. Pa i nisu. Znaju to dobro potpisnici Deklaracije iz Istambula. микрозаймы онлайн займ моментально на картуот частного лица займ срочносрочный займ на карту круглосуточно займ на год с ежемесячным платежомзайм в москве срочноонлайн займ на карту 24 часа

13 коментара

  1. Kad se uzme u obzir od kakvog sljama je napravljena ta degenerisana amerika,onda nije cudo sto mrze sve sto je pre njih nastalo,a nastalo je skoro sve. To je narod sa TESKIM kompleksom,nemaju naciju svoju,nemaju jezik svoj,i sta onda ocekivati od takvih do veliko ZLO!O njima oni sami najbolje govore,tako da je svaki komentar suvisan. Nicija nije do zore gorela,pa nece ni njihova. Libijskom narodu zelim da od Boga dobiju snagu da izdrze ovo ZLO koje ih je snaslo!

  2. Америка се неће смирити све док бомбе небуду падале,рушиле и загађивале њихову земљу и убијале њихову децу.Тај сури медвед(гризли) је усуштини велика кукавица која има Европску унију за потрчка.Нама,обичним људима много штошта је јасно али не можемо ништа осим да сачекамо да се коцкице правилно сложе па да кренемо.

  3. Amerika nema svoju naciju ali ima RELIGIJU A TO JE PROTESTANTIZAM.NIJE BADAVA REGAN KAD JE DOSAO NA VLAST U VISE NAVRATA POSETIO PAPU I IZA ZATVORENIH VRATA DOGOVARAO KAKO OSVOJITI SVET PUTEM RELIGIJE. Ujedinili su dve religije sad sledi sa proslavljem. Ako pravoslavna crkva to ne prihvati 2014 sledi velika proslava u Sarajevu 1ww 1914 gde ce Srbi ( g. Princip) biti ocrnjeni za sve ratove u 20 veku. Vec se citaju pretnje izmedju redova. EKUMENIZAM ce nam doci glave, ovako ili onako.

  4. Šta reći na sve ovo ,znamo mi to sve ali šta vredi?Ceo svet tačnije sve vlade su poludele ,obični ljudi se bune ,teško im je ,tu i tamo protestvuju ali za to malo ko zna i nikom ništaaa!Dokle tako ?Zar na ovoj planeti nema neko ko može da se suprotstavi ovim monstrumima?

  5. Ameri su truli i smrde isto kao i zapadna Evropa. Mecka ce zaigrati i pred njihovim vratima. Samo malo strpljenja. A ovim nasim kvinslizima porucujem da vec sad traze azil kod istih smrdljivih Amera i njihovih pudlica.

  6. The Google translation of your writing into English is very close to gibberish. The sentence construction is so badly mangled it is very difficult to understand what you are writing. I can guess at the basic argument that you are making: Obama and the NATO/United Nations forces have very little justification to use military force. If that is your point, then I agree. The United States usually fights for the interests of multi-national corporations seeking to gain from economic instability and to exploit resources. I don’t know that President Obama is 100% motivated by corporate forces, but I believe some part of his motivation comes from a concern for the lives of innocent people. Obama stated in a radio address to the American people:
    “In places like Benghazi, a city of some 700,000 that Qaddafi threatened to show ‘no mercy,’ his forces have been pushed back,” Mr. Obama said. “So make no mistake, because we acted quickly a humanitarian catastrophe has been avoided, and the lives of countless civilians — innocent men, women and children — have been saved.”
    Because the situation has deteriorated to imposing violence to prevent violence, it has already gone too far. War is hell. Tentatively and partially joining into war only serves to make it a bigger hell.

  7. @ Tim Riley
    I cannot find any reason what so ever, for You to get involved into this argument.
    I understand that You are complaining about Your trouble with the Google translation of the above text. That part I can understand.( However , I do not intend to translate the text for You, since the text is not intended for Your reading in the first place)
    The part that You are trying to voice Your opinion and to defend Obama’s policy of the war against people of Libya- I cannot understand.
    War is war.
    You can try to name it with any other names, as You like, but the real content of those names will still show the true meaning- a war .And in every war innocent people are killed.
    In peace, people can be abused and unhappy but they live, in war they die. Simple.
    The horrible propaganda about saving innocent lives by killing innocent lives – should stop. As if from now, as if from yesterday.
    I have found the following part of Your comment as acceptable: “War is hell. Tentatively and partially joining into war only serves to make it a bigger hell.” One could say that the message of the Milosavljevic’s text is mostly saying the same, just in more details.
    However, Milosavljevic forgot to write about Obama and absurd of his Nobel prize winning.( He is more into the facts about the hilarious obsession of Hilary to start the war).
    I think he should point out the absurd of Obama being a Nobel prize winner for peace since he is starting another war in the world.
    So, it would be nice of You if You can do us a favour to raise Your voice at some more appropriate place in order for Obama to return the prize. The prize for peace that- he is so obviously abusing .

  8. Gadafi je imao sve uslove da se pripremi za ovaj scenario, Libija je jedna velika komadina zlata, zar se zlato čuva sa oružjem starim trideset- četrdeset godina. Gadafi libijski novac drži u engleskim bankama koje su ga blokirale, sve je radio naopačke.
    Godišnji devizni priliv od nafte je donosio Libiji 100 milijardi dolara, zašto nije dao Rusima ili Kinezima 100 milijardi da ga nauružaju, da čuvaju libijsko zlato, ne, on je naivno poverovao da je prihvaćen od “demokratskog sveta”, rezultate imamo.
    Firerovski nastup NATO pakta nije ništa novo, samo je demagoška interpretacija poprimila retoriku herojstva, slobode, humanosti.Neki se pitaju zašto Rusi i Kinezi nisu stavili veto na bombardovanje i otimačinu libijskih resursa, ništa se ne bi promenilo i naravno antiamerikanizam će jačati do ludila kod muslimanskog sveta i nepoverenje prema zapadu.Libijska “priča” se neće završiti zauzimanjem naftnih izvora i postavljanjem marionetske vlade, tražiće se izlazna strategija, terorizam će kulminirati.
    Libija je nauk za mnoge, nekada je bolje biti bez hleba, nego bez savremenog raketnog bacača…!

  9. Pametnjakovic

    Gospodo (i gospe) ! Gospoja Nicole Foss dolazi u Evropu da odrzava predavanja ; da li znate sta je Peak Oil ? Zasto rat u Iraku , Libiji ; zasto se Rusi izmedju ostalog plase priblizavanja NATO-a ? Zasto se civilizacija mora vratiti tradicionalnom nacinu zivota ???
    Gospodja nudi odgovore , i , molim vas , molim , molim barem razmislite o tome da nadjete nacina i ugostite je u Srbiji . Ako budale u Beogradu nemaju sluha za prave teme – imajte vi . Pogledajte sta gospoja prica , pa razmislite :
    Nicole Foss: We Need Freedom of Action To Confront Peak Oil
    http://www.youtube.com/watch?v=nvoFJsqF1wQ
    Gospoja uredjuje internet stranicu The Automatic Earth http://theautomaticearth.blogspot.com/
    i cest je gost na RussiaToday u okviru emisije Kaiser Report .
    Barem kontaktirajte nekog geologa i razglasite istinu !
    (nadam se da iko cita komentare , znam da nije u smislu teme , al` i jeste !!!)
    Zov`te gospoju u Srbiju da odrzi predavanje , da postidi sve ove priglupe jevropejske fanatike i manijake iz vladajuce koalicije ! Gledajte na nju kao na svojevrsnog Rick Rozoff-a .

  10. Senka dear,
    Do not pay any attention on that guy! Why? See for yourself! Americans can do anything – all they have to do is to BELIEVE IN THEMSELVES!
    http://www.youtube.com/watch?v=8rDgE9d3GXE

  11. @ Tim Riley

    I would like to see, more than anything in the world, Google translation of your writing in Srbian. I put deliberately SRBian, because that’s what we are SRBI – not Serb. Don’t take my word for it, go and check… our acknowledged international country code is SRB (finally)!

  12. Podrzi hrabri libijski narod i pukovnika Gadafija,jer su oni nas uvek podrzavali kada nam je bilo tesko.
    Daj svoj glas.
    Support for Muammar al Gaddafi from the people of Serbia | Facebook

  13. Зоран Ђорђевић

    Овде је на делу, поред нафте, и идеолошки сукоб. Американци не смеју да дозволе да народ негде може да не плаћа цве чега се дотакне. Да ома бесплатно школовање, здравство, да не плаћа струју и да има све оне погодности о којима смо сви ми читали ових дана у коментарима на чланке о Либији. То је Западу трн у оку, то је њима Гадафи згрешио.
    Ако бисмо, у неком мисаоном експерименту, питали милион просечних Американаца да ли би радије живели у Гадафијевој диктатури, са свим привилегијама које она даје обичном становнику, или у Обаминој демократији, видели бисмо да би већина пристала на диктатуру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *