Islamizacija Bosne

Piše Anja Vujević

Kao visokocenjeni obaveštajac Danijel Server, koji se u ratnim godinama bavio Federacijom BiH, je sasvim sigurno imao na raspolaganju sve informacije o islamskim teroristima i njihovoj borbi u BiH, o počinjenim stravičnim zločinima tokom krvavog rata u BiH, o kanalima kojima je stizalo oružje muslimanskoj strani…

Potpredsednik američkog Instituta za mir, dugogodišnji diplomata koji je od 1994. do 1996. godine bio američki izaslanik za muslimansko-hrvatsku federaciju BiH (današnja Federacija BiH) Danijel Server, u kolumni posvećenoj bivšem američkom ambasadoru Vilijemu Montgomeriju i njegovom lobiranju za SNS Tomislava Nikolića, potvrdio je ono što se do sada samo naslućivalo –  politički cilj SAD bio je i ostao celovita BiH, jer bi formiranje islamske države u BiH predstavljalo platformu za širenje islamskog terorizma! Drugim rečima, Srpska u okviru BiH služi kao brana od radikalnog islama.

INTERES SAD
Povod za Serverovo obraćanje, koje su sarajevski mediji toliko žurili da objave da nisu stigli ni da ga prevedu sa engleskog jezika, bio je nedavni Montgomerijev intervju u kojem je kao jedno od rešenja za BiH naveo njen raspad i otcepljenje RS.
„Podele koje Montgomeri predlaže sigurna su formula za ponovno paljenje sukoba na Balkanu, s razornim dejstvom, uključujući i formiranje Islamske Republike u centralnoj Bosni“, navodi Server i dodaje:
„Sećaš li se, Bil? Mi to nazivamo „neodrživim ostatkom Islamske Republike koja bi bila platforma za iranske teroriste u Evropi“. Teško mi je videti šta je tu u interesu SAD i Srbije…“
Mora se priznati da je prilično neuobičajeno da jedan diplomata ovako otvoreno progovori o stvarnim razlozima na kojima počiva politika njegove države prema drugoj zemlji. Ne ulazeći u motive koji su naterali Servera da izrekne ovakvo priznanje, nije teško naći mnoštvo argumenata u prilog njegovim tvrdnjama. Pre svega, kao visokocenjeni obaveštajac koji se u ratnim godinama bavio Federacijom BiH, Server je sasvim sigurno imao na raspolaganju sve informacije o islamskim teroristima i njihovoj borbi u BiH, o stravičnim počinjenim zločinima tokom krvavog rata u BiH, o kanalima kojima je stizalo oružje muslimanskoj strani itd. Pored tog, SAD su sasvim sigurno imale sjajan uvid u širenje radikalnih islamskih pokreta u BiH, ćelija Al kaide (koja i prema priznanjima obaveštajnih agencija BiH danas u BiH ima značajan broj svojih „spavača“). Iako u Sarajevu ovih dana nastoje na sva usta da uvere kako su bosanski muslimani, evropska, verska i kulturna radikalizacija primećuje se na svakom koraku, a iza nje stoje milijarde maraka koje su u „preobraćanje muslimana u BiH“ uložile arapske zemlje. Od nekadašnjeg Sarajeva na čijim ulicama je bilo nemoguće na osnovu fizičkog izgleda razaznati nacionalnost prolaznika, u kojem nije bilo nikaba, feredža, vehabijskih brada i skraćenih pantalona, Sarajevo je postalo grad u čijim institucijama radnice nose feredže, a džamije su pod direktnom kontrolom vehabija.

OTROVNE STRELICE
Iz jedne od najvećih evropskih džamija – džamije Kralja Fahda u Sarajevu, u vlasništvu Saudijske Arabije i van zakona BiH, njen glavni imam Nezim Halilović Muderis gotovo redovno odapinje otrovne političke strelice, čak i prema, kako on to kaže, „gluvoj i ćoravoj Evropi“. Tako je Halilović tokom jedne molitve održao govor u kojem je ustvrdio da je „istorijski fakt to da je Andrić četnički ideolog“, da je „genocid nad Bošnjacima izvršen samo zato što su bili muslimani“, da bi trebalo prvo „ukinuti naziv Republika Srpska“, a potom i „nju samu“.
Koliko duboke korene je uzela radikalizacija čitavog društva u Federaciji možda najbolje ilustruje skorašnje predavanje koje je u Bošnjačkom institutu, na čijem čelu se nalazi lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, održao sarajevski istoričar Smail Čekić, koji je i direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava iz Sarajeva. Na naučnom skupu pod nazivom „Zločin genocida nad Bošnjacima“, Čekić je izneo sledeće teze:
–   genocid nad muslimanima na Balkanu, posebno Bošnjacima u BiH, rezultat je kolektivne srpske fašističke ideologije i politike, kao i genocidne zločinačke prakse istrebljenja muslimana
– zločin genocida je osmislio i razvio akademik Dobrica Ćosić, na kojeg je mnogo uticao Milorad Ekmečić
– osnov srpskog fašizma je srž srpske (agresivne) nacionalne kulture, koja u biti svog mita sadrži ogromnu količinu mržnje i nasilja, tendenciju ka izvršenju genocida, a kultura mržnje neguje se unutar porodične (pravoslavno srpsko-crnogorske) i plemenske tradicije, kroz mit o Kosovu i Njegošev „Gorski vijenac“, gde je po srpskoj nacionalnoj kulturi istrebljenje muslimana sveti i herojski čin
– projekat je nacističkog, fašističkog i genocidnog karaktera jer sadrži dva povezana elementa: teritorijalnu ekspanziju (osvajanje tuđih teritorija uključujući i BiH) i istrebljenje naroda, odnosno genocid, zločin nad zločinima, uključujući i nad Bošnjacima u BiH
– proširenje životnog prostora je po srpskoj fašističkoj ideologiji i politici, a što je potvrdila i politička praksa, primarni kriterijum za širenje i održavanje etničke čistoće, slično nacistima
– srpski fašizam se temelji na srpskoj velikodržavničkoj ideologiji, politici i praksi od početka 19. veka
– nosioci projekta su istaknuti i ugledni srpski intelektualci, uključujući i vođstvo Srpske pravoslavne crkve
– srpski fašizam je masovnog karaktera zahvaljujući srpskoj intelektualnoj, svetovnoj i duhovnoj, i političkoj eliti, zbog koje je dobijao na masovnosti i masovnoj podršci srpskog naroda
– iza srpskog fašizma uvek je stajala država
– srpski fašizam je patološki opsednut pravoslavljem i srpstvom
Ove reči su izgovorene na skupu iza kojeg stoji lider najjače političke partije u BiH Zlatko Lagumdžija; partije koja se predstavlja za multietničku, levičarsku, socijaldemokratsku. I što je još poraznije, iz Sarajeva se nije čula nijedna osuda, niti distanciranje od ovog zapanjujućeg govora mržnje. Nije se našao nijedan političar, intelektualac, niti običan čovek koji bi ovo osudio.

ČISTO ISLAMSKA
Kada neko ko se zove naučnikom svoju struku i profesionalni dignitet baci pod noge, potpirujući mržnju, podele i prizivajući sukobe, a slučaj Čekić, nažalost, nije izolovan primer nego pravilo, onda se iza svega mogu nazreti grandiozne metastaze islamskog radikalizma koji zahvata sve pore društva u BiH.
Neko ko je vođen strukom, a ne nekim drugim porivima, nikada sebi ne bi dozvolio da fašističkim nazove narod koji je u proteklom veku dao preko tri miliona žrtava boreći se za slobodu. Jedan istoričar svakako mora poznavati i definiciju genocida, s kojom se Čekić posvađao.
Upravo na Čekićevom slučaju do koske  je ogoljen i „projekat Srebrenica“ čiji je cilj upravo da srpski narod predstavi kao agresorski i genocidan, a sve kako takav narod „ne bi imao pravo na svoju državu“ i kako bi ostao talac Bosne koja „ne sme biti čisto islamska“. Sada je postalo kristalno jasno zašto je bivši visoki predstavnik Pedi Ešdaun imenovao Čekića za Komisiju za istraživanje događaja u i oko Srebrenice, i ovo je dodatni razlog, pored svih dokaza o falsifikovanju spiskova, zbog kojeg je potrebno uraditi reviziju rada te komisije.
Naime, još 2002. godine, Biro Vlade RS za odnose sa Haškim tribunalom i Dokumentacioni centar RS uradili su Izveštaj o slučaju Srebrenica koji je naišao na veliko negodovanje OHR-a. Bez ikakvih provera, visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun odmah ga je odbacio, navodeći da je „to tendeciozan, apsurdan i huškački izveštaj i da nijedan odgovoran političar ne bi dozvolio da se uz takav Izveštaj veže njegovo ime, posebno pred održavanje izbora koji bi trebalo da budu usmereni na budućnost BiH, a ne na prekrajanje njene prošlosti“.
„Tendenciozno, apsurdno i huškačko“, prema oceni Ešdauna, u Izveštaju je to što je u njemu konstatovano da je u „navodnom masakru“ oko 2.000 muslimanskih vojnika stradalo u borbama, a verovatno oko 100 likvidirano iz „lične osvete ili jednostavno nepoznavanja međunarodnog prava“. Pored tog, Izveštaj je takođe pružio širok pregled događaja.
Posle snažnih pritisaka Ešdauna, sredinom decembra 2003. godine formirana je Komisija za istraživanje događaja u i oko Srebrenice, čija dva člana je imenovao Ešdaun (Smaila Čekića i Gordona Bacona), a u njihovom radu su u svojstvu posmatrača učestvovali i predstavnici OHR i Tužilaštva Haškog tribunala. Komisija je trebalo da završi posao u roku od šest meseci. Međutim, njen preliminarni Izveštaj od 14. april 2004. godine, zasnovan na činjenicama, ponovo je razbesneo Ešdauna koji je prihvatao samo „naručenu istinu“. Odmah potom, u ekspresno kratkom roku, sredinom juna 2004. godine, Komisija je izašla sa spiskom od 7.779 nestalih Bošnjaka u julu 1995. godine. Nedugo potom, Čekić je saopštio kako je „ustanovljeno učešće 19.473 pripadnika Vojske RS, Ministarstva odbrane, te MUP-a u srebreničkim događajima“, a među njegovim „zločincima“ našle su se kafe kuvarice, sekretarice, daktilografkinje iz zvorničke policije itd. Na Čekićevom spisku mrtvih Srebreničana, kako je utvrdio direktor sarajevskog Istraživačko-dokumentacionog centra Mirsad Tokača, nalazi se 500 lica za koje je utvrđeno da su živi. Broj Čekićevih „žrtava genocida“, stradalih pre  jula 1995. godine u napadima na srpska sela, dosegao je do 1.333 i to prema podacima muslimanske Komisije za praćenje ratnih stradanja koje je objavio Naser Orić u knjizi „Srebrenica svedoči i optužuje“.
Paradoksalno, ali temelji mita o Srebrenici stvorenog u Vašingtonu, kako bi RS ostala talac BiH i brana za širenje islamskog fundamentalizma, ruše se u Sarajevu. Što „čekići“ sazidaju, to „tokače i orićevci“ preko noći poruše, a rupe na ruševinama krpi Boris Tadić Deklaracijom o Srebrenici. Republika Srpska, nažalost, do sada nije pokazala snagu da iskoristi Tokačine i Orićeve podatke i pokrene reviziju rada Komisije za Srebrenicu, te na taj način pokuša skinuti uzicu koja ograničava njeno prirodno kretanje i težnje.

13 коментара

 1. Svo ovo “istoricarenje”,nacija nastalih Brozovim dekretima nebi trebalo da cude bilo koga.Muslimani na prostorima Balkana (izuzezev Turaka) imaju kolektivnu grizu savesti,koja vremenom prelazi u potisnuto arhitipsko traumaticno pamcenje.Kada se nesto potiskuje,a to nesto se desilo na traumatican nacin, moze da predje u ovom slucaju u “istorisku patologiju”.Zbog neciste savesti prelaska na islam,muslimanima je kriv svaki pravoslavac od sredjeg veka na ovamo.Srbi kao nacija sopstvenom snagom su se oslobadjali od 5-to vekovnog turskog robovanja,i nije im na pamet palo da budu “CVIJECE NA USTASKOJ ILI BILO CIJOJ KAPI”,kao verovatno precima S. Cekica i N.Halilovica.Naravno posle 2-gog rata Brozu i ne samo njemu je bio potreban znak jednakosti izmedju regularne JVUO,ustasa i naravno “CVIJECA NA USTASKOJ KAPI”.Da im je sudjeno posle 45-te za ono sto su uradili druga prica bi sad bila.To sto se Bosanska ulema frlja pojmovima genocida,sto Srbe optuzuje za sva zla ovog dela sveta,necini slucajno i ne bez podsticaja spoljnih faktora.Anglo-Amerima je potrebno da Srbe uvek drze na oku,a da bi Saudiski faktor bio zadovoljen potrebno je ljude islamske vere i neciste savesti pustiti da “LAJU”okolo.Posto se o nama radi nismo ni mi bez krivice.Svo vreme vecina nase elite ili cuti iz njima znanih razloga ili je kupljena pa samim tim prelazi u kategoriju KVAZI ELITE.Za ovakve besmislice koje u datom momentu mogu da prerastu u nesto daleko ozbiljnije srpska politicka KVAZI ELITA nereaguje jer vecina njih su odrasli u porodicama visoko rangiranih Brozovih kerbera i polikomesara gde su kao deca uspavljivani pricama o bratsvu i jedinstvu.Da smo u svojoj kuci uspeli da uradimo bar delimicno ono sto je u svojoj uradio pokojni Todor Zivkov drukcije bi se SEJTANI sa samog dna pakla stigli, prema nama odnosili.Verovatno bi sa strahopostovanjem i samo ime SRBIN I SRBIJA izgovarli.Iako kao covek nepodrzavam postupke Izraelske vlade prema Arapima i Palestincima,pitam se kako bi bilo da neki put iskoristimo i njihova(jevreska) iskustva.Naravno dok su OVI NJIHOVI(anglo-amero-natovci) na tronu “vladalaca” SRBIJE od toga nema nista.Kada nadam se sto skorije neko bude UPRAVLJAO SRBIJOM,a ne VLADAO SRBISTANOM,kerovi ce lajanje na SRBIJU i SRBE svesti na najmanju mogucu meru.

 2. Vlade dijaspora

  Jedan od dugoročnih ciljeva nove srbske ( ovog puta patriotske) vlasti biće povratak bosanskih muslimana svom matičnom etnosu, to jest Srbima.
  Ne verujem da će ti ljudi još dugo trpeti mentalnu torturu hođa u onom protektoratu zvanom federacija.

 3. Ovaj BOSANAC, a ne bosnjak, jer bosnjaci nigde u svetu ne postoje, vec su to bosanci muhamedanske veroispovesti, glup je stvarno kao CEKIC. Srbi izmislise i fasizam i nacizam? Tacno , ako se uzme da su muslimani sluzili Hitleru i NDH. A on izgleda da zna da je potuceni srbin? Otkud muslimani u bosni, ako nisu poturice? Cudo nisu Bogumili ili Patareni? U nekadasnjoj SFRJ, znamo kakvi su vicevi bili o BOSANCIMA ? Njegov Oric je samo u okolini Srebrenice pobio vise od 3500 srba, zar to nije GENOCID? A U Srebrenici je nastradalo 192o NAORUZANIH muslimana. Klinton im je napravio razliku do tzv 8000 ubijenih. To se odavno zna, moze cekic da lupa sta hoce.Istina se saznala.

 4. Mislite li stvarno da je *omrazeni Broz* izmislio muslimane, bosnjake.i slicno…? Mislite li da nije bilo nekakvih analiza na terenu..? Mislite li da ti ljudi nisu tu rodjeni..ziveli postojali..?

 5. Cuveni južnoslovenski historicar i intelektualac Ivan
  Lovrenovic u eseju Lament nad Beogradom piše o bitci
  kod Nikopolja, na bugarskoj obali Dunava, godine 1396.
  Ta bitka, iako za evropsku povijest kudikamo bitnija
  od one Kosovske, kod Srba je sistematski prešutkivana.
  Lovrenovic piše kako je boj na Kosovu, kojim su Srbi
  (i svi drugi u bivsoj Jugoslaviji) bombardovani iz
  svih izvora saznanja, od školskih udžbenika, preko
  televizije do usmenog predanja, “realno, tek jedna od
  etapnih bitaka u silnom nadiranju osmanslijske vojske
  i ekspanziji osmanlijske države u jugoistocnoj Evropi,
  koja je u opštoj istoriji tog vremena zabilježena tek
  kao oveca fusnota”.

  Bitka kod Nikopolja, o kojoj Srbi nisu ucili ništa,
  dešava se dakle sedam godina nakon Kosovskog boja. Do
  tog trenutka sultan Bajazit (ili, kako bi bilo tacnije
  izgovarati, Bajazid) pokorio je Srbiju i Bugarsku, i
  sada ga historija zatice kako nadire na vrata Ugarske.
  Sigismund, ugarski kralj, okuplja vojnu alijansu
  sastavljenu od francuskih, njemackih i engleskih
  vitezova. To je NATO tog vremena, i Sigismund je pun
  nade pred mocnom vojskom od 120 000 ljudi. Dok citava
  kršcanska Evropa gleda u njega i moli se da njegova
  snaga bude dostatna da zaustavi nadiranje Turaka,
  Sigismund se u Nikopolju priprema za krvavu bitku.

  Naša predstava o srednjovjekovnim bitkama uveliko je
  stvorena filmskim prikazima tih klanica. Objektivna
  slika bila je još surovija. Stotine hiljada tijela u
  sudaru za sobom su ostavljale rijeke krvi, koje su se
  kod Nikopolja ulile u plavi Dunav, raskomadana ljudska
  tijela po poljima i smrt, dokle god je, kroz dim
  spaljenih kuca i krike unesrecenih, dosezao ljudski
  pogled.

  Na trenutak se cinilo da ce kršcani, vodeni hrabrošcu,
  prije svega francuskih vitezova, ostvariti veliku
  pobjedu protiv Bajazita, zvanog Jildirim – Munja i
  tako odbraniti “kršcansku Evropu”. Ali sultan je bio
  briljantan strateg, koji je u odsudnom trenutku
  potegao svoje skriveno, a najmocnije oružje. Na
  vrhuncu bitke on na kršcane pušta svoju “elitnu
  vojsku” – pet hiljada srpskih vitezova na celu sa
  Stefanom Lazarevicem. Srpskim despotom,a njegovim
  vazalom”. Hronicar dalje piše: “Dio kršcanske vojske
  koji utece pokolju, potopi se u Dunavu, a dio dopade
  Turskoga ropstva”. Pozivajuci se na americku
  historicarku Barbaru Tuchman i njenu knjigu Daleko
  ogledalo, Lovrenovic ovako opisuje posljedice trijumfa
  srpskog oružja kod Nikopolja: “Cijela tri vijeka od
  tada, sve do Jana Sobieskoga i bitke pod Becom 1683,
  nece Zapad uspjeti sakupiti snage ni sloge da se
  odupre Osmanlijama”.

 6. “Od 1870. godine uvodi se granicarska, odnosno šajkacka kapa-šajka u vojsci, kao deo uniforme. Srpske seljake batinama su prisiljavali da skinu fes i stave šajkacu na glavu. Kako beleži etnolog Jasna Bjeladinovic šajkaca je u valjevskom kraju koncem prošlog veka postala opštenarodna kapa prihvacena i od mladih i od starih ljudi, kao letnja i zimska nošnja, ali i kao radna i svecana kapa. Zanimljivo je da je u Jadru poslednji žitelj sa fesom sahranjen 1944. godine. Ipak, može se reci da fes, prakticno, išcezava posle Prvog svetskog rata od kada je, konacno, srpska seljacka glava pokrivena srpskom kapom-šajkacom.”

 7. POTPUNO UNIŠTENJE I NESTAJANJE SRBA KAO NARODA DEMOGRAFSKA SLIKA SRBIJE

  Na udaru demografskog cunamija

  Poražavajući demografski trendovi zapljusnuli su Srbiju mnogo brže nego što se moglo očekivati. Uprkos tome, mere koje bi trebalo da preduprede potpuni demografski slom Srbije kao države, nikako da se izbore za poziciju na listi prioriteta. Sve je preče od toga.

  Bilo da je reč o interesima penzionera, duvanskog lobija ili domaćih monopolista. Nerođena deca nemaju svoju stranku, ne mogu da utiču na formiranje vlade, nemaju svoje predstavnike koji bi se izborili da u raspodeli budžetskog kolača za njih bude izdvojeno makar onoliko koliko se izdvaja za penzionere, koji su sjajno politički organizovani. I pokušaj Ministarstva zdravlja da donese zakonske mere kojima bi se makar malo snizila stopa smrtnosti izazvana pušenjem, razvodnjen je višemesečnim medijskim i institucionalnim pritiskom duvanskog lobija. O suzbijanju monopola na domaćem tržištu, smanjenju nerealno visokih cena dečje opreme, mleka, pelena, koji su u Srbiji skuplji nego, recimo, u Nemačkoj, da i ne govorimo.

  Podaci koje su javnosti predstavili panelisti Danasove konferencije „Demografska slika Srbije – ekonomske i društvene posledice“ ukazali su na svu dubinu problema. Tako je, recimo, ministar zdravlja Tomica Milosavljević, koji je ukazao da je trend demografskog propadanja evropski fenomen, podsetio da samo dvadeset država u svetu ima više umrlih nego rođenih (reč je uglavnom o državama bivšeg sovjetskog bloka) i da se u toj grupi „gubitnika“ našla i Srbija. Inače, na čelu tog neslavnog spiska nalazi se Rusija, koja na godišnjem nivou „izgubi“ oko milion stanovnika. Posebno alarmantno zvučalo je izlaganje Dragana Vukmirovića, direktora Republičkog zavoda za statistiku Srbije, koji je, između ostalog, ukazao i na podatak da je u toku 2008. godine broj umrlih za 33.000 nadmašio broj rođenih. Situacija je još dramatičnija ako se posmatraju kretanja u 2009. godini kada je broj umrlih čak za 45.000 bio veći od broja rođenih. Zabrinjava i to što se etnička struktura Srbije rapidno menja s obzirom na to da i u tako niskom natalitetu, deca srpske nacionalnosti učestvuju sa oko 50 odsto. Prosečna porodica u Srbiji pala je sa četiri na tri člana, i tako u nedogled. Nijedan od ovih podataka ne uključuju stotine hiljada ljudi koji su, trbuhom za kruhom, otišli iz Srbije, tako da je realno stanje još gore. Stotine sela nestaje, a čak i gradovi poput Beograda, uprkos ogromnom prilivu ljudi iz unutrašnjosti, imaju negativan demografski saldo.

  Ljiljana Lučić, državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike, iznela je podatak da država na godišnjem nivou izdvaja za dečje i roditeljske dodatke više od 300 miliona evra, ali je očigledno taj novac nedovoljan da bi makar usporio negativni demografski trend koji urušava ekonomiju zemlje. Koliko je situacija dramatična govori i podatak na koji je ukazao Dragan Đukić, iz Nacionalne službe za zapošljavanje, a reč je o tome da više od 25.000 radnih mesta, i to u jeku ekonomske krize, nije moguće popuniti zato što nema potrebnog kadra. „Sve je manje sezonskih radnika iz Rumunije, koji su obavljali poljoprivredne i građevinske poslove širom naše zemlje, a stanovništvo Srbije sve je starije i nespremno za ovakve poslove“, ističe Đukić. Mirjana Rašević, direktor Instituta za društvene nauke, upozorila je da je Srbija država sa najvišom stopom abortusa po glavi stanovnika, što kod velikog broja mladih žena dovodi do sekundarnog steriliteta i nemogućnosti rađanja. Jasmina Knežević, direktor privatne klinike Bel medik, ukazala je na činjenicu da najveće domaće i svetske korporacije tretiraju zdravlje i prevenciju kao ekonomsko pitanje, i da svojim zaposlenima, čak i članovima njihovih porodica, obezbeđuju redovne sistematske preglede, a sve to u nameri da izbegnu nepotrebne ekonomske gubitke izazvane bolovanjima. Akcenat u prezentaciji Melite Vujnović iz Svetske zdravstvene organizacije bio je stavljen na posledice pušenja čiji je udeo u ukupnoj smrtnosti 16 odsto, što je posebno izraženo kod ženske populacije.

  U ovom moru crne statistike moglo se samo zaključiti da vlast u Srbiji, decenijama unazad, vuče pogrešne poteze, zatim, da su ratovi koji su obeležili period devedesetih 20. veka kao i ekonomska tranzicije u prvoj deceniji 21. veka, uzeli svoj demografski danak, i najzad da smo se opasno približili tački kada će ovi katastrofični trendovi postati pošast sa kojom se moramo suočiti. Upravo zato velika medijska pažnja koja je pratila ovu konferenciju trebalo bi da posluže kao poslednje upozorenje vlastima u Srbiji da je vreme trulih kompromisa prošlo, i da je kucnuo čas da Srbija počne da investira u svoju demografsku budućnost. U protivnom, moglo bi se dogoditi da u doglednoj budućnosti nestane sa mape Evrope i sveta. Politički gledano, Kosovo je možda po međunarodnom pravu pokrajina u sastavu Republike Srbije, ali demografski gledano, mnogo je realniji scenario u kome će za koju deceniju Srbija postati pokrajina Repubilke Kosovo, pa bi makar istim intenzitetom, i medijskim i finansijskim, kojim se bori za Kosovo, država već danas trebalo da se bori za jačanje nataliteta i smanjenje mortaliteta u Srbiji. U ovom trenutku, demografska borba svodi se na to da je ministar zdravlja medijski linčovan kao „tutunozabranitelj“, kada je pokušao da zakonskim merama protera pušenje sa javnih mesta. Neki roditelji, možda, od države dobijaju 1.000 evra po detetu, ali im trgovci monopolisti na ime visokih marži na dečju hranu, odeću ili obuću, i ostale životne namirnice, godišnje uzmu bar duplo više. Srbija kao država, decenijama ne gradi stadione ili zabavne parkove, ne planira investicije u objekte koji su namenjeni mladim naraštajima, a ukoliko se ovakvi demografski trendovi nastave, verovatno će jedan od prioriteta biti izgradnja staračkih domova. Zemlja skupe hrane i dečje opreme, koja je istovremeno i zemlja najjeftinijih cigareta u Evropi, ne može da se nada svetloj budućnosti.

 8. Od velike brige Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke i ostalih nesrba nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo . Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

 9. Prvo, u bitci kod Nikopolja najverovatnije nije učestvovalo više od 50 000 vojnika, sa obe strane! Drugo, Stefan Lazarević, u to vreme mladic od 18 godina, u gore pomenutoj bitci je bio na čelu 1000 do 2000 srbskih konjanika. Stefan, sin Lazara, je jako mnogo znao o Kosovskoj bitci, u kojoj mu je otac i većina srbske vlastele izgubila životke, a koja se odigrala samo šest godina pre one Nikopoljske. Iste te godine, 1389, neposredno posle te “fusnote” za koju su zvona manastira Sent Deni nadomak dalekog Pariza zvonila, taj isti veliki Ugarski Kralj Žigmund upada sa vojskom na srbske zemlje. 1390 na podstrek Patrijarha Stefan odlazi sa majkom mu Milicom kod Sultana da se ’nagode’… A bio je i pesnik:

  Опет да се сакупимо,
  опет да се видимо,
  опет с љубављу да се
  сјединимо
  у том самом Христу Богу
  нашем,
  коме слава са Оцем, и са светим
  Духом у бесконачне векове, амин. (1404-1409)

 10. Dnevnik slavnoga znanstvenika Nikole Tesle nije nikad objavljen, vec se u Beogradu u strogoj tajnosti skriva od javnosti, zajedno s mnogim tajnama u njemu zapisanim.

  Profesorica Ljubica Štefan se pobrinula da neke detalje, tj podatke koji se navode ovdje, ne ostanu skriveni, jer dok je živjela u Beogradu ona je imala priliku vidjeti Teslin dnevnik i mnoge druge zanimljive podatke (o srpskom antisemitizmu, o kojem je puno pisala i napisala neke knjige)

  Citat iz dnevnika Nikole Tesle ;

  “Drago mi je što me Hrvati smatraju svojim jer su moji preci koljenovici Draganici iz Zadra.Kao hrvatski plemici u 16. stoljecu došli su u Liku i tu ostali.U liku su moji preci došli preko Novog Vinodola.Preci moje majke, Kalinici, takoder su hrvatski plemici iz Novog Vinodola.Moj pradjed , stjecajem okolnosti morao je otici u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje.On je imao isturene prednje zube pa ga je narod zvao Tesla prema alatki kojom se obraduje drvo i otuda sadašnje prezime Tesla.To je zapravo nadimak.Moj djed je bio casnik u Lickoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota.”

 11. Pod istragu treba staviti puno veće stvari Mesićevo priznanje kako je srušio Jugoslaviju .Istragu o genocidu i protjerivanju većine srpskog stanovništva iz Hrvatske . Brojke jasno kazuju sve od oko 15 % Srba prije etničkog čišćenja i oko 8 % Jugoslovena od kojih sigurno 5 % Srba u Hrvatskoj je poslije Tuđmanovog čišćenja ostalo samo oko 4 % . Od toga da Srbi u Hrvatskoj u 21 veku žive bez struje . Pa do toga da se i dalje opstruira njihov povratak u svoje kuće , stanove i na svoje posjede . Na koje su zasjeli Hrvati pljačkaši i pokazali i dokazali svijetu da je ovo bio rat zbog otimačine i sprovođenja genocida najvećeg u 21 stoleću .

 12. buddyboy stvarno si naivan ako misliš da će netko nasjesti na tvoju hrvatsku propagandu .

 13. Amerikanci, sada dokazuju da su *dobri momci*, pa hapse, one sto su *pacovskim kanalima*, prebacili kod sebe, kao Stojadinovica,Pavelica, Djujica…da cekaju *odsudni moimenat*..tako i u ovom prilogu pacovski kanal u obratnom smeru.
  Ameriku, i *pripadajucu kuple elitu*..treba izolovati, Montgomeriju uskratiti boravak u Srbijei, broj zaposlenih u USA ambasadi skinuti za 70%…za pocetak !!
  ————————————————————————————————————————————
  Američke vlasti uhapsile su u Kentakiju 51-godišnju Azru Bašić koja je optužena za ratne zločine počinjene nad civilima tokom sukoba u BiH, prenosi američki dnevnik “Boston herald”

  Bašićeva, koja živi u gradu Stentonu u američkoj državi Kentaki, optužena je za mučenje i ubistva Srba i logorima u Derventi od aprila do juna 1992. godine.
  Zvaničnici BiH žele da ona bude isporučena radi sudskog procesa, navodi isti izvor.
  Zvaničnik američke policije Loren Karl potvrdila je da je Bašićeva uhapšena u utorak, 15. marta.
  U dokumentima predatim Okružnom sudu u Leksingtonu navedeni su zastrašujući detalji o mučenju i ubistvu koje je Bašićeva počinila kao pripadnik brigade hrvatske vojske.
  U sudskim dokumentima navode se izjave Radojice Garića i Dragana Kovačevića koji su potvrdili da je Bašićeva zaklala Blagoja Đuraša, kojeg su prethodno pretukli hrvatski policajci i vojnici.
  “Poslije toga Azra nas je vukla za kosu i tjerala da iz rane na Đuraševom vratu pijemo krv”, rekao je Garić.
  Sreten Jovanović je svjedočio da je primoravan da pije benzin, da je tučen dok ne bi izgubio svijest te da mu je lice i ruke zapalila Bašićeva.
  Mile Kuzmanović je naveo da je Bašićeva njemu i ostalim zatvorenicima naredila da progutaju šaku soli i da jedu tadašnji jugoslovenski novac, poslije čega ih je udarala čizmama, kundakom naoružanja, metalnim šipkama, električnim kablovima i palicama.
  Kuzmanović je izjavio da su ga Bašićeva i ostali vojnici primoravali da liže krv i da puzi po podu na kojem je bilo i staklo od razbijenih boca, dok mu je za usta bilo vezano uže koje su vojnici koristili da čupaju zube i ostalim zatvorenicima.
  On je naglasio da su mu nokti klještima čupani i da mu je “Azra zasjekla uvo istim klještima”.
  Drugi očevidac rekao je da je Bašićeva Kuzmanoviću usjekla krst sa četiri slova “S” na čelu.
  Momir Lazić navodi da je Bašićeva usijecala krstove na čela i leđa brojnim zatvorenicima.
  Interpol je 2004. godine locirao Bašićevu u Kentakiju. Sud iz BiH je objavio međunarodnu potjernicu za njom u oktobru 2006. godine. SAD su dobile zvaničan zahtjev za njenu ekstradiciju u BiH u februaru 2007. godine.
  Prema sudskim dokumentima, američke vlastzi zatražile su dodatne dokaze za ove zločine, a tužilaštvo BiH poslalo ih u februaru i aprilu 2010. godine.
  Bašićeva je rođena 22. juna 1959. godine u Rijeci u Hrvatskoj kao Azra Alešević. Ona se 1. marta 1994. godine u BiH udala za Nedžada Bašića.
  Azra Bašić koristila je đevojačka i vjenčana prezimena, kao i imena Azra Kovačević i Izabela Bašić, navodi američki dnevnik.
  U jednom periodu živjela je u Ročesteru u Njujorku sa suprugom..
  U sudskim dokumentima navodi se da u oblasti Leksingtona 2006. godine i da je živjela na drugoj adresi u Stantonu. Preselila se na sadašnju adresu u Stantonu u novembru. Imala je vozačku dozvolu i broj socijalnog osiguranja izdate u Kentakiju.
  Za stradanje Srba iz Dervente Udruženje logoraša RS optužuje opštinsko hrvatsko-bošnjačko rukovodstvo koje je omogućilo formiranje logora za Srbe, kao i uništavanje i pljačku njihove imovine.
  Prvi logor, formiran 12. aprila 1992. godine, bio je u Domu JNA i kroz njega je prošlo više od 200 Srba. U ovom logoru pred zatočenim Srbima, ubijeni su Čedo Čudić i Blagoje Đuraš, a silovane su B. S. i M.Z.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *