Zabrana ruskih filmova

Piše Uglješa Mrdić
Odbor za saradnju sa Ruskom federacijom Pokreta socijalista u saradnji sa Ruskom ambasadom krenuo je u organizovanje Dana ruskog savremenog filma u Apatinu. Opštinski odbor PS Apatin se obratio Kulturnom centru Apatin sa tim predlogom, gde je naišao na odobravanje, ali je zatraženo da im se obrate u pismenoj formi. Potom im je rečeno da predsednik opštine Apatin Smiljanić ne dozvoljava organizovanje Dana ruskog savremenog filma, jer je to po njemu promocija PS-a. „Cilj nam nije bila promocija PS nego negovanje odnosa dva bratska naroda, ali predsednik opštine Apatin to ne vidi tako ili se jednostavno protivi saradnji sa Ruskom federacijom. Ataše za kulturu ruske ambasade Aleksandar Nikolajevič Konanihin je izrazio nezadovoljstvo i sa nevericom primio sramnu vest iz Apatina.

4 коментара

  1. амерички шпијун Вулин брани Руски филм.Ха,Ха баш смешно пукох од смеха. А ВЕЛИКИ Лист слободне Србије то објављује као веома важну вест.

  2. odakle i kako si dosao do zakljucka da je Vulin americki spijun…?? ajde da si izvalio *ruski spijun* pa da malo lici, ali ovo je suludo !!

  3. Како је уопште могуће да председник општине уређује и цензурише програм Културног центра? Очигледно, ни том КЦ нису ствари баш сасвим чисте, или некоме одговара да се “крије” иза председника општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *