Građani protiv preseljenja ambasade SAD

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 17. januar 2011. Izvor: B92 – Povodom najave da će se Američka ambasada iz ulice Kneza Miloša izmestiti na bezbedniju lokaciju na Dedinju, pojedine nevladine organizacije i grupe građana potpisale su peticiju u kojoj se kaže da ovaj objekat od velikog istorijskog, političkog i kulturnog značaja treba da ostane u centru grada.

U ovom saopštenju koje je potpisalo dvadesetak organizacija i petnaestak istaknutih javnih ličnosti kaže se da je sramota da ovaj objekat koji Beograđani toliko vole, bude toliko daleko od njihovih očiju i svakodnevnog pogleda. „Naoružani vojnici i specijalci, kao i impresivne mere obezbeđenja sa sve četiri strane ovog velelepnog zdanja koje služe za uzor u borbi protiv terorizma i nacionalizma, predstavljaju uzor svakog čestitog stanovnika ovog grada. Nećemo dopustiti varvarski čin i ukoliko do toga ipak dođe, organizovaćemo demonstracije i živim zidom blokirati američke diplomate i obezbeđenje i sprečiti ih da nas napuste i ostave za sobom pustoš koja će odisati nesigurnošću“, kaže se, između ostalog, u tekstu peticije.

5 komentara

  1. Ko što se zna da Amerika nije ničiji prijatelj ako nema lične koristi. A i više puta su nam pokazali da nam nisu nikad ni bili prijatelji, jer prijatelj se ne šamara i ne bombarduje. Valjalo bi im, nači načina (revoltan sam prema ljimlj)da se isele iz Srbije, štobi trebalo na miran način da se okupe građani, staviti im do znalja da su nepoželjni. Jer smo od ljih imali više štete nego koristi…

  2. Ko što se zna da Amerika nije ničiji prijatelj ako nema lične koristi. A i više puta su nam pokazali da nam nisu nikad ni bili prijatelji, jer prijatelj se ne šamara i ne bombarduje. Valjalo bi im, nači načina (revoltan sam prema njimlj)da se isele iz Srbije, štobi trebalo na miran način da se okupe građani, staviti im do znalja da su nepoželjni. Jer smo od ljih imali više štete nego koristi…

  3. Blokada jedne od ulica, koje izlaze na dve od najprometnijih soabraćajnica u glavnom gradu – Knjaz miloševa i Sarajevska, naruživanje do jeze trotoara ispred tvrđave usred užeg centra glavnog grada, tvrđave bliniranih prozora iznad ne-znam-kolko nivoa podzemlja … nekome se sviđa!? Da bude jasno, ne bih dao Maršalat niti bilo koji plac za izgradnju takve iste tvrđave nikome, a naročito ne Amerikancima! U zamenu za unakarađeni kvart, ponudio bih im neku čuku, na pr. Vršku Čuku, i to samo deset – dvadeset godina – dotle će valjda da traju.

  4. Naoružani vojnici i specijalci, kao i impresivne mere obezbeđenja sa sve četiri strane ovog velelepnog zdanja koje služe za uzor u borbi protiv terorizma i nacionalizma, predstavljaju uzor svakog čestitog stanovnika ovog grada. Nećemo dopustiti varvarski čin i ukoliko do toga ipak dođe, organizovaćemo demonstracije i živim zidom blokirati američke diplomate i obezbeđenje i sprečiti ih da nas napuste i ostave za sobom pustoš koja će odisati nesigurnošću?????
    Hahaha jel ovo prvo-aprilska šala ili?

  5. Amerika je teroristička država koja najpre teroriše svoje građane i drži ih u strahu. Videli smo svi kako su prošli svi oni koji se nisu plašili, a to su, vođe pokreta, aktivisti, sportisti koji su iskazali neposlušnost, pevači, pa čak i predsednici. Prema tome, lični interes onih koji vode Ameriku, je presudan i prvi. I svi oni duvaju samo u svoju tikvu, pa ne čudi izjava Viznera, koji je i advokat Mubaraku, da on treba da ostane na vlasti. Odmah potom, Obama kaže da je to njegovo privatno mišljenje i da ne predstavlja mišljenje Stejt departmenta. Tako su radili i sa Kosmetom, nadobudne protuve, kojima nema ko da se suprotstavi i zabrani im ulazak u našu zemlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *