Dugo putovanje u noć

Svako u svetu ko reši da zbog istine i pravde stane na srpsku stranu izlaže se ogromnom riziku. I to ne od svetskih silnika i belosvetskih srbomrzitelja nego upravo od srpskog režima i njegovog nevladinog sektora i medijskog propagandnog pogona. Ono što se dešavalo i dešava Diku Martiju i njegovom izveštaju o trgovini (srpskim) ljudskim organima više nego dobro to pokazuje i dokazuje. Nikada u skorijoj istoriji u Srbiji se nije toliko govorilo o pretpostavci nevinosti kao što je to u slučaju Hašima Tačija. Bila je to neviđena bitka srpskog režima za zaštitu Tačijevog kredibiliteta. Dok stotinak demonstranata iz gradskih nemira u Beogradu povodom gej parade čami u zatvoru bez ikakvog dokaza o krivici, dotle srpski režim i njegovi mediji uglas viču kako je Tači nevin dok se ne dokaže suprotno. U reformisanoj Srbiji Drajfus bi zaboravljen skapao u nekoj tamnici, izuzev ako se ne preziva Tači, Orić ili Haradinaj. Deo srpskih intelektualaca se samo tu bori da se kvalifikuje za srpskog Emila Zolu.
Dokazalo se i pokazalo da srpski državni organi nikada nisu na ozbiljan i odgovoran način ni pristupali ovom poslu, niti su u stanju ili raspoloženju da izađu sa nekim jasnim dokazima (Pogledajte tekst Nikole Vrzića „Kosovska klackalica“).
Veoma su osobena i putovanja naših zvaničnika ili predstavnika našeg poslovnog sveta. Razlike radi, svako malo čitamo o nekoj aferi sa nekom ženskom Silvija Berluskonija. Predstavnicima našeg što poslovnog što političkog establišmenta to se ne može dogoditi. Kad, recimo, odu u Pariz neće oni potražiti neku damu ili prijateljicu noći na Pigalu, Bulonjskoj šumi ili u nekom noćnom klubu kojima ovaj grad svetlosti i ljubavi obiluje.
Ne! Oni će naći, ili će se zaljubiti u neku –  „ludu kravu“! I dovesti je odmah u Srbiju da bi spasli našu poljoprivredu a posebno stočarstvo, bez obzira na to što će cenu za to platiti zdravljem stanovništva Srbije. Ali, nije reč samo o „ludoj kravi“ jer će ona, ako ste kojim slučajem ministar poljoprivrede, prerasti u pravi kontigent, krdo krava i papkara nepoznatog porekla i neizvesnog zdravlja radi spasa od nestašice mleka. Bivša ministarka poljoprivrede se čak diči time što je uvozila genetski modifikovane proizvode. Ni pet para naše režimlije ne daju za naučna istraživanja koja pokazuju kako se ljudima takvom vrstom ishrane ruši imunitet i stvara sterilitet. Ili kako se pacovima na kojima se vrše eksperimenti sa ishranom genetski modifikovanom hranom smanjuje srce, jetra i mozak. Ne uzbuđuje ih ni to što krave dobijaju krvave papke, upale vimena, što ne mogu da se kreću, ali zato proizvode 30 odsto više mleka koje je doduše štetno po zdravlje, pre svega zdravlje dece koja ga piju.
Kada nastanu ovako proizvedene bolesti evo farmakomafije da priskoči u pomoć svojim medikamentima, i to u sve većim dozama. I eto nas očas u novom krugu pakla.
A što onda kada je sve ovo obavljeno ne bi tako već obolele i načete ljude posle dva vikenda obuke pustili u fabrike municije i baruta da rade u nekoliko smena posle kojih te fabrike lete u vazduh u najstravičnijim eksplozijama, sa posledicama koje seljani u blizini Čačka upoređuju sa bombardovanjem NATO aviona. Uzgred, ta se municija i pravi baš za NATO i po nalogu NATO. I pravi se baš po takvom NATO standardu: što brže priučiti jeftinu radnu snagu, socijalno i radno ih ne zaštititi i što jeftinije i brže proizvoditi da bi što više zaradio. Ako dođe do nekog zla, niko od onih koji vode ministarstva i zemlju nije odgovoran.
Krivica je – ljudski faktor. Ljudski faktor u ovoj viziji pakla jeste ono što treba likvidirati i što je u Srbiji suvišno. To je prava meta evroatlantskih integracija. Ono što je započeto bombardovanjem Srbije osiromašenim uranijumom i raznim drugim hemikalijama mora se dovršiti genetskim modifikacijama hrane i daljim trovanjem zemlje najgorim pesticidima.
Saznajemo sa konferencije za novinare od jednog neoliberala (možda sa probuđenom „savešću“) i utemeljivača današnjeg režima da će se „srpski agrar naći u brisanom prostoru“. Naime 2014. godine se ukidaju gotovo sve carine na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz EU. I onda se pred nama nalazi još bar deset-petnaest godina u toj čekaonici u kojoj nećemo imati nikakvih izgleda da izdržimo konkurenciju koja će nas uništiti. Ko samo baci pogled na naš budžet i agrarnu politiku videće da to ne liči ni na šta, i da je to put samoništenja Srbije na putu „bez alternative“.
Meta je upravo ljudski faktor, ili preciznije, čovek, ili još preciznije – Srbin. Kada to bude satrto neće biti ni problema.
„Pečat“ ovakvu pošast i ovakav atak ne može sam zaustaviti, ali može i te kako žigosati i imenovati sve one koji ovo čine i izvesti pred sud narodne svesti i staviti na optuženičku klupu.
Tako svaka naša krpa nađe zakrpu. Džaba ovi naši članovi elite putuju po svetu, ne odlaze oni u svet, kako bi rekao pesnik i kako je to negda bilo, „nove običaje da donesu“, već da ugrade ovde neko veliko zlodelo ili bar njegovu imitaciju koju su tamo u nekoj od kaljuga u kojima se kreću sreli. Postoji tako i veoma osnovana priča da je prava ideja o autokefalnoj („pravoslavnoj“) crkvi, registrovanoj u stanici milicije u jednom crnogorskom gradu, rođena prilikom krađa dobrovoljnih priloga vernika u crkvama širom sveta. To je bio pravi izvor „božanskog“ nadahnuća. Ova osnovana sumnja ukazuje da je to u stvari prava ideja vodilja i osnov ovog „verskog“ poduhvata.
I tako ode i Božidar Đelić u ime srpskog režima na svoj evropski put „bez alternative“ i donese nam taj potpredsednik EU poruku da srpski režim ne sme ni da pomene, ma ni da pisne, u pregovorima sa Tačijem o nekakvom statusu Kosova ili ne daj Bože nekoj podeli.
Tako izgleda kada se jedan narod „bez alternative“ povede na dugo putovanje u noć.
Promeni se nadamo i u nju uzdamo baš kao „bolan zori“, ali „još ne sviće rujna zora“!

11 коментара

 1. Nije Dik Marti toliki čovekoljubac kao što se predstavlja. Jer da jeste, ne bi sada posle pritiska javnosti, ali koje javnosti, Albanije i Kosova, izjavio kako nije pominjao Tačija, već je samo rekao da je bilo trgovine organima. Naši su mediji požurili da njegovom izveštaju daju onu prepoznatljivu srpsku senzacionalnost, čak su uspeli da u sve to udenu i tužioca za ratne zločine. Sve to je Dik Marti opovrgao. I izveštaje srpskih organa i pominjanje Tačija. Dakle, ako postoji teorija zavere, ona potiče od Rusa i pacolija. Poklapanje objavljivanja izveštaja sa izbornim rezultatima nije ništa drugo do degradiranja političkih protivnika, u ovom slučaju Tačija u odnosu na Pacolija. Da li će to doneti neke rezultate, videćemo. No, sve u svemu previše je u tom izveštaju i oko njega bilo srpskih zvaničnika koji su doprineli da se to obelodani, kao da do sada to već jednom nije radjeno. Ali ako se desi da na čelu Kosova sedne Pacoli, onda Srbija gubi stečene pozicije kod Rusa po pitanju Kosova, a to znači i kraj političke igre sa kosovskom zvečkom. Badava smo davali NIS u bescenje.
  Ali što odbrani Rusija mi sami upropastimo. Sami smo krenuli u bezdan, pa makar se taj bezdan zvao i Evropska Unija. Idemo, a noge nam se same vraćaju. Želimo, ali bi još poprilično da trpimo. Volimo, ali kao da nam nije do Evrope. Prihvatamo sve što oni zatraže, samo da uništimo tragove. A tragova je puno. Ali i nas je puno. Svako će svoje uništiti. Zar je malo ministarstava i ministara? Zar se njihovo delo ne vidi na svakom koraku? A oni pre ovih? I oni su uništavali. I posle ovih će doći neki. I oni će nastaviti da uništavaju. A mi ćemo se takmičiti da dokažemo ko nas bolje ubija. Oni su ubili ponos, neki izmedju su ubili sredstva, a ovi ubijaju nadu.
  Ako gospodine Vučeliću u nekom od svojih tekstova potražite krivca, nemojte ga tražiti medju ljudima. Krivac je svuda oko nas, u nama. Mi smo sami krivi. Stvorili smo sistem koji uništava, gradimo ga i dogradjujemo. Svejedno je ko će biti na čelu. Sistem će nas ubiti. Sistem nas ubija. Sve dok ne promenimo sistem imaćemo GMO, osiromašeni uranijum, kancere, male i velike boginje, male i velike tajkune, siromašne i siromašnije, rekorde u nezapošljenima, nedostatak izvoza, predpristupne šargarepe, jad, bedu, pakao, krv, znoj i suze.
  Uzalud je sve. ostaje samo napisana reč koju će neko nekad pročitati. Kako nam je krenulo ostaje nam da se molimo bogu da taj neko shvati šta je pisac hteo da kaže.

 2. Bas ce se iznenaditi i sadasnji vlastodrsci u Srbiji kada sa cudjenjem budu analizirali rezultate predstojecih, nadamo se skorih, izbora. Oni su sada uvereni da njihova politicka opcija nema alternativu, kao ni evropski put Srbije koji su oni utabali.Ali kao sto sve na svetu ima alternativu, i to ne samo jednu, tako ce i oni uskoro zavrsiti na smetlistu istorije kao i njihovi propali projekti.

 3. Normalno je to u potpunosti dok Srpski narod vode nesrbi , domaći izdajnici, strani plaćenici i mrzitelji Srba . No naš Srpski narod sam je tome kriv i pridonosi svojom neodgovornošću . Na idućim izborima birati samo onu Srpsku opciju koja nije izdala narod .Ako se samo sedi i plače a ništa ne preduzima naš prostor će naseliti jači narod bili to Albanci ili Hrvati . Već danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika rađa 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve srpske krajeve srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom ili u velikoj Hrvatskoj . Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Pogledajte samo uvoz GMO semena pokušavaju da nas potiho otruju.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju mogu spriječiti secesiju. Znači ako si rodoljub, srbin, srpkinja prihvatite se ljubavi .Opravdanje da se ne rodi zbog siromaštva je neopravdano najviše dece se rađa u najsiromašnijima državama sveta . I na kraju treba ispuniti Božju zapoved idite i MNOŽITE se .

 4. AUSTRISKE SVINJE posle prodaje donose njigovim uzgajivačima JEDAN EVRO po kilogramu od njihove države, što znači da bi za fer uslove trgovine bilo minimum da PRELEVMANI BUDU 100% da bi moglo da bude FER TRGOVINE!
  DOVIĐENJA DO OSLOBOĐENJA!

 5. Љубомор

  Реците да грешим, али ми се привиђа да ће ускоро Нташа, Бисерко, Лихт, Борка, Жене у црном и остале Сорошеве “невладине организације” на Тргу Републике организовати демострације под називом “Правда за Тачија”. Тим пре што проблема око обезбеђења скупа неће бити, јер су активисти домаћих родољуба “Српских двери”, “1389” и други у “фијоци”, а српска интелектуална елита је одавно препарина.

 6. Ево нам га нови спасилац Лабус , сад је нашао да попује , а организовао је “кризне штабове” а преко жене продао ДДПР,па збрисао као сад МИлосављевић. Пољопривреда је рикнула.
  Кад опозиција или један део схвати да је Србија без алтернативе, да се треба окренути према Кини, која је највећи извозник капитала на запад, и Русији, као и да сачувамо и неким административним мерама ово мало пољопривреде, али са мером да неби створили домаћи монопол…

  ——————————————————————-

  п.с/// за Главног уредника, /// Слушам, читам, па кад “југословен” г. Вулин каже “еуро” добијем напад. Хрвати кажу Еуропа-еуро, Ципар, Оцеан, …Срби кажу Европа-евро, Кипар, океан…. Немојте погрешно да ме схватите али Вулин је ОК, нека погледа како кинеска мачка преде и ове мишеве, и црна и бела!!! Лепо критикује, залаже се за социјалну државу, неки пут избаци неке пароле ,(није за Мишковића а рођак Карић преде ли преде са Николићем). Ово је више добронамерна опаска!
  Поздрав!

 7. VENI,VIDI,FUGI

  VENI (DOĐOH) POSLE DESET GODINA,
  PUTEVIMA ISTROŠENIM KAO PODINA,
  ONUD KUD SAM ČESTO IŠAO
  DOK NAROD NIJE S PAMETI SIŠAO,
  STAZAMA MOJIH DALEKIH PREDAKA,
  KOJI ŠTOVAŠE SLABA I NEJAKA,
  GDJE SE GROBOVI , NE BORE VEĆ ŠUTE,
  ISPREVRTANI NA NAS SE LJUTE,
  ZAŠTO IM NI MRTVIM TIŠINU NE DAMO,
  VEĆ OPET SE TUČEMO I SVAĐAMO SAMO,
  SLUŠAJUĆ NAŠE DUŠMANE STARE,
  KOJI NAS JAŠU KO LENO MAGARE,
  A ONI SEIRE , S MERAKOM SE SMIJU,
  ŠTO NAS MAGARČE,I U KUĆI BIJU,
  GLUPACIMA ŠTO NAS STALNO PRAVE,
  IAKO SU NJIHOVE BLESAVE GLAVE,
  JAČI SU PA ŠUTIMO,DA NE BUDE GORE,
  DOK NAŠE JARKE NE SVANU ZORE,
  MRAK NA OČI DOK NE PADNE SVIMA,
  A ONDA SE TEŠKO ONOMO NJIMA,
  NESTAĆE SILNOG MOTORA SFOR-a,
  VISOKI CE POLUDITI OD VELIKOG ZORA,
  NESTAĆE MU ZAUVJEK BONSKA OVLAŠTENJA,
  VRATIĆE SE NAZAD DA KOD SVOJIH KENJA.

  VIDI (VIDJEH) POSLIJE DESET GODINA,
  PROPLANKE,RJEKE,VISOVE PLANINA,
  GDJE NEKAD BJEŠE STARINA NOVAK,
  I MALI GRUJICA,VIŽLJASTI MOMAK,
  NIJEMCI SA MNOGO BODLJIKAVIH ŽICA,
  STROGA,ISKRIVLJENA I ZLOČASTA LICA,
  PLANINU ROMANIJU KOJA SE ŽALI,
  DA BH-a NARODU SLOBODA FALI,
  VIDJEH SARAJEVO SLIČNO MAHALI,
  BOSNU I HERCEGOVINU KOJA SE JOŠ ŽARI,
  ZBOG ŠETKANJA DUŠMANA STARI,
  KOJI ODNIJEŠE SVE KO AHARI,
  NIJEMCI,ENGLEZI,FRANCUZI,AMERI,
  SVE „KO BAJAGE“ U DOBROJ NAMJERI,
  DONJELI SU NAM U BH-a DEMOKRATIJU I SLOBODU,
  A SVE ŠTO JE VALJALO PUSTIŠE NIZ VODU,
  POSTAVIŠE SAMO NEKE NOVE MEĐE,
  DA SE MI IZ BH-a VIĐAMO ŠTO RJEĐE,
  ŠIRE MEĐ LJUDIMA ZLOČASTU VOLJU,
  DA SE NARODI MEĐ SOBOM KOLJU,
  HOĆE DA OSTANU ZA BUDUĆNOST BOLJU,
  PO MOZGU NAM PROSIPAJU VODU SA SOLJU,
  I STALNO IZMIŠLJAJU NOVE STVARI,
  DA BI NAS PLJAČKALI KO NEKAD AVARI,
  NA LICIMA NAŠIH PAMETNIH LJUDI,
  VIDIM DA SKRIVENO DUŠA ŽUDI,
  DA SVAKI DOŠLO TREBA DA ODE,
  PREKO POLJA, PLANINA I NAŠE VODE,
  U SVOJU ZEMLJU DA TAMO ŽIVI,
  JER NISMO NJIMA MI NIŠTA KRIVI,
  NEK TAMO VIDE KAKVE SU ŽIVOTINJE,
  NEK PORODICU IZVUKU IZ ČAMOTINJE,
  I VIŠE NIKAD DA NE DOĐU OVAMO,
  NEK LIPŠU ZAUVJEK KO ŽIVOTINJE TAMO.

  FUGI (BJEŽIM) POSLIJE DESET GODINA,
  PREKO DOLOVA RJEKA I PLANINA,
  DRUMOVIMA I TUNELIMA JEDNOG ODREĐENJA,
  IZ DRAGE ZEMLJE MOGA ROĐENJA,
  „FUGI“ ODMAH POSLIJE MOG VIĐENJA,
  SUMORAN OD TUGE,ŽALOSTI,STIĐENJA,
  HITAM PREKO GORA,RJEKA I MORA,
  TAMO GDJE JE DRUGAČIJA ZORA,
  GDJE LJUDI KO KIPOVI ČESTO STOJE,
  BEZ SMJEHA,GOVORA I PAMETI SVOJE,
  GDJE HRANA NIKAKVOG UKUSA NEMA,
  JER JE KUVARICA MAŠINA SPREMA,
  GDJE POLJSKO CVJEĆE NIKAD NE MIRIŠE,
  GDJE ČOVJEK RADI,ŠUTI I UZDIŠE,
  GDJE SVE MOJE,KAO DA NIJE MOJE,
  IAKO ZA SVE RUKE SE MOJE ZNOJE,
  GDJE LJUDI ŽIVE REKO BI KO UTVARE,
  I SAMO GOVORE PARE,PARE I PARE,
  GDJE PSI NE LAJU,KAO DA NE ZNAJU,
  GDJE MAČKE NE MJAUČU,A LJUDI NE JAUČU,
  ODOH U ZEMLJE GDJE STIDA NEMA,
  GDJE SE NA SAHRANU MRTVAC SAM SPREMA,
  UTEKOH U ZEMLJE GDJE NESREĆA IZVIRE,

 8. Ja bih rekao,za Srbiju nema nade.Svi nesto pametuju,niko nista ne preduzima,opozicija ne moze da se slozi u nicemu,svi gledaju kako bi se dokopali vlasti,narod zbunjen,marionetski rezim sastavljen od izdajnika,raznih Dacica,Dinkica,Djelica,Tadica,nadmece se ko ce vise biti na usluzi nasim neprijateljima,a neprijatelji svesni da je ovom rezimu blizu kraj,pripremaju zamenu koja ce da dokrajci Srbiju,organizujuci mitinge.Poceli su sa SNS-om,i niko ni reci,za razliku od pokusaja organizacije mirnih protesta protiv rezimskog terora,koji su odmah zabranjivani.Kao Srpski patriota i Cetnicki sin,zalosno jeste,ali mogu da kazem GDE STE KOMUNISTI da napravite malo reda!!!

 9. VENI,VIDI,FUGI

  VENI (DOĐOH) POSLE DESET GODINA,
  PUTEVIMA ISTROŠENIM KAO PODINA,
  ONUD KUD SAM ČESTO IŠAO
  DOK NAROD NIJE S PAMETI SIŠAO,
  STAZAMA MOJIH DALEKIH PREDAKA,
  KOJI ŠTOVAŠE SLABA I NEJAKA,
  GDJE SE GROBOVI , NE BORE VEĆ ŠUTE,
  ISPREVRTANI NA NAS SE LJUTE,
  ZAŠTO IM NI MRTVIM TIŠINU NE DAMO,
  VEĆ OPET SE TUČEMO I SVAĐAMO SAMO,
  SLUŠAJUĆ NAŠE DUŠMANE STARE,
  KOJI NAS JAŠU KO LENO MAGARE,
  A ONI SEIRE , S MERAKOM SE SMIJU,
  ŠTO NAS MAGARČE,I U KUĆI BIJU,
  GLUPACIMA ŠTO NAS STALNO PRAVE,
  IAKO SU NJIHOVE BLESAVE GLAVE,
  JAČI SU PA ŠUTIMO,DA NE BUDE GORE,
  DOK NAŠE JARKE NE SVANU ZORE,
  MRAK NA OČI DOK NE PADNE SVIMA,
  A ONDA SE TEŠKO ONOMO NJIMA,
  NESTAĆE SILNOG MOTORA SFOR-a,
  VISOKI CE POLUDITI OD VELIKOG ZORA,
  NESTAĆE MU ZAUVJEK BONSKA OVLAŠTENJA,
  VRATIĆE SE NAZAD DA KOD SVOJIH KENJA.

  VIDI (VIDJEH) POSLIJE DESET GODINA,
  PROPLANKE,RJEKE,VISOVE PLANINA,
  GDJE NEKAD BJEŠE STARINA NOVAK,
  I MALI GRUJICA,VIŽLJASTI MOMAK,
  NIJEMCI SA MNOGO BODLJIKAVIH ŽICA,
  STROGA,ISKRIVLJENA I ZLOČASTA LICA,
  PLANINU ROMANIJU KOJA SE ŽALI,
  DA BH-a NARODU SLOBODA FALI,
  VIDJEH SARAJEVO SLIČNO MAHALI,
  BOSNU I HERCEGOVINU KOJA SE JOŠ ŽARI,
  ZBOG ŠETKANJA DUŠMANA STARI,
  KOJI ODNIJEŠE SVE KO AHARI,
  NIJEMCI,ENGLEZI,FRANCUZI,AMERI,
  SVE „KO BAJAGE“ U DOBROJ NAMJERI,
  DONJELI SU NAM U BH-a DEMOKRATIJU I SLOBODU,
  A SVE ŠTO JE VALJALO PUSTIŠE NIZ VODU,
  POSTAVIŠE SAMO NEKE NOVE MEĐE,
  DA SE MI IZ BH-a VIĐAMO ŠTO RJEĐE,
  ŠIRE MEĐ LJUDIMA ZLOČASTU VOLJU,
  DA SE NARODI MEĐ SOBOM KOLJU,
  HOĆE DA OSTANU ZA BUDUĆNOST BOLJU,
  PO MOZGU NAM PROSIPAJU VODU SA SOLJU,
  I STALNO IZMIŠLJAJU NOVE STVARI,
  DA BI NAS PLJAČKALI KO NEKAD AVARI,
  NA LICIMA NAŠIH PAMETNIH LJUDI,
  VIDIM DA SKRIVENO DUŠA ŽUDI,
  DA SVAKI DOŠLO TREBA DA ODE,
  PREKO POLJA, PLANINA I NAŠE VODE,
  U SVOJU ZEMLJU DA TAMO ŽIVI,
  JER NISMO NJIMA MI NIŠTA KRIVI,
  NEK TAMO VIDE KAKVE SU ŽIVOTINJE,
  NEK PORODICU IZVUKU IZ ČAMOTINJE,
  I VIŠE NIKAD DA NE DOĐU OVAMO,
  NEK LIPŠU ZAUVJEK KO ŽIVOTINJE TAMO.

  FUGI (BJEŽIM) POSLIJE DESET GODINA,
  PREKO DOLOVA RJEKA I PLANINA,
  DRUMOVIMA I TUNELIMA JEDNOG ODREĐENJA,
  IZ DRAGE ZEMLJE MOGA ROĐENJA,
  „FUGI“ ODMAH POSLIJE MOG VIĐENJA,
  SUMORAN OD TUGE,ŽALOSTI,STIĐENJA,
  HITAM PREKO GORA,RJEKA I MORA,
  TAMO GDJE JE DRUGAČIJA ZORA,
  GDJE LJUDI KO KIPOVI ČESTO STOJE,
  BEZ SMJEHA,GOVORA I PAMETI SVOJE,
  GDJE HRANA NIKAKVOG UKUSA NEMA,
  JER JE KUVARICA MAŠINA SPREMA,
  GDJE POLJSKO CVJEĆE NIKAD NE MIRIŠE,
  GDJE ČOVJEK RADI,ŠUTI I UZDIŠE,
  GDJE SVE MOJE,KAO DA NIJE MOJE,
  IAKO ZA SVE RUKE SE MOJE ZNOJE,
  GDJE LJUDI ŽIVE REKO BI KO UTVARE,
  I SAMO GOVORE PARE,PARE I PARE,
  GDJE PSI NE LAJU,KAO DA NE ZNAJU,
  GDJE MAČKE NE MJAUČU,A LJUDI NE JAUČU,
  ODOH U ZEMLJE GDJE STIDA NEMA,
  GDJE SE NA SAHRANU MRTVAC SAM SPREMA,
  UTEKOH U ZEMLJE GDJE NESREĆA IZVIRE,
  NEK ME SPRŽE U PEĆI KAKO SE OVDE UMIRE!

 10. Dragi Srbi!!!,jestel spremni da primite, nove(novo pecene)izdajnike, to je nikolic i vucic,koji su odavno bili na savjetovanju u NATO BRISEL,SUTRA CE DA VAM ONI MALO POSOLE pamet,u drugacijem ruhu,samo da se docepaju(predsjednicki i drzavnicki plata,i svega usput sto ce im uvecat,vec odavno uvecani budjet,sutra je test Srba,mislim koliko su glupi,cast izuzecima,da podrze NOVE IZDAJNIKE,OSVIJESTITE SE DRAGI SRBI,ZAR VAM NIJE DOSTA IZDAJNIKA,VEC 10god.sta je svama,jos jednom vas molim,’osvijestite se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 11. Никад није било веће саботаже и издаје од званичне стране Београда, отежеава се посао око истраге и Дику Мартију у вези тешких злочина, геноцида над Србима.
  Ћути мудро Академија САНУ, притајила се и СПЦ, интелектуалци се јаве , понеки, народ гроги.
  Најбитнија вест од јуче је да су министар Шутановац и генерал Милетић посетили носач авиона “Ентерпрајс”, па се у коментарима народ питао јели тај носача са Јадрана гађао Србију,веселог српског врабца(Матија Бећковић) на балкану. Кажу нису гађали са тог носача, е сад нам је лакше!
  Међутим , једна спорадична вест ,тужни догађај се десио, цитираћу само делове те вести:

  “Policajac Zoran Tmušić počinio je samoubistvo mačetom u nedelju u svom stanu na Novom Beogradu. Prošao brojna ratišta, tri puta ranjavan, za sobom je ostavio troje dece.”

  “Boreći se na mnogobrojnim ratištima, bio je tri puta ranjavan. Ostao je invalid, u kolicima. Bio je razveden i sam je, uz pomoć roditelja i sestre, odgajao troje dece.”

  “Bio je poznat kao učesnik brojnih demonstracija, uvek u društvu sinova i ćerke, iako je govorio da nije niti će biti član neke partije. Deca su na mitinzima obično stajala kraj oca u kolicima, obučena u uniforme, a čitaoci ovu scenu možda najoblje pamte sa sahrane Slobodana Miloševića.”…

  Нека је вечна Слава и Хвала хероју отаџбине!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *