Organi Milosrdnog anđela

Piše Nikola Vrzić

Izveštaj Dika Martija o trgovini organima otetih kosovskih Srba, na čijem je čelu bio Hašim Tači, ne razotkriva samo gnusne zločine OVK, već i dugo čuvanu tajnu o saučesništvu Sjedinjenih Američkih Država i zemalja EU. Zašto Beograd neće iskoristiti Martijeve nalaze u predstojećim pregovorima s Prištinom?

U jednome je Hašim Tači u pravu. Optužbe Dika Martija, upućene na njegov račun, „upućene su i protiv SAD i ostalih zapadnih prijatelja“. Prete da pokvare onu herojsku, epsku sliku koju je 1999. godine oslikao tadašnji britanski premijer Toni Bler, opisujući NATO bombardovanje SR Jugoslavije kao „borbu između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva, između demokratije i diktature“. Te dobre i civilizovane demokrate, ispostavlja se sada, u svom Milosrdnom anđelu sarađivale su s profesionalnim zločincima, otimačima ljudskih organa, veletrgovcima Srba, droge i oružja. I ne samo što su sve vreme veoma dobro znale s kim imaju posla, već su i aktivno ometale pokušaje istrage onoga što se na Kosovu i u Albaniji dešavalo 1999. i 2000. godine.

KULTURA ĆUTANJA
Kako će ova epohalna saznanja, da su i Srbi i te kako stradali tokom kosovskog rata, uticati na pregovore Beograda i Prištine i sudbinu njihovih aktera? Stoji li, kako to tvrdi Tači, „klub antinezavisnost“ iza ovog Martijevog „udarca kosovskoj državi i njenom ratu za slobodu“? Ima li, uopšte, zavere sakrivene iza izveštaja izvestioca Saveta Evrope, ili sada s njim ne znaju šta će ni Euleks, ni Sjedinjene Države, ni Evropska unija? Zvanični Beograd, pak, mišljenja je da treba da sačeka mišljenje međunarodne zajednice, kako reče predsednik Srbije Boris Tadić…
Istraga Dika Martija, švajcarskog tužioca koji se već proslavio  i međunarodnu reputaciju stekao otkrićem tajnih zatvora CIA-e u Evropi, počela je pre oko dve godine, krajem 2008, pošto su iz štampe izašli memoari Karle del Ponte, bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala („Lov: ja i ratni zločinci“), iz kojih je svet saznao za zloglasnu „Žutu kuću“ u selu Ripe, kod Burela u severnoj Albaniji. U knjizi je Del Ponteova otkrila ono što nije smela dok je bila na funkciji u Tribunalu – kosovski Albanci trgovali su organima kidnapovanih Srba, o čemu je uz mnogo teškoća i opstrukcija vođena istraga koja na kraju nije dala nikakve rezultate. Najdalje što se otišlo bio je odlazak istražitelja u kuću porodice Katuči u selu Ripe. Tu su, uz nekoliko svedočenja, pronađeni i izvesni dokazi o neobičnim medicinskim zahvatima sprovođenim u nedođiji severne Albanije, i na tome se uglavnom i stalo…
Na ovu se istragu Tribunala, inače, u svom izveštaju osvrće i Dik Marti: „Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) je sa svoje strane sproveo istraživačku misiju na mestu ozloglašene ‘Žute kuće’, mada je postupak bio prilično površan i sa profesionalnim standardima koji pomalo zbunjuju.“ Prokomentarisao je Marti i postupke nadležnih srpskih vlasti („Srpske vlasti su reagovale, iako sa priličnim zakašnjenjem, ali do sada nisu postigle značajnije rezultate“), razarajući time tvrdnje srpskog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića i njegovog portparola Bruna Vekarića da je ovdašnja istraga „odmakla mnogo više“. No, u poređenju sa Albancima, kosovskim vlastima, međunarodnim namesnicima i onim dobrim demokratama sa Zapada, Tribunal i srpsko tužilaštvo – koje reaguje kasno ali zato bez rezultata – još su i dobro prošli. Oni su još i pokušali da istraže nešto, makar i traljavo, dok su ovi drugi optuženi da su namerno i sistematski zataškavali istinu o kosovskoj državnoj mafiji i trgovanju organima kidnapovanih Srba.
Albanske vlasti, kako se navodi, nisu ni htele da otvaraju istragu „jer njihova teritorija nije ni bila zahvaćena sukobima“, a kosovske zato što bi morale da istraže same sebe; uz tradicionalnu kulturu ćutanja i klanovsko uređenje društva, istraga sopstvenih zločina bila je, naravno, nezamisliva.

ZLOČINI „DRENIČKE GRUPE“
Daleko je veći problem, međutim, držanje međunarodne zajednice, tj. SAD i njenih saveznika koji – rekao je 1999. godine američki senator Džozef Liberman – „sa Oslobodilačkom vojskom Kosova dele iste humane vrednosti i principe… Borba za OVK predstavlja borbu za ljudska prava i američke vrednosti.“
Kako se u te američke vrednosti i humane principe uklapaju ukradeni bubrezi kidnapovanih civila? Dik Marti navodi: „Čak ni pojedini predstavnici međunarodnih institucija nisu krili da nisu voljni da se uhvate u koštac sa ovim činjenicama. ‘Prošlost je prošlost. Sada moramo da gledamo u budućnost,’ govorili su (…) Zapadne zemlje angažovane na Kosovu nisu se upustile u direktne intervencije na terenu, opredelivši se za napade iz vazduha, pa je OVK bila njihov neophodni saveznik u kopnenim operacijama. Međunarodni akteri rešili su da zažmure pred ratnim zločinima OVK i odredili su kao najvažniji cilj da uspostave izvestan stepen kratkoročne kontrole.“
O zavereničkom savezništvu OVK i NATO progovorila je, posle objavljivanja nalaza komisije Saveta Evrope, i Karla del Ponte. „Mi nismo imali podršku NATO-a jer su bili saveznik OVK“, kazala je, i dodala da ni UNMIK Tribunalu nije davao neophodnu dokumentaciju. A u nastavku svog izveštaja Dik Marti biva i znatno konkretniji u optužbama za nečinjenje. „Obaveštajni analitičari koji rade za NATO, kao i oni što rade za najmanje četiri nezavisne strane vlade, došli su do ubedljivih otkrića, a odnose se na period neposredno POSLE sukoba 1999. godine. Tači je bio najčešće identifikovan i citiran u tajnim obaveštajnim izveštajima kao najopasniji od ‘kriminalnih bosova’ OVK (to su obaveštajne službe Nemačke, Italije, Velike Britanije i Grčke).“ Na drugim mestima pak spominju se i slični izveštaji američke službe za borbu protiv narkotika (DEA – Drug Enforcement Administration) i Federalnog istražnog biroa (FBI) o nedelima Tačijeve „Dreničke grupe“.
„Ono što posebno dovodi u nedoumicu jeste to da čitava međunarodna zajednica na Kosovu – od vlada SAD i drugih savezničkih zapadnih sila, do pravosudnih vlasti koje podržava EU – nesumnjivo poseduju istu, obimnu dokumentaciju o zločinima ‘Dreničke grupe’, ali niko izgleda nije spreman da reaguje, bez obzira na takvu situaciju, i počinioce pozove na odgovornost,“ konstatuje se u izveštaju.
Niko, međutim, ne samo da ne reaguje, već se od kriminalnog bosa Tačija pravi novi šef Kosova, o čemu je u intervjuu RTS-u ovih dana posvedočio i Kanađanin Stju Kelok, nekadašnji šef Odeljenja UNMIK policije za teški kriminal: „Bio sam potpuno svestan ko je gospodin Tači. Međutim, u krugovima u kojima sam ja delovao, bilo kakva kritička diskusija o njemu ili njegovim saradnicima bila je odmah odbacivana. U to vreme, bio sam svedok stvaranja državnika. Bilo mi je jasno, kristalno jasno, da je baš on bio izabran i da nikada neće biti doveden u vezu sa bilo kakvim kriminalnim aktivnostima. I sve to uprkos činjenici da je imao uticaj na ubiranje poreza, trgovinu drogom i belim robljem, oružjem i švercom razne robe.“

NEMORAL BALKANSKE POLITIKE
Da sve bude još i gore po (ne)nadležne za Tačijev slučaj i istragu zločina OVK, vraćamo se u „Žutu kuću“. „Prikupljene fizičke uzorke na licu mesta MKSJ je kasnije uništio nakon što ih je fotografisao, što mi je u pismu potvrdio sadašnji glavni tužilac MKSJ. Moramo sebi da dozvolimo da izrazimo zaprepašćenje što je takav jedan korak preduzet.“ Dakle, posle perioda konstantnog ignorisanja dokaza o Tačijevoj upletenosti u organizovani kriminal, i njegovog istovremenog portretisanja kao demokratskog lidera Kosova na putu u svetlu evroatlantsku budućnost, otišlo se i korak dalje, u aktivno saučesništvo u zločinu.
Tačiju i njegovoj kriminalnoj bandi, kojima je pošlo za rukom da postanu najverniji saveznici svetske supersile i od nje na poklon dobiju državu, na teret se u Martijevom izveštaju stavljaju šverc avganistanskog heroina, ljudi, oružja, eliminacije političkih protivnika među kosovskim Albancima. „Naši izvori iz prve ruke verodostojno navode da su Haljiti, Veseli, Sulja i Fatmir Ljimaj, zajedno sa Tačijem i drugim članovima njegovog unutrašnjeg kruga, umešani u naređivanje – a u nekim slučajevima lično su nadgledali – ubistva, hapšenja, prebijanja i ispitivanja u različitim delovima Kosova“, napominje se.
Važan je deo priče i osnivanje zarobljeničkih logora na teritoriji Albanije, za koje su nesumnjivo znale i albanske obaveštajne službe, vojna i civilna (izveštaj navodi da su pojedini pripadnici ovih službi učestvovali i u ispitivanju zatvorenika). Taj podatak je od popriličnog značaja, jer ukazuje na to da su, zbog poznate izuzetne bliskosti albanske obaveštajne zajednice i američke Centralne obaveštajne agencije, za ove logore – dok su bili aktivni – morali da znaju i Amerikanci.
Šta se dešavalo u tim logorima u Albaniji? U Bicaju, Burelu, Ripeu, Fuše-Kruje… Ovo je i najpotresniji deo Martijevog izveštaja. „Manji broj zarobljenika selektivno je izdvajan iz svake veće grupe nestalih i preseljavan na neko drugo mesto. Razlog za proces filtriranja zarobljenika bio je povezan sa utvrđivanjem podobnosti izabranih zatočenika za korišćenje koje ih je čekalo. Faktori za koje se smatra da su bili od značaja za proces filtriranja jesu godine starosti, pol, zdravstveno stanje i etničko poreklo zarobljenika, pri čemu su etnički Srbi prvenstveno bili na meti. U brojnim izjavama čuli smo da zarobljenici ne samo da su predavani, nego su i ‘kupovani’ i ‘prodavani’ (…) Zarobljenike ‘filtrirane’ u ovoj podgrupi u početku su držali u životu, dobro hranili i dozvoljavali im da spavaju. Stražari i krvnici OVK, koji bi ih inače tukli do besvesti, ponašali su se prema njima sa relativnom uzdržanošću. Kako nam je rečeno, svaki zarobljenik prolazio je kroz najmanje dva prolazna zatočenička objekta pre nego što je bio isporučen na operativnu kliniku. Ove usputne stanice, očigledno pod kontrolom operativaca OVK i partnera usklađenih sa ‘Dreničkom grupom’, nalazile su se, između ostalog, na sledećim pritvorskim lokacijama: Bicaj, Burel, Ripe i Fuše-Kruje (…) Priča se da su neki od zarobljenika preklinjali svoje otmičare da ih poštede, da ne budu ‘iseckani na komade’ (…) Svedočenja na kojima zasnivamo naša saznanja govore verodostojno i dosledno o načinima na koje su ubijani svi zarobljenici, obično hicem u glavu, pre operacije tokom koje se uklanjao jedan ili više organa. Saznali smo da se uglavnom trgovalo ‘bubrezima leševa’, to jest bubrezima koji su posthumno izvađeni…“
Normalan čovek ne može a da, sa suzom u oku, ne oseti mučninu posle čitanja opisa ovih potresnih sudbina ljudi koji su preklinjali da ne budu iseckani na komade. Kako su odreagovali političari? Političari su odreagovali kao da su u neprilici, kao da su Martijevim izveštajem uhvaćeni u stupicu i ne znaju šta im je činiti u tom raskoraku između političkog oportunizma i razotkrivenog nemorala njihove balkanske politike.
Svo licemerje američke spoljne politike ponajbolje je demonstrirano na jednom prošlonedeljnom brifingu za novinare u Stejt departmentu, u Vašingtonu. Portparol Filip Krauli izjavio je, povodom Tačija, da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno, te da praktično nema razloga da SAD ne nastave da sarađuju s njegovom vladom. Krauli je onda prošao kroz novinarskog toplog zeca; zašto se isti princip ne primeni na predsednika Sudana Omara Bašira, predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea… Kraulijev čitav nemušti odgovor – „He – well, he – yeah“ – savršeno je pokazao koliko je politika SAD rukovođena pukim interesom, a koliko svetlim idealima i principima demokratije u koje se toliko zaklinju…

PANIKA U EULEKSU
Pozicija Evropske unije kudikamo je komplikovanija, što zbog reputacije izvestioca Martija što zbog ugleda institucije koju je Marti izvestio, Saveta Evrope. Dodatni problem sadržan je u izuzetno velikoj medijskoj pažnji poklonjenoj izveštaju, pogotovo u Britaniji, čija štampa sada preispituje čitavu politiku vođenu na Balkanu u dve protekle decenije. Iz tih razloga niko se zvanično nije usudio da, poput Amerikanaca, otvoreno odbaci značaj Martijevih navoda. To je učinjeno suptilnije. Karakteristična je izjava Maje Kocijančič, portparolke Ketrin Ešton, visoke predstavnice EU za spoljnu politiku. „Ako,“ kazala je, „Marti zaista ima relevantne dokaze, trebalo bi da ih preda institucijama.“ Ovaj stav dodatno je pojasnio, a čitavu stvar još relativizovao, naš omiljeni poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin: „U izveštaju nema dovoljno činjenica za te tvrdnje. Ako tu ima činjenica, onda stvar treba završiti što pre, a ako nema, takođe, stvar treba završiti što pre.“ Svemu treba dodati i tekst iz londonskog „Tajmsa“, koji opisuje paniku u Euleksu zbog toga što bi kosovskoj misiji EU mogao da bude poveren vruć krompir, zadatak da istraži Martijeve tvrdnje. Već se iz misije nezvanično poručuje da bi predmetom trebalo da se pozabavi albansko tužilaštvo – ono koje je već poreklo da se išta kriminalno dogodilo na teritoriji Albanije…
U ovakvim se reakcijama, reklo bi se, i krije odgovor na pitanje ko stoji iza Dika Martija i koji je skriveni plan iza njegovih optužbi. Pojavila se, naime, teza da Evropa na ovaj način hoće da ukloni američkog čoveka Tačija; međutim, ovoj se tezi može izneti kontrateza: da je to cilj, i da su upravljali Dikom Martijem, izveštaj bi bio objavljen pre kosovskih izbora, a i EU bi drugačije reagovala na sve one optužbe na račun Tačija zbog očiglednih izbornih marifetluka. Što, naravno, ne znači da izveštaj neće biti upotrebljen kada Hašimu Tačiju, u nekoj budućoj situaciji, bude trebalo zavrnuti ruku.
Beograd je, pak, Martijevim optužbama dobio dar s neba. Značajno je oslabljena pozicija prištinskih pregovarača, a pri tom se iz njihovih ruku izbija i još jedan važan adut; moralna superiornost žrtve. Ne, gospodo, (i) vi ste zločinci, poručio im je sada Dik Marti, a vredi napomenuti da je upravo u onom lažnom, neupitnom mučeništvu kosovskih Albanaca i pronađeno pokriće za nezavisnost srpske pokrajine.
Prava je šteta što sve ovo nećemo iskoristiti. Jer, i pored ocena da Tači nema političku budućnost (Vuk Jeremić) i da Srbija zahteva punu istinu i sveobuhvatnu istragu (Rasim Ljajić), iz Srbije je kosovskom premijeru već poručeno da odavde neće biti gonjen i da će sa njim biti razgovarano kao sa normalnim čovekom.
Bruno Vekarić, zamenik tužioca za ratne zločine, naime, već je poručio da Srbija neće podizati optužnicu protiv Tačija, zato što on nije dostupan našim organima gonjenja: „Nije celishodno da se takvi procesi započinju, jer oni isuviše liče na politička suđenja. Osim toga, ako nema optuženog na klupi, bilo bi teško utvrditi pravdu bez odgovora onoga kome se sudi.“ A predsednik Srbije Boris Tadić je, kako prenosi „Tanjug“, rekao da je sa Hašimom Tačijem, kao legitimnim predstavnikom albanskog naroda, spreman da razgovara sve dok se ne dokaže da su optužbe iz Saveta Evrope osnovane. Kao da je izvor ove vesti u Vašingtonu, a ne u Beogradu… Ili to Vašington radi ono što mu Beograd kaže, pa nam je zato predsednik zazvučao kao portparol Stejt departmenta?

10 коментара

  1. Zarekla se zemlja raju da se sve tajne znaju. Za vreme II sv. rata shiptari su ubili vise desetina hiljada Srba i proterali oko 350.000. Posle rata bio je zabranjen povratak a imovinu su uzurpirali shiptari. Shiptari su kontinuirano sprovodili ideju secesije a vlasti Jugoslavije i Srbije nisu nista cinile da to sprece. Kontrarevolucija 1981.g. pocela je pobunom studenata zbog porcije pasulja i nastavljena je jednonacionalnim trovanjem. Shiptari su bojkotovali sve izbore a zatim su bojkotovali i skolstvo i sluzenje vojnog roka.Sve vise su vrsili pritisak na Srbe da se iseljavaju i ucestalim ubistvima Srba su vrsili zastrasivanje. Srbe nije niko stitio od strane drzavnih organa. Shiptari su se vise decenija bavili trgovinom droge i novcem od droge su ilegalno kupovali naoruzanje. Raspadom SFRJ shiptari kao naconalna manjina ubrzavaju proces secesije, otimaju srpsku imovinu i ubijaju Srbe. Tom shiptarskom zulumu i secesiji na put staje Milosevic. Vojska i policija 1998.g. od marta do oktobra vodi oruzane borbe protiv paravojske OVK i secesionista i uz velike napore uspeva da teritoriju KiM ocisti od shiptarskih terorista, zlocinaca i svercera droge. Uspostavljanjem zakona i drzavnog poretka, vlasti Srbije predvodjene Milosevicem dolaze pod udar SAD-e, EU i petokolonasa i kvislinga. Petokolonasi i kvislinzi su lazno optuzivali Milosevica sa ciljem omalovazavanja prava Srbije na teritorijalni integritet. Kvinslizi su podrzavali bombardovanje Srbije radi preotimanja vlasti. Ni bombardovanje Srbije nije uspelo da srusi Milosevica. Onda, SAD-e i EU finansiraju petokolonase u izbornoj kampanji i drzavnim udarom ruse Milosevica. Uspostavlja se marionetska vlast koja laznim optuzbama protiv Milosevica pomaze zapadu u sprovodjenju secesije KiM. Marionetska vlast odrice se teritorije KiM pod izgovorom da je istu izgubio Milosevic, prikriva sve zlocine shiptara nad Srbima, omalovazava Rezoluciju 1244, prisiljava Srbe na suzivot sa shiptarima u secesionistickoj drzavi Kosovo. Marionetska vlast po direktivi trazi pregovore sa nelegalnim vlastima KiM i nakon obelodanjivanja trgovine ljudskim organima. Istinu o zlocinima nad Srbima znali su: Voker, Kusner, Bler, Klinton, Holbruk, Klark, …. Mnoge istine ce ugledati svetlo dana ali iste nece prihvatiti petokolonasi i kvislinzi jer su za prikrivanje istina dobili dolare i evre.

  2. Srušila bi pravda mnoge i ceo današnji novi svetski poredak ali pravde nema . Ne samo Bler , Madlen Olbrajt, Bil Klinton , itd. Srušila bi pravda i države poput Nemačke koja je ponovno pomogla i naoružavala hrvatske ustaše i uz pomoć Vatikana i amerikanaca izvršila najveći genocid, kulturocid i ekocid nad Srbima i njihovom Krajinom u Hrvatskoj .Kakva Srebrenica a vlasti Srbije se izvinjavaju i šute . Da je kojim slučajem Srbija protjerala sve Hrvate iz Vojvodine Hrvatska vlast bi tražila iz dana u dan da se na Srbiju baci atomska a mi ništa . Koliko napuhuju svoje Vukovarske žrtve a mi Jasenovac ništa ? U zadnjem genocidu iz Hrvatske je protjerano 280 000 srba i oko 250 000 Jugoslovena od kojih je 95 % Srba . I Srbija opet ništa ?

  3. Ником нормалном (и обавештеном и необавештеном) неби смео бити споран ни један једини навод из извештаја Дика Мартија, нарочито политичарима, војницима и обавештајцима разних профила са тзв. демократског запада, али . . . Плашим се да све ово не буде по оној народној – “Тресла се гора, родио се миш”. Зашто то кажем?
    – После оне првобитне еуфорије, Дик Марти изјављује да ће тешко бити наћи сведоке (живе или мртве), а без сведока нема ни поступка против Тачија.
    – Наш Председник ничим изазван, ладно изјављује да је спреман сести са истим тим Тачијем за преговарачки сто???????? Ако он то уради, онда смо стварно дотакли дно и питање је да ли оваква Србија треба да постоји.
    – Помоћник тужиоца за ратне злочине, “Србин” Санчо Панса Векарић, иначе верни слуга Елиот Неса Вукчевића изјављује да би свако подизање оптужнице против Тачија од стране нашег правосуђа било контрапродуктивно, односно исполитизовано?????? Питање за наше врле тужиоце и министарство правде – због чега уопште поступак против Тачија мора да покреће тужилаштво за ратне злочине? Није ли трговина људским органима који су извађени на најбруталнији начин из отетих Срба, класичан, организован криминал од стране шиптарске и међународне банде? Наравно да јесте. Да ли господа тужиоци и остали сматрају територију Космета, делом целовите Републике Србије? Вероватно не.
    – Планира ли неко од наших “мислилаца” да покрене поступак против Кушнера, Петерсена, шефова УНМИК-а, ЕУЛЕКС-а итд.? Вероватно не. А 100% је јасно да све ово Тачи није могао да уради без њиховог знања.

    – Ако је онај покојни, ћопави Тито у сарадњи са Фадиљом Хоџом и осталима, учинио све да се прогнани Срби никада не врате на Космет, а да се гомила Шиптара насели, зашто то чине ови сада, шатро Срби, демократе и “борци за бољу и јачу Србију?????????????????

  4. “Dragi” moji politicari, dal “srpski” ili iz medjunarodne zajednice….nista nece proci tek tako. Sve se ovo jako skupo placa u zivotu. Verujem u Boga i u Srpstvo i znam 100% da ce nekome ovo izaci na nos kad tad! BOG nezaboravlja i ceka ….

  5. Љубомор

    Монструм Тачи и остали косовски кримоси могу мирно спавати, јер колики су им јаки заштитници у Вашигтону још су већи у Београду. Да ће бити по оној народној “Тресла се гора родио се миш” и да ће све бити заташкано могло се видети из изјаве “нашег” Цара и изјава Бруна Векарића. Па зар неко верује са ће петоколонаши из срца Београдске власти радити било шта на спирању љаге са Срба.

  6. Sve se bojim da ce ovo proci lako i da nece biti niko kaznjen za ove strasne zlocine. Cekace se neko vreme da po tome padne prasina i da se sve razvodni . Sumnjam za to posto su tu umesani sadasnji i bivsi svetski hostapleri , bivsi koji su nekada drmali svetom i njihove naslednici nisu nista bolji . Jadna je cela EU dok im americka politika diktira sto treba da urade u svojoj uniji i koga da osude ili koga da uzmu u zastitu . Kosovski albanci(cast izuzecima) su za te zlocine dobili nagradu , dobili drzavu i jednog dana ce se pripojiti Albaniji . Albansko rukovodstvo dobro je znalo sto radi i zna da im za taj posao sledi nagrada u vidu 15% teritorije Srbije , malo ce uzeti od Makedonije i C. Gore i tako stvoriti veliku Albaniju uz obilatu pomoce americke (ne) demokratije u kojoj nema ni slovo D od demokratije . Sto se tice srpske gospode koji su na vlasti od oktobarskog prevrata bolje ne trositi reci i pisati o njima , dovoljno je znati da ih je na vlast u Srbiji doveo zloglasni nato sa svojim raketama , bombama , ubijanjen jednog naroda i trovanjem dobrog dela srpske teritorije osiromasenim uranijumom . Ova vlast u Srbiji smaknula je sve sa vlasti koji su se borili za dostojanstvo Srbije i njenih naroda i sve one koji su protiv da Srbija postane clanica onih koji su ubijali po Srbiji , ubili 87. dece , ali verovatno od ovih danasnjih vlastodrzaca u Srbiji nije poginulo ni jedno dete ili neki bliski rodjak . Za vreme bombardovanja oni su setali po Evropi i trazili da se Srbija sto duze bombarduje i unistava . Istinito i zalosno .

  7. Giorgi Gilauri

    КОСОВО JE СРБИJA !!!

  8. Srpski se narod mora probuditi iz sna u koji ga uljuljkavaju neprijatelji .Srpskom je narodu hitno potrebna velika biološka obnova .Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju mogu spriječiti secesiju. Znači ako si rodoljub, srbin, srpkinja prihvatite se ljubavi i pobjedimo neprijatelje njihovim oružjem visokim NATALTETOM.

  9. Gospodo kad inzenjer sa neba podvuce crtu i pocne da sakcionise tu citavu bagru iz Njujorka,Brisela i siptarije,bice svasta.Svi ti njihovi marifetluci nece im pomoci,jer sve se zna.Mi Srbi moramo da poguramo koliko mozemo u istom pravcu jer oni mucenici sa nebesa ocekuju to od nas.Sve ce se to otkriti voljom Bozijom polako ,ali neumitno.Zivi bili pa videli,pozdrav

  10. Granice su se uvek prekrajale odkad je sveta i veka, sto je stala jedna nacisticka Amerika iza kvazi drzave zna se da takve drzave nisu bile dugog veka.Pogotovo sto je islam gurnuo prst u oko ne samo balkanu nego i Evropi.Kod vecih svetskih turbulencija takve drzave nestaju poput kometa.BIla je Rimska imperija tu i tamo isceprkaju neki kamencic, bila vizantija nema bilo otomansko nema, Dosao treci rajh otisao u PM stigla Amerika nece dugo, jer sve sto nije na zdravoj osnovi to nestaje jednostavno se urusava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *