Otkazano „Labudovo jezero“

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 24. oktobra 2010. godine. Izvor: Be92 – Jubilarno izvođenje čuvene baletske predstave Petra Iljiča Čajkovskog, najverovatnije će biti otkazano. Naime, ova predstava visokog rizika zahteva ponovno učešće preko 5.000 policajaca na beogradskim ulicama.

Nezavisni sindikat policije je posle svih događaja koji su se zaređali u poslednjih mesec dana, rešio da stupi u štrajk. „Predstava visokog rizika“ kako je navedeno u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, trebalo bi ponovo da obezbeđuje vanredno velik broj policajaca, kao i u slučaju posete Hilari Klinton, Dmitrija Medvedeva, „Parade ponosa“, Večitog derbija, Džozefa Bajdena i slično. Pošto je, kako se navodi u saopštenju nezavisnog sindikata policije, organima reda „preko glave“ ovakvih i sličnih skupova od kojih se policija bespotrebno umara, rešili su da stupe u štrajk, a država neka sama reši kako će sa ovim događajem da izađe na kraj.
„Budući da su organizovane grupe huligana najavile da će linčovati, silovati i, čak, kamenovati pojedine učesnike u ovoj blasfemičnoj predstavi, mi jednostavno nemamo izbora – predstavu moramo da zabranimo“, obelodanio je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova. Na pitanje novinara: „Ali zašto je ta predstava posle toliko vremena problematična?“, ministar Dačić je samo odmahnuo rukom.
Kako saznajemo iz redova bliskih LGBT organizacijama, u ovoj predstavi se na suviše eksplicitan način iskazuje heteroseksualna ljubav, dok iz „Obraza“ javljaju da su skoro svi muškarci koji u ovoj predstavi nastupaju homoseksualnog opredeljenja. Kako tumači psiholog Žarko Trebješjanin, koji mora da se pojavi u svakoj vesti ili tekstu za novine u Srbiji, u izjavi za naš medij kaže: „Radi se o tome da se država plaši da se ove dve ekstremističke grupacije ne ujedine u zajedničkoj borbi protiv sistema“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *