Naučnici dokazali: oružje opasno po život!

Piše Pavle Ćosić

Njujork, 20. septembra 2010. Izvor: Be92 – Nakon opsežne studije sprovedene na univerzitetu Harvard koja je obuhvatila preko 1200 ispitanika i 3000 dobrovoljaca, došlo se do nedvosmislenog zaključka da je oružje u nekim slučajevima smrtonosno opasno po život.

Nakon ovog istraživanja, odmah su se pobunili proizvođači oružja koje se u Americi u većini država može kupiti u slobodnoj prodaji. Naime, postoji bojazan da bi na ambalaži za puške i pištolje lako mogli da se nađu znaci upozorenja poput onih na cigaretama, da oružje može povrediti vas i osobe u vašoj okolini, da ubijanje ubija ili da je opasno po rad vitalnih organana kao što su srce i mozak. Džon Smitson, vlasnik prodavnice oružja u Hjustonu, ironično se zapitao u lokalnim novinama: “Da neće možda da dokažu da metak izaziva i rak dojke?”

4 коментара

  1. Postovani,dosta polemika se vodi o oruzju i u Americi,EU,nasoj zemlji licno smatram da prestupnika,kriminalca nece da sprece bilo kakve polemike,imao nemao dozvolu on ce da uradi kriminalni cin,bilo opasno ili ne tako da su sve polemike o ovom pitanju suvisne,Pozdrav

  2. hm, hmmm pa nisi ubdljiv, u SFRJ, skoro da nije ni postojao *kriminal*…!!!

    http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2010/9/11/119768/1812-reuters.jpg

  3. Sotonisti predvođeni amerikom žele uništiti srpski narod po bilo koju cenu nesmemo nasesti .Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara ” čije su ovce onoga je i livada ” niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju mogu spriječiti secesiju. Znači ako si rodoljub, srbin, srpkinja prihvatite se ljubavi i pobjedimo neprijatelje njihovim oružjem visokim NATALTETOM.

  4. Smatram da bi bilo mnogo mnogo mnogo manje kriminala kad bi svi gradjani koji imaju oruzne listove imali pravo da slobodno nose oruzje!To moze preventivno da deluje na izvrsioce krivicnih dela,znace da onaj koga su izabrali za zrtvu moze veoma zestoko da odgovori na napad!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *