Još jedna parada ponosa u Beogradu

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 11. 10. 2010. – Izvor Be92: Nakon niza parada koje su održane tokom ove sedmice i KNĆK populacija najavila je paradu ponosa u centru grada.

Na konferenciji za štampu održanoj u prostorijama Foruma klempavih, nosatih, ćelavih i krivonogih, Mladen Obradović, Vladimir Batić, Dragan Marković Palma i Toma Nikolić, pozvali su sve građane na toleranciju i da im se pridruže kako bi pokazali solidarnost s manjinskim grupama. Uz parolu „Ponosni na svoje uši, nos, ćelu i noge“, demonstranti planiraju da u četvrtak 21. oktobra prošetaju centrom grada pored Skupštine, zgrade Vlade i da se skup simbolično završi žurkom u prostorijama Demokratske stranke u Krunskoj ulici, čije su prostorije stradale prilikom prethodne „Parade ponosa“.
„Nećemo dopustiti održavanje ove provokativne i sramne manifestacije koja ima za cilj omalovažavanje i izrugivanje na račun naše parade“, istakao je Boris Milićević, jedan od organizatora LGBT parade. Ministar policije Ivica Dačić ponovio je da će učestvovati i na ovoj paradi i pozvao i druge ministre da mu se pridruže. Na primedbu novinara da na „Paradi ponosa“ 10. oktobra nije učestvovao iako je najavio da hoće, odgovorio je da se to desilo jer je imao drugih obaveza po gradu, ali da se nada da to sada neće biti slučaj iako je svestan da se radi o skupu visokog rizika. „Na taj dan ulice Beograda obezbeđivaće jake snage policije kao i uvek. Najmanje 5.000 policajaca čuvaće grad od huligana koji nameravaju organizovano da napadnu kolonu KNĆK. Naime, nekoliko levičarskih i desničarskih organizacija osudilo je održavanje ove parade sa najrazličitijim argumentima, od toga da je klempavost bolest koju treba iskoreniti jer vređa tradiciju srpskog naroda do primedbi da se radi o nacionalističkom skupu koji Srbiju udaljava od civilizacijskih evropskih tokova, uz napomenu da nije zabeleženo da se igde u Evropi ikad dogodilo nešto slično.“
Na celu ovu priču reagovao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, rekavši da ni vojska neće sedeti skrštenih ruku i da se intenzivno sprema za obnavljanje tradicionalne prvomajske parade, koja će biti održana sledeće godine uz prisustvo najviših zvaničnika NATO.

5 коментара

  1. Fašizam u Srbiji cveta.
    Korov nacije.
    Trenutno, mali br. uhapšenih.

  2. Ovaj decko zvani Dejan je uhapsen na politickom planu i nema veze sa napadom na novinara kamermana koga nije cak ni dotakao sa bacenim kamickom !!! Jedini mladic koji se nije sakrio iza kapuljaca i ostalih rekvizita kao ostali (jer je verovatno posten decko i neiskvaren i nepromisljen to sigurno )!!!
    Kako Vas nije sramota da maltretirate omladinu kojoj nista niste pruzili ni perspektivu u poslu ni za buducnost i to od 1991 godine pa dosad!!! Mi Vas gledamo i posmatramo Srbi iz Dijaspore a nedaj boze da mi pocnemo da Vas prozivamo za vas neodgovoran stav za neucesce i nedavalnje sanse mladima jer neko ih nicemu neuci a nemaju primera ni od nikog od vas mocnika !!!!!

  3. Parada je bila OK. U to vreme sam kući farbao stolariju. Predtupnike oštro kazniti, najbolje da u fabričkom pritvoru
    6 godina farbaju stolariju ili nešto sl.
    Da nauče da gledaju svoja posla.
    Hvala što ste me nazvali “dečko”, ne smem ni da kažem koliko imam godina, sve u svemu moja je supruga oduševlena,…”dečko”. Hmm..mm..mm..mm.mm.

  4. Klinci traže utehu u svom životu – love gejeve.
    Samo što ta uteha traje stolećima.
    Pa dokle breee.
    Joooj sramoteee. Srbija sigurna država kao 41-ve.

  5. Klinci, prepusteni sami sebi, bez drustvene brige o maldima,jedini model *identitet* vide u manijakalnoj gomili filmova, tv stanica ko zna kakvih namera, pinkovanja i gluvarenja..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *