Italijanski navijači složni: Pravda za Bogdanovića!

Đenova, 20. oktobar 2010. Izvor: Zeta – Sukobljeni navijači Đenove i Sapmdorije održali su danas zajedničke demonstracije u kojima traže da se trostruki strelac za Italiju, Ivan Bogdanović, kojeg sud tereti za huliganstvo, brani sa slobode.

Na demonstracijama na kojima je prisustvovalo preko 10.000 navijača oba kluba, ispred suda u Đenovi, nošeni su transparenti na kojima je pisalo: „Ivan – novi Paolo Rosi“, „Oslobodite heroja!“, „Pravda za Ivana!“, „Živeo FSS!“ i slično. Jedan od organizatora skupa i Sampdorijine navijačke skupine Forca, Đuzepe Kanconi zvani Spido, izjavio je da je sramotno da se srpskim navijačima koji su toliko učinili za reprezentaciju Italije i praktično je odveli na Evropsko prvenstvo, sudi pod optužbom za organizovani kriminal i maltene za terorizam. „Ovim nacionalnim herojima Italija umesto da se zahvali, preti kaznom od po četiri godine zatvora! To je sramota za našu zemlju i mi ćemo sve učiniti da se ta odluka ispravi. Ako ništa ne bude učinjeno, bojkotovaćemo i reprezentaciju i utakmice na kojima igraju Đenova i Sampdorija“, bio je jezgrovit i odsečan Kanconi.
Bogdanović, koji je u Italiji već stekao nadimak Het-trik, izjavio je da se oseća dobro i da mu je drago što će imati priliku da nauči italijanski jezik i bliže se upozna s kulturom zemlje za koju je toliko učinio. U FSS-u, danas nisu imali nikakav komentar na ovu vest.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *