Meteorološke ratne igre

Piše prof. dr Svetozar Radišić

Efekti poplava, zemljotresa i vatrenih stihija sve češće izjednačavaju se sa gubicima u ratu. Neobuzdan industrijski razvoj, nepromišljenost prilikom istraživanja novih vrsta energija i nerazumevanje zakona prirode remete izvore i uslove ljudskog postojanja. U „igrama s prirodom“ zagađuju se čovek i njegova planeta

Moskva „gori“ na 37,2 stepena Celzijusa u isto vreme kada je u Berlinu 18, a u Varšavi 25 stepeni. U Podmoskovlju je buknulo više od hiljadu šumskih požara, a gorelo je u Tverskom i Ivanovskom regionu. Množe se priče i komentari o uzrocima požara u uvek (pro)hladnoj Moskvi. Ruski vojni meteorolog Nikolaj Karavajev je pomenuo američko „klimatsko oružje“. Pominje se vojno-vazduhoplovna studija „Vremenske prilike kao umnožavač sile“. Sredstva javnog informisanja širom sveta objavila su vest da su Amerikanci poslali u svemir bespilotni avion X-37B. Ta letilica je, navodno, naoružana laserima koji mogu da izazovu klimatske promene.

RAT PROTIV PLANETE
Kada se zna na šta su sve kabalisti spremni, jasno je da rat protiv Planete koji vode megafinansijeri nije nimalo naivan. U tom ratu nestaju iz dana u dan uslovi za život Zemljana. Poznato je da predstoji borba za opstanak stanovništva i planete zbog oštećenog ozonskog omotača i nestajnja životinja i biljaka, uslovljenog raznim vrstama zagađenja. Samo u Velikoj Britaniji trenutno izumire 317 vrsta biljaka. Njihov opstanak zavisan je od pesticida i herbicida, a oni truju ljude. Naime, stručnjaci s univerziteta u Mastrihtu (Holandija) ustanovili su da je povećan rizik od mentalnih oboljenja kod baštovana i farmera, zbog kontakata sa pesticidima.
U studiji Saveznog hidrometeorološkog zavoda o temi „Stanje i perspektive razvoja geofizičkih aspekata savremenog ratovanja” napisano je: „Već posle Drugog svetskog rata počelo se sa razmišljanjem o geofizičkom oružju… Vlada SAD-a je preko ministarstava odbrane stimulisala realizaciju projekta ’Cirus’… Generalna meteorološka služba SAD-a je 1948. godine u saradnji sa Nacionalnim savetodavnim komitetom za aeronautiku, mornaricu i ratno vazduhoplovstvo, osnovala laboratoriju za fiziku oblaka, a eksperimenti su izvođeni u državama Ohajo i Kalifornija“.
Munjenosni oblaci uspešno su eksperimentalno stvarani u Rusiji i Sjedinjenim Državama. U te svrhe koristi se rasejavanje oblaka pogodnim materijalima aerosolnog karaktera. Metodom rasejavanja srebrojodidom postiže se smanjenje pojave munja između oblaka i tla za više od 30 odsto. Ranije su se u te svrhe u donji deo oblaka ubacivale metalne iglice (najlonske igle presvučene aluminijumom). Pokazalo se da ugljena prašina može da apsorpcijom sunčevog zračenja prikupi više energije nego bilo koja druga vrsta materije, izuzev nuklearne energije. Takođe je ustanovljeno da se na taj način efikasno utiče na lokalne nepogode.
Pored toga, naučnici su uspeli da zračenjem jonosferskog sloja utiču na ljude. Elektromagnetni talasi formirani između jonosfere i zemljine površine, podešeni na frekvenciju moždanih talasa, menjaju ponašanje ljudskih populacija za duži period. Na taj način omogućeno je da se u ratu deluje na neprijateljsku živu silu i njegove telekomunikacije. U stvari, interferencijom talasa dolazi do rezonantnih efekata, koji nepovoljno utiču na psihu čoveka. Posledice takvog dejstva su glavobolje, umor, nesanica, crvenilo kože, uznemirenost, agresivnost i „zujanje u glavi” praćeno visokim tonskim zavijanjem. Dakle, atmosfera se može koristiti u tzv. geofizičkom ratu.
Stoga je logično što najznačajnije ekološke organizacije i najugledniji klimatolozi i seizmolozi, smatraju da su sve češći zemljotresi, poplave i nesnosne vrućine posledice neobuzdanog industrijskog razvoja, koji je toliko upropastio prirodu da planeta sada posrće od fizičke iscrpljenosti i bljuje zbog zatrovanosti. Galus Kadono, šef švajcarske ekološke fondacije „Greina“ je za „Fajnenšel tajms“ izjavio da je licemerno da se plod ljudskih nedela i sakaćenje prirodnih izvora egzistencije i dalje naziva „prirodnim nepogodama“.

Dok u Rusiji bukte požari, u Pakistanu u isto vreme vodena stihija odnosi žrtve, koje su brojnije nego u ratu

NEOBJAVLJENI METEO RAT
Informacije o zagađenosti tla i atmosfere uglavnom se kriju. Taj problem u Srbiji najbolje razumeju građani Pančeva i Bora. Na primer, vest da je Pečora postala novi Černobilj, posle zagađenja ruskog Arktika izlivenom naftom, stigla je do Moskve iz američke štampe. Svetske humaniste i nemačke „zelene“ nisu zabrinule posledice Nato bombardovanja na području opštine Derventa. Prema nalazima ekologa bombardovanje je uzrokovalo: degeneričnu stoku, najezdu glodara, čudnih insekata i zmija, visoku zagađenost hlorofenolinom i pojačano zračenje na mestima gde su padale bombe. Slično je prošla srpska pokrajina Kosovo i Metohija.
Raketno bombardovanje objekata na teritoriji, za vreme agresije na SRJ u proleće 1999, uticalo je na niže slojeve troposfere. Za oko 32.000 aviopoletanja iskorišćeno je više od 130.000 tona visokooktanskog avionskog goriva. Ne obazirući se na zabranu primene geofizičkog oružja i na zabranu da se prirodna sredina izabere za vojni cilj, u toku vojnog konflikta u Jugoslaviji, po svemu sudeći, ispoljeno je aktivno dejstvo po „prljavim kumulusima“, koji su se formirali kao rezultat požara u objektima za hemijsku i naftno-prerađivačku proizvodnju.
Osnovni cilj geofizičkih delovanja i dejstava prilikom agresije na SRJ bio je, prema podacima koje su ruski vojni eksperti dostavili Ujedinjenim nacijama, izazivanje kiselih kiša iznad poljoprivrednih regiona. U većini slučajeva, jedan do dva sata posle intenzivnog bombardovanja nastajale su veštačke provale oblaka. Kisele kiše tamnobraon boje padale su po površini koja je obuhvatala više stotina kvadratnih kilometara. Neprirodne promene vremena, koje je osetio i uočio svaki građanin Srbije, zahvatile su i susedne regione i države. Osim pograničnih oblasti SRJ provale oblaka i pojave grada povećanog intenziteta i trajanja izazvane su i iznad Rumunije i Bugarske. Slične pojave izazvane su u prvom meteorološkom ratu, koji su vodile Sjedinjene Države protiv zemalja Indokine.
Avijacija NATO-a koristila je više od 23.000 tona bombi s osiromašenim uranijumom. Iskustva nakon primene navedene municije pokazuju da unošenje čestica uranijumske prašine kroz disajne organe u organizam uzrokuje duga i ozbiljna oštećenja unutrašnjih organa. Osim toga, mogu se pojaviti: slabljenje imunološkog sistema, rast zloćudnih tvorevina (kancerogeno delovanje) i nastajanje ozbiljnih mutagenih promena, što značajno uvećava broj slučajeva rađanja novorođenčadi s urođenim manama. Uz to, kod građana koji žive na prostorima gde su upotrebljene „grafitne” bombe sve češće se pojavljuju slučajevi radiofobije. „Sandej tajms“ je objavio tekst u kojem piše da će 12 britanskih vojnika tužiti Ministarstvo odbrane u Londonu „zbog zdravstvenih problema izazvanih izlaganjem osiromašenom uranijumu“, koji je NATO upotrebljavao u napadima na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Od tih 12 vojnika, 11 se nalazio na Kosovu i Metohiji.
Prema B.N. Aleksejevu, ekspertu za ekološku bezbednost, u zemljištu i zemljišnim vodama na teritoriji Jugoslavije pronađeni su teški metali, dioksin, grafitna prašina, pirilen (mineralno ulje koje se koristi u sistemima za rashlađivanje)… Bombardovanje je dovelo, prema jednom od njegovih izveštaja, do značajnog zagađenja atmosfere, rezervoara, zemljišta i podzemnih voda visokotoksičnim i štetnim materijama. U oblacima koji su se obrazovali, nađeni su proizvodi sagorevanja monomera vinil-hlorida, amonijaka, hlora, azota i njihovih oksida i različitih ugljovodoničnih jedinjenja.
Boja atmosferskih padavina u vidu kiselih kiša iznad rejona bombardovanih naftno-hemijskih preduzeća podsećala je na vensku krv. Problem je što mirotvorci iz koalicije okupljene oko NATO-a nisu znali, ili nisu hteli da znaju, da su na taj način oslobođene supstance postale svojina čitavog sveta. Pogoršanje ekoloških uslova u prolećno-letnjem periodu 1999. godine dovelo je do poremećaja sezonskih migracionih procesa lovnih vrsta riba, ptica i divljih životinja.    Svojim „neznanjem“ i slepilom doprineli su bržem (p)ostvarenju jezuitsko-vavilonskog sna.

„Eksplozije mina, torpeda, haubica i pušaka razvijaju reaktivne sile u odnosu na Zemlju... Ako se takvi poremećaji planiraju, njihova kombinovana aktivnost može da prouzrokuje tektonska pomeranja u bilo kom delu Zemlje“: Nikola Tesla

S(A)VEST  ČOVEČANSTVA
Šef radne grupe programa UN za zaštitu životne sredine na Balkanu, Peka Havisto zatražio je, prema pisanju „Gardijana“, „preispitivanje pravila rata“ – koja su dovela do toga da su stanovnici Srbije i Kosova, posle intervencije NATO-a, „suočeni sa smrtonosnim zagađenjem“. Zahtev je podneo na Simpozijumu o zagađenju Dunava, održanom u Budimpešti krajem oktobra 1999. godine. Prema drugom učesniku istog skupa, Filipu Veleru (iz Svetskog fonda za prirodu) NATO je, bombardujući rafinerije i hemijska postrojenja, „proveo krajnje opasan eksperiment, s nepoznatim i potencijalno katastrofalnim posledicama“.
Kada je reč o „osetljivosti Planete“ Nikola Tesla je napisao da se na Zemlji mogu izazvati poremećaji mehaničkim efektima proizvedenim u modernom ratovanju: „Eksplozije mina, torpeda, haubica i pušaka razvijaju reaktivne sile u odnosu na Zemlju, koje se mere u stotinama pa i hiljadama tona i mogu se osetiti širom Zemaljske kugle… Ako se takvi poremećaji planiraju, njihova kombinovana aktivnost može da prouzrokuje tektonska pomeranja u bilo kom delu Zemlje”.
Oružja i ratove, pa i meteorološke, projektuju, proizvode i nadziru službenici i sluge mega-kapitalista. Maskirani u globaliste nestrpljivo žele odmah sve. Četiri stotine najbogatijih ljudi sveta nalaze se u Sjedinjenim Državama. Članice Saveta bezbednosti proizvode preko 80 odsto oružja kojim raspolažu Zemljani. Na samitu Ujedinjenih nacija o planeti Zemlji, održanom 27. juna 1997. Sjedinjene Države proglašene su za najvećeg zagađivača na planeti. Osim SAD na listi najvećih krivaca za 60 odsto svih zagađenja su: Nemačka, Rusija, Japan, Brazil, Južnoafrička unija, Indija, Indonezija i Kina.
Posle svega što su do sada (u)činili njihovi vladari i ratoborni sugrađani, američki naučnici trebalo bi da istraže posledice ubojnim sredstvima izazvanih vibracija na Kosovu i Metohiji, u Iraku i Avganistanu. Isto tako, trebalo bi da objave rezultate istraživanja o tome šta su izazvale hemijske supstance koje su (is)pustili u zemlju i atmosferu tokom brojnih bombardovanja i raketiranja. Ne bi bilo loše da objave i rezultate istraživanja humanog genoma i efekata sistema kakvi su HAARP na Aljasci i SIGINT u Merilendu.
Ne treba zaboraviti da je priroda živa i da je u njoj sve povezano i dok se ne prouče ćudi etersko-teorzionog, gravitacionog, kulonovog, Meterikovog, leptonskog, magnetnog, skalarnog i drugih polja, svaki uticaj na prirodu ostaće mističan.
Neko bi se reklo da priroda uzvraća udarac. Istina je da priroda tako funkcioniše i da se svaki poremećaj njene harmonije baš tako manifestuje – na vibracije i izazvane rezonanse priroda reaguje zemljotresima a na hemijske, laserske, radiofrekventne i druge vibracione promene: provalama „prljavih“ oblaka (poplavama), zemljotresima, vulkanima i tropskim vrućinama. Te i takve reakcije postoje od postanja. Veza čoveka s prirodom je takva da na njihovu „harmoničnu“ spregu neprestano utiču hemijski, fizički, energetski, umni, biološki i možda još neki neistraženi procesi. Tu vezu samo čovek može da (sa)čuva.
Na pitanje da li su ljudi saučesnici u klimatskom samouništenju Zemlje i sopstvenom svedimenzionom samouništenju, uz nesporne kosmičke cikluse, odgovor je, svakako – da. Da to nije tako, zar partneri iz „Partnerstva za mir“ ne bi, svi zajedno svom raspoloživom tehnikom, spasavali Moskvu. Nisu samo Srbi ti koji „žele da komšiji crkne krava“. Zluradi posmatrači su svi moćnici, od Amerikanaca, preko Britanaca, Izraelaca i Francuza, do Nemaca.

3 коментара

  1. Ko ce nas osvetiti ? a mozda i jeste vec neko samo se to toliko javno ne objasnjava i vec kao da se zaboravilo.20.04 2010 zapalila se platforma u Meksickom zalivu da bi 36 casova kasnije potoonula kao posledica potonuca otrgnula se prikljucna cijev kroz koju je poceo da curi mazut koliko je tacno iscurilo tesko je reci ali u globali kazu da je to 40 tankera punih mazuta a predpostavkei idu od 6 do 16 miliona litar pa recimo da je to negdje na sredini i da bude 1o miliona litara dnevno.
    Pravim strucnjacima je do danas zabranjen pristup ovom podrucju tako da smo upucineni na BP i predpostavke koje daju sreucnjaci bez mogucnosti da katastrofu ispitaju,a njihovo misljenje je da je uzrok katastrofe M E T A N koji je poceo da izlazi i jos prosle godine ali se kolicina povecavala dokle nije doslo do katastrofe.
    Kada se konacno 15.o7 .kako tako otvor privremeno sanirao da mazut ne curi u more BP je iskljucio kameru koja je direktno prenoslila curenje u more postavlja se pitanje zasto.Normalno je da prilikom busenja u stavri eksplotacije metan izlazi do 5% a ovdje se ustanovilo da ide do 40% zasto niko zvanicno ne daje objasnjenje ,oni koji bi to mogli objasniti nijesu zvanicno pitani pa samim tim tesko je dati pravu istinu ove katastrofe.
    To je Amerika zemlja nesicrpnih mogucnosti ali kao i u obmanjvanju sopstvenog naroda ,Obama se kupa sa porodicom u navodno cistoj vodi more je kazu skoro cisto jer je veci dio nafte potonuo na morsko dno uz pomoc otrovnih srestava koja se ne razlazu u vodi za razliku od nafte koja je organskog porijekla i koja ce se vremenom razloziti,kakve ce posledice imati za ovo podrucje Corex 9500 koji je u Britaniji zabranjen saznace oni koji budu jeli morske plodove i ribu iz ovog podrucja narocito trudnice i mala djeca.
    Vec decenijama smo bombardovani o navodnoj stetnosti CO2 za promjenu klime ali o mnogo opasnijem metanu ni rijeci klima skeptika, ovo samo toliko da posjetimo dusebriznike covjecanstva za njihovu brigu za planetu da se i povodom ove katastrofe jave sto nije slucaj partija zelenih sirom planete cute Green Peas posebna prica u stvari nije za one koji znaju osnivace i svru istih organizacija.
    Dakle da zakljucim bumerang se vratio i to tamo odakle je bacen njegov udarac se jos ne osjeca ali ce ga generacije i iza nas osjecati,dali je pravda nedostizna u jednom ovakvom svijetu vjerovatno da ali i sudbuna se zna poigrati sa ljudima i to vrlo opasno i brutalno znano samo njoj kojoj smo svi prepusteni.

  2. Nikola Zec; Gospodine spomenuste GREEN PEAS pa to su ljudi na njihovim spiskovima placeni da sute.Bankovni racun je samo da komsija nezna sta imas, dok ostali svi imaju uvid.Cim nekom od zelenih otanji racun sutra je vec stigla dopuna znaci jezik za zube.Kako da obican covek objasnjava jednom evropljaninu o katastrofi bombardovanja Srbije kad zvanicna vlast nesme da zucne. Nego se pojavi poneki jastreb sa mudima i napise istinu. Koja opet para usi borcima zaljudska prava i ostaloj bulumenti kojoj nista nije sveto. To sto u tekstu procitah o delovanju na ljudsku psihu mozda se kod nas zato i namnozilo toliko gamadi da su poput zombija svi od istog klona.

  3. Gospodo, sunarodnici, svih vera i nacionalnosti. Svet ide putem koji je krenuo. Zelim samo da podsetim da je i pre 1 i pre 2 svetskog rata postojala velika ekonomska kriza, mozda ekonomske kreize prethode kasnijim ratovima. Ali, to sto je zagadjen meksicki zaliv me ponajmanje intrigira. Ono sto me vise brine je otpad koji su ostavili na Balkanskom poluostrvu, svojim delovanjem. Tzv U238 i njegovi izotopi. To je najveci ekoloski problem svih stanovnika Balkana cestice su raznete po vecem delu Evrope, a slucajnost da je radijacija iz Japana stigla bas u vreme kada su otpocele operacije u Libiji, za mene nije slucajnost. Ali kad oni koji upotrebljavaju takvo oruzje, delimicno zagadjuju i svoju zemlju, radioaktivne cestice iz Libije su doprle do nas budite ubedjeni. Na fakultetima zastite studenti uce kako su neodgovorne osobe tokom hladnog rata upotrebom Plutonijuma oslobodili radioaktivne doze za svakog coveka na planeti, tj. u neklearnim eksperimentima gde su prednjacile Amerika, Rusija i Kina, oslobodjeno je po 100-ak smrtonosnih doza za svakog coveka na planeti. U tu svrhu je upotrebljeno oko 5 tona Plutonijuma. E sad obratite paznju to su zvanicni dokumenti a samo tokom dejstvovanja u na Balakanu je oslobodjeno vise desetina hiljada tona Uranijuma. E sad neko moze reci jeste ali Uranijum nije toliko radioaktivan. Ja na to kazem da jeste upravu ste emituje Alpha zracenje ali njegovu toksicnost(Otrovnost) po okolinu ne mozete porediti ni sa jedim materijalom. On je najtoksicniji materijal u prirodi, mnogo vise od Plutonijuma. Zrtve, poslednjih ratova na Balkanu nisu samo one u ratovima, zrtve su sve nacije koje zive na ovom prostoru. Mi svi zivimo na kontaminiranom zemljistu i to ce tako ostati za vek i vekova, kao poklon buducim pokolenjima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *