ALEKSANDAR VUČIĆ Zašto je SNS podržala Rezlouciju o Kosmetu

Razgovarao Uglješa Mrdić

Zbog čega su poslanici Vaše stranke glasali za Rezoluciju Srbije o Kosovu i Metohiji, koju su predložile stranke vladajuće koalicije?
Kao i poslanici Nove Srbije i SRS-a, i kao što smo uvek glasali za Rezoluciju kada je u pitanju državno jedinstvo. Pokazali smo odgovornost za sudbinu naše zemlje, a pri tom su usvojena i tri važna amandmana SNS-a. Mnogo bolju poruku šaljemo kada imamo državno jedinstvo nego kada se svađamo po pitanju sudbine Kosova i Metohije.

Kakve će posledice izazvati usvajanje te Rezolucije i šta očekujete da će se dalje događati po pitanju sudbine južne srpske pokrajine?
Neće izazvati nikakve posledice. Što se tiče Rezolucije o Kosovu i Metohiji, koja je predata UN, posledice će biti katastrofalne. Zato što se predstavnici vladajuće koalicije nisu dogovarali ni sa jednom od velikih sila, već sami sa sobom želeći da postignu popularnost u domaćem javnom mnjenju i zato ćemo da doživimo nokaut u Ujedinjenim nacijama.

Kako komentarišete optužbe na račun Vaše stranke da je u pozadini vaše podrške vladajućoj koaliciji neka vrsta dila sa EU i Demokratskom strankom?
Toliko su mi glupe te optužbe, da nemam šta tu da komentarišem. Pre bih rekao da su se dogovarali oni koji nisu glasali sa strankama vladajuće koalicije. Niko ni na bilo koji način nije uticao na SNS kako će da glasa. Nismo mi deca da neko utiče na nas. Nikada se neće politika Srbije voditi ni u Vašingtonu, ni u Briselu, ni u Moskvi, već u Beogradu. Jedini naš motiv za glasanje bila je želja da na prvo mesto stavimo državotvorne interese, a ne stranačke. Što se tiče naše vlasti plašim se da je učinila sve u korist naše štete. Kada dođe do političkih promena, onda ćemo se za Kosmet boriti na jedan drugi, bolji način.

Један коментар

  1. Isto kao za radikale…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *