Vuk Jeremić: Tražićemo mišljenje Vuka Draškovića!

Beograd, 25. jul 2010. Izvor Be92 – Posle debakla pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić pokrenuo je inicijativu da se pred Skupštinom UN zatraži mišljenje njegovog imenjaka i starog borca za Kosovo i Metohiju Vuka Draškovića

„Ukoliko Kosovo ne ostane deo Srbije, ja više neću videti smisla da živim“, izjavio je 1998. godine Vuk Drašković, veliki oponent Slobodana Miloševića i veliki borac za ljudska prava, danas koalicioni partner u Vladi Mirka Cvetkovića.
Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova Srbije, koji je inicijativom pred MSP u Hagu doživeo neku vrstu šamara time što se ovaj sud izjasnio da sa stanovišta međunarodnog prava nema ničeg spornog u samoproglašenju nezavisne države Kosovo, rekao je da ne odustaje od borbe za srpsko Kosovo, a ovog puta će to biti putem molbe da se Vuk Drašković pred Skupštinom UN izjasni o tome koliko je Kosovo zaista srpsko i u pravnom i u formalnom i u političkom i u istorijskom smislu. Računajući na veliki autoritet Vuka Draškovića koji ovaj nekada opozicioni lider uživa u inostranstvu, Vuk Jeremić je najavio da će Skupština UN gotovo sigurno presuditi u korist Srbije i da će većina zemalja odustati od priznavanja nezavisnosti Kosova. Osim Vuka Draškovića, kako saznaje Be92, Jeremić u rukavu ima i Dragoljuba Mićunovića i Čedu Jovanovića, takođe međunarodno priznate Miloševićeve protivnike. Ukoliko ni oni ne budu dovoljno ubedljivi, Jeremić je najavio ekskluzivno gostovanje Džimija Kartera, nekadašnjeg predsednika SAD-a.

2 коментара

  1. Џаба и његово мишљење ако не иде у “пакету” са миишљењем Вука Бранковића!

  2. Pomenute likove,po drzavu i drustvo vrlo opasne u dugom nizu godina, Vuk Jeremic treba da *ustupi* na dalju *edukaciju*, svom kolegi Ivici Dacicu…da, pita Vuka (Draskovica)…*Dokle tako Vuce*.??

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *