„Pečat“ na Prvom kongresu Pokreta socijalista

Piše Uglješa Mrdić

Prvi kongres PS-a, održan u prepunoj kongresnoj sali Centra „Sava“, pokazao je kako je stranka Aleksandra Vulina izrasla u respektovanu partiju autentične levice

U prisustvu dve hiljade delegata i gostiju iz drugih političkih stranaka, Srpske napredne stranke i Nove Srbije, koalicionih partnera PS-a sa lokalnih izbora u Boru, kao i sindikalnih i boračkih organizacija, održan je Prvi kongres Pokreta socijalista. Svi učesnici skupa složili su se da je prvi put posle petooktobarskog puča počeo da se stvara moćan i iskren front partija koje će se umesto za procente i mandate boriti za promene, front partija čiji lideri ne robuju sujeti, već ispunjavaju obećanja data svojim glasačima.
Prenosimo delove govora predsednika PS-a Aleksandra Vulina, potpredsednika Nove Srbije Dubravke Filipovski i zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

ALEKSANDAR VULIN
Evo nas danas u Srbiji gde navodne partije levice prodaju Telekom i EPS, u kojoj oni koji se predstavljaju kao levica prodaju javna preduzeća. Naši vladari govore o nepristojno bogatima, a zapravo su sami i nepristojni i bogati. Danas u Srbiji nije moguće saznati istinu. Danas u Srbiji mora se štrajkovati glađu da bi se saznala istina. Ko to laže za naš novac, ko to šalje poštare sa lažnim uplatnicama koje niko nije tražio, ko to potpisuje našim imenom njihove laži. Nema nijednog opravdanja da se ne bude na ovoj strani sveta i da se ne bude protiv Vlade Mirka Cvetkovića, a na strani onih koji pate, protiv onih koji kupuju glasove, a prodaju javna preduzeća. Moramo verovati u bolju Srbiju. Kakva je to zemlja u kojoj ima više registrovanih narkomana nego fudbalera. PS inssistira na reviziji privatizacije, da saznamo i ko i kako i sa kim je opljačkao Srbiju tri generacije unazad i unapred i hoćemo da za to odgovaraju i sbvojom imovinom i svojom slobodom i oni koji su to uradili i oni koji su im to omogućili. Hoćemo da se već jednom shvati kako se zločin i kriminal ne isplate. Hvala Vam što ste svi danas ovde da vratite veru Srbiji, i svim prevarenim radnicima i seljacima i nerođenim unucima, koji će jednog dana živeti i školovati se u zdravoj Srbiji i što će nam doći jedna druga generacija, koja neće biti kukavičnija od onih pre nas, već generacija koja će biti  pismenija, pametnija, školovanija, zdravija i srećnija nego što smo bili mi. Srbija mora biti zemlja uspravnih ljudi! Neće PS ni uvoditi ni izvoditi Srbiju u EU, niti je to naš zadatak, ali hoće da izvede radnika iz bede i iz fabrika koje su opljačkane, da izvede seljaka iz blata i kandži nakupaca, omladinu iz neznanja i nepismenosti. Nije svako zalaganje za ulazak u EU antisrpsko, ali je zato svako zalaganje za ulazak u NATO pakt antisrpsko, anticivilizacijsko i antievropsko. Nemamo ni jednu glavu ni za iračku naftu ni za avganistanski heroin i nećemo da imamo vojsku plaćenika koji će drugima da čine nasilje, kakvo je NATO činio nad nama. Kada jednog dana na smetlište istorije odu svi ovi lažni socijalisti koji su na vlasti, pitaćemo se da li je bilo moguće da moralni i politički patuljci poput Mlađana Dinkića uopšte vladaju Srbijom. Tada će se spominjati naša imena i neka zahvalna potomstva će se sećati onih koji su imali hrabrosti da progovore kada su drugi ćutali i da podignu glavu kada su je drugi spuštali. Znam da taj dan nije daleko i već čujem bubnjeve pobede. Do pobede!

Srbija je zemlja obeshrabrenih i nemoćnih u kojoj dominira volja vladajućih stranaka: Dubravka Filipovski

DUBRAVKA FILIPOVSKI
Srbija je zemlja obeshrabrenih i nemoćnih u kojoj dominira volja vladajućih stranaka. Da li je moguće živeti u zemlji u kojoj naši lekari ubijaju našu decu? Ima li išta podlije i teže od toga. Šta još treba da se dogodi da ministar zdravlja Tomica Milosavljević podnese ostavku. Zbog kojih to interesa mi u Srbiji moramo da živimo izvan zakona i izborne volje građana. Građani Srbije su potpuno svesni da su postali taoci jedne pogrešne politike koja našu zemlju vodi u sunovrat. Pitanje je dana i trenutka kada ćemo imati vanredne parlamentarne izbore. Opozicione stranke treba da budu pod jednim barjakom i što će narednih meseci biti više nego izvesno.

Uveren sam da ćemo na vlasti imati jednu ozbiljnu levicu koja će voditi računa o interesima radnika i seljaka, a jedina ozbiljna levica je Pokret socijalista: Aleksandar Vučić

ALEKSANDAR VUČIĆ
Siguran sam da će u Srbiji postojati prava levica i da levica neće biti oni koji imaju bogatstvo u vrednosti od 300 miliona evra, i oni koji su opljačkali Srbiju u prethodnih deset godina i oteli i uništili sve što su stigli. Uveren sam da ćemo na vlasti imati jednu ozbiljnu levicu koja će voditi računa o interesima radnika i seljaka, a jedina ozbiljna levica je Pokret socijalista. Nama je najvažnija budućnost naše zemlje i naše dece. Moramo napraviti najširi mogući opozicioni front da bi pobedili ove koji brane svoju vlast time što na lokalnim izborima zloupotrebljavaju državne institucije. Moraćemo svi zajedno da se izborimo sa bolju i drugačiju Srbiju, za više investicija, za više posla za sve građane, za bolji život.

3 коментара

  1. Srbija nema svoju vec tudjinsku vlast. Sadasnja srpska vlast je apsolutno podredjena interesima stranog kapitala koji samo pokorava i eksploatise.Ta vlast se odrekla elementarne slobode na koju svaka drzava ima pravo, ona prodaje narodno bogatstvo prvenstveno zbog licne koristi.To je tipicna antinarodna-vazalna vlast. Narod ce na sledecim izborima moci da se opredeli za patriotsku vlast, za SPASAVANJE sRBIJE. Ocekujemoda savez SNS-a, DSS-a,NS-e i PS-a, u zajednici sa narodom vrati dostojanstvo srpskom narodu i srpskoj drzavi.

  2. Seselja sam upoznao tj. video dva puta kada je dolazio u Kanadu i kada je jos postajala kakvo takva Jugoslavija.
    Prvi puta je bilo u Hamiltonu kada je bas nekako u to vreme postao Dobrica Cosic premijer, ako me secanje ne vara.Raspricao se Seselj i cim rec izgovori Djujicevi cetnici mu tapsu i urlicu,odobravaju svaku njegovu rec.Napada Cosica uzduz i popreko,kao Cosic je komunjara,pa mason i td…Kao da Seselj nije bio sa svojim tadasnjim kumom Draskovicem sekretar komunisticke partije u Sarajevu.
    Kada su pocela pitanja i odgovori,dodjem za mikrofon i pitam ga zasto je skoro stampao pamflet od oko 40 stranica u New Yorku protiv Cosica gde ga proziva da li je mason? I zasto je tu napao toliko jevreje?
    Jevreja u drzavi New York ima oko 6 miliona. Ima poveci broj jevreja iz Srbije koji cak izdaju na nasoj cirilici svoj mesecni bilten i sta ce oni reci za te napade? Sigurno nece reci da ih je napo Seselj vec SRBI.Ajd’ sto si napao masone,ali zasto jevreje?Uostalom,zasto to nisi stampao u Srbiji kada je tamo demokratija,a ne u New Yorku koji drze jevreji.A sto se tice Dobrice Cosica on nije mason!
    Jedno dvadesetak Srba poceli su glasno da vicu UA,UA, mason,tako da je Seselj vrlo sturo odgovorio.Cak to nije ni bio odgovor vec neko zezanje na racun moje licnosti. Da sam znao da ce tako da mi odgovori onda bi i moje pitanje bilo drugacije,onda bi ja njega prvo zeznuo sa pitanjem.
    Na izlasku iz crkvene hale,pred crkvom cekala ga je crna ekstra dugacka limuzina sa cetiri-pet vrata koju su Djujicevci iznajmili za svog Drugog “vojvodu”.Stajao je pred limuzinom i videvsi me obrati mi se da mi jos nesto sada ozbiljnije objasni.Zacudilo me je da mi je zapamtio ime i prezime.Nazalost prekide nas jedna zena koja je tada bila vladike Georgija pretsednica kola sestara,a cija je cerka javno zivela tada sa vladikom.Svi su znali za to,samo otac i majka nisu to videli,nisu sebi hteli da to priznaju skoro sve do pred svoje smrti.
    Elem,gospodja cetnik mi kaze: “Zar Srbi mogu da budu masoni”? Pre nego sto sam joj odgovorio, namestim se zlu ne trebalo, bas kako treba, jer je njen muz stajao pored nje i jos jedan cetnik,pa joj odgovorim: “Gospodjo,ako ste se vi tucali sa vojvodom Djujicem (sto je istina),da li vas to zato cini cetnikinjom”?
    Ona zinula i cuti,muz trepce ocima i nista ne govori kao ni drugi cetnik.Seselj koji je inace recit,cuti i smeska se i tako drustvo sede u crnu limuzinu…
    Drugom prilikom sam ga video u maloj crkvenoj hali na River ulici u Torontu.Crkvena sala i crkva jedna uz druge,deli ih paravan-vrata. Oko stotinu ljudi i 5-6 popova sa vladikom Georgijem na celu.
    Seselj se glasno raspricao,uzduz i popreko.Izmedju ostalog rece nam da cim on dodje na vlast ima da iskopa Tita i da ga sece na onoliko delova koliko ima republika u tadasnjoj Jugoslaviji i svakom ce ga dati.
    Narod ustao i klice mu,Vladika Georgije i popovi isto tako…
    Onda nam rece kako ce u Hrvatskoj sa zardjalom kasikom da vadi oci hrvatima… Opet vladika i popovi ustali,a narod za njima.Klicu,urlicu i tapsu…
    Ja prosto da ne verujem,skoro da izadjem napolje da proverim da li se nalazim na crkvenom zemljistu ili sam zalutao negde drugde?!
    Tada ustanem,a vec je trebalo da budu pitanja i “odgovori” i glasno kazem Da sam iznenadjen da tako nesto cujem ovde u crkvenoj sali. Srpski narod nikada nije u svojoj istoriji otkopavao svoje neprijatelje i sekao na delove. To su radili turci svetom Savi.
    Niti je Srpski narod vadio nekome oci zardjalom kasikom,a kamoli neprijatelju…Nije sramota da smo to sve culi vec je jos veca sramota da su ovde Vladika i svestenici koji to javno odobravaju!
    Tada nastade opsta buka,odgovara nisam ni dobio…
    Eto plemicka Sojka de Noble zasto smatram da je Seselj bolestan covek i da njemu nije mesto u Hagu vec u ludnici,a oni koji ga vole i stite i njima je mesto tamo,a to sve nema veze sto je cosav ili sto su mu komunisti namestili u svoje vreme da ga siluju i degradiraju u zatvoru niti mu “vojvodski” cin daje za pravo da se tako ponasa. Uostalom,pred svoju smrt, vojvoda Djujic mu je zvanicno oduzeo tu titulu sa kojom Seselj toliko voli da se kiti,tako da zaista nema nikakvog (kredibility) poverenja da vlada pa makar to bilo i iz zatvora. Za njega nije zatvor vec bolnica,da se covek leci dok moze…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *