Nemačka protiv pisanja istorije

Piše Pavle Ćosić

Berlin, 23. jun, izvor Be92 – Povodom zahteva branioca Radovana Karadžića da se sudu u Hagu dostave dokumenta koja dokazuju da je za vreme rata u Bosni i Hercegovini dostavljano oružje Bošnjacima, nemačka javnost jednoglasna u oceni da se istorija ne može prekrajati

Kristijan Švarc-Šiling, koji je 1995. bio ministar za telekomunikacije u nemačkoj vladi, rekao je da je „moguće da se u nemačkoj dokumentaciji nalaze kompromitujući podaci, na primer informacija da su Francuska, Nemačka, Amerika ili Velika Britanija švercovale oružje u Bosnu i Hercegovinu, a istovremeno se javno, najviše protivile ukidanju embarga na oružje. To bi bila ogromna sramota, međutim, oduzelo bi nam previše vremena i novca da sad ponovo menjamo udžbenike istorije, tako da je bolje da ostane ovako kako jeste“. S njim se složio i profesor međunarodnog prava Kristijan Tamušat, rekavši da bi Karadžićevi branioci učinili sve da dokažu istinu i time uspore proces izmene svima poznatu i odavno usvojenu istoriju rata u Bosni.

3 коментара

  1. Историју је унапред написало хуманитарно-филантропсско друштво НАТО и пријатељи, а што не одговара истини, тим горе по истину.Освајачи нам поручују непрестано да се не бавимо истином, већ да педантно и послушно поступамо по наређењу.Како да размишљамо, љубазно нам објашњавају НВО сестринство и пришипетље, по прецизним инструкцијама послодавца.
    Велики део целог проблема је што је ”НАТО историја” уништавања Југославије и ратова на овом подручју фалсификат, а ”суд” основан у Холандији политичко тело, чији је задатак да да легитимитет ”НАТО историји”, односно серији фалсификата, обмана и масовном злочину почињеном од стране алијансе.

  2. Vidite kako nam se otvoreno smeju u lice i sprdaju se sa nama. Ovako nesto javno izjaviti znaci pokazati nama da smo bezvredni kao sto su qrve bezvredne u ocima makroa. Sluzimo im samo za jednu stvar. A mi ko qrve se bojimo samara i svega ostalog. A ne bojimo se Boga koga psujemo na svakom koraku i vise puta na dan (ne znam da li postoji na celom svetu jos jedan narod koji psuje Boga).
    Zamislite braco moja kako nam se keze u lice i izjavljuju ovako nesto, a mi cutimo i trpimo i smeskamo se kiselo i ocekujemo milost od samog djavola u ruhu EU.
    Usvajamo rezoluciju o Srebrenici! (figurativno – namestamo zadnjicu da nam ga jos jednom “zavuku”). E moj narode, sedis kuci i cekas da jednog dana dodje na tvoja vrata i trazi ti da se iselis napolje ili ako hoces za malo hleba i krov nad glavom da mu das sve. Narode moj razsrbljeni. Bruka smo mi za svakog Srbina koji je nekad postojao i tukao se i sa crnim djavolom uz veru u Hrista. Sad verujemo u euro u EU u NATO. U djavola mi verujemo braco. Sve smo im dozvolili. Nijednu svoju zrtvu nismo cenili. Sve svoje mrtve smo zaboravili. Jezika se odricemo, kulture smo se odrekli, imena cemo se jos malo odreci. Hrista se odricemo. Sebe se odricemo. Svoje dece se odricemo. Zatiremo svojim klimanjem glave i pederskim osmehicima poslednju klicu Srbije i Srbina.

  3. Mi smo zemlja kukavica. To nam je narodnost. Sebe ne mogu da podnesem sto pripadam ovom jos uvek nazovi narodu. Pogledajte bre Afrikance. Tuku se i ginu i ne daju se. Mazu nam oci preko TV kako je nehumano da dete ratuje. Ko je odveo to dete u rat. Ta deca nisu ratovala dok Evropski sljam nije otisao da ubija crnce i odvodi u ropstvo. I od te Evrope ocekuj narode moj da te primi u svoje drustvo. U koje crno drustvo, krimosa, siledzija, neznabozaca, izgubljenih likova. Pa sve sto imaju imaju od pljacke i otimacine. Sva tehnologija napredna, svemirska je kineska. Zapad laze da je on nosilac civilizacije. Jeste, ali kakve i koje.
    To sto zive oni u blagostanju, je zato sto zive na racun drugih. Zelenasi najobicniji. A mi tupoglavci koji pristajemo na sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *