Dragan Šutanovac ušao u NATO

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 2. jun, izvor Be92 – Juče je, prilikom obilaska kasarne u Čačku, obraćajući se vojnicima, ministar odbrane Dragan Šutanovac poručio da je lično ušao u NATO

U govoru koji je trajao preko pola sata i u kojem je pohvalio sve generale Vojske Srbije, Šutanovac je objasnio da ovaj njegov čin nije samo simboličan nego i, kako se izrazio, „aktivno delotvoran“.
„Moj stan je već postao NATO baza. Ja na to kao građanin Republike Srbije imam pravo. To je moje vlasništvo i ja sam ga ustupio NATO savezu kako bih dokazao građanima Srbije koliko je to dobro“. NATO je već instalirao raketni sistem na terasi. Četiri stručnjaka za vezu, osam pešadinaca i tri artiljerca spavaju već u kući porodice Šutanovac i sad je to, po njegovim rečima, najbezbedniji stan u celoj Srbiji. Njegovi sinovi igraju se s pravim savremenim puškomitraljezima i jako su srećni zbog toga.
„Čak i u slučaju bombardovanja“, istakao je ministar, „mogu biti siguran da sam izvan opasnosti. I ne samo ja nego i moji susedi. Sasvim je izvesno da NATO neće bombardovati samog sebe“.
Istom prilikom, Šutanovac je demantovao glasine da se vode tajni pregovori oko ulaska Srbije u NATO, a zahtev nekih minornih grupacija za raspisivanjem referenduma oko ulaska u NATO nazvao ništavnim i besmislenim kad je opšte poznato da je srpski narod u potpunosti za prilaz ovom vojnom savezu.
Po njegovim rečima, to dokazuje i činjenica da se velik broj građana Srbije dobrovoljno prijavio za odlazak u Irak i Afganistan da bi tamo obezbedili mir i demokratiju.

17 коментара

  1. Gospodine Pavle, je li ovo neka šala? Ne igrajte mi se sa umom.

  2. Auuuuh! Dobro sad vidim, piše: Satira, ali ubuduće bih Vas zamolila da ili uvećate satiru, što je skoro nemoguće, ili bar slova. Tako da to: satira bude uočljivo. Da ne bude zabune.

  3. kako to da ove vesti nema nigde drugo? o čemu se radi?

  4. Hm, hmmm..to je poverovao i Milosvic, Karadzic, Martic,Tadic razmislja, a svi smo svedoci, netreba nam *istorijska distanca* da su *bombardirovke bile*, povremeno u kontinuitetu, od 1941. godine do *juce*, sa izuzetkom*clanica* Nemacke, Austrije, Madjarske…koj esu to cinile i pre 1941. godine…?

  5. Covece pa ovo je ludilo!
    Tuzna li je satira koja toliko naginje istini!

  6. gde mogu da nadjem na netu sliku s naslovne strane pecata gde Sv. Georgije ubiva NATO?

  7. Aleksandar Dunđerin

    Odgovor Sevastokratoru: Pošaljite mejl redakciji, pa ćemo Vam je dostaviti

  8. Ово ни душманин неби урадио и изјавио што је урадио њихов министар одбране Србије, ово је миленијумска брука,невероватно подаништво , улизица без премца. Дј је иоле нормална ситуација у друштву овај квазиминстар би био смењен и одговаро би за шпијунажу!

  9. “NATO je već instalirao raketni sistem na terasi.”
    …a menzu u nuzniku, tako da imaju zaokruzenu proizvodnju i distribuciju…
    :))))))

  10. N orth
    A merican
    T errorist
    O rganisation
    Ako su vam ovi usli u kucu,veceras ce spavati u vasoj sobi sa vasom suprugom a vama ce biti zabranjen ulaz u kucu.
    Morace te da spavate u supi ako vam dozvole.

  11. Ovaj lik igra glavnu ulogu u predstavi “Hamlet iz Mrduše Donje”, on će čak dobiti oskar od Hilari…, jadna li si Srbijo.Ima poslovica, od gubava praseta ne može biti dobra svinja…!!!

  12. zabrinuti fanovi frei-hera, nado budnog Her Zog-a (ili Cuga), Junk-o-lisca (von Schissell – Fuchs-a), pestansko -segedinskog abonenta,pokorno umoljavaju K & K Komoru, na lepom nam plavom Dunavu, da smanji malo u laganja u delivdecku sabatku (jerbo novci su kao djubre – ‘oce da se “osete”) i da malo vise uloze – u gumene bandere i teflonsko-silikonske, fleksibilne puteve, kuda nam se nasa perjanica krece, da ne bi kakvom evropski-neodgovornom paoru – cak ni na um pripalo, kako, eto, nasa dika, ne zna da tera ni motor, a ‘oce da “voza” drzavu (raspustaljku) – sa 3 zvezdice

  13. Njegova se deca igraju sa puskomitraljezima, jel on normalan? Ne ide narod u Irak da im donese “demokratiju” vec da zaradi hleba da jede, kad ne nemoze da ga zaradi u Srbiji.

  14. Šutanovac je stan dao Nato paktu i oseća se najbezbednijim čovekom u Srbiji,ali ne znam kakve veze ima stan sa ulicom.Ko će ga štititi od nepredviđenih svakojakih nehotičnih povreda.Recimo,padne mu na glavu sa drveta pegla, boca za gašenje požera ili bilo šta drugo.Pustimo mašti na volju.Zašto bi mu iko atakovao na stan, pa nije on jedini stanar u toj kući ili stanu.Još ističe da je pohvalio sve generale,ali je smetnuo s uma da Gavrilo Princim nije bio general, a da ne govorim o manje rangiranim oficirima.Zar je zaboravio našeg oficira koji je u Hrvatskoj kasarni naredio vojci da napusti garnizon i onda digao u vazduh sebe i kasarnu.To ponovo nije bio general.Kada je davao tako somnabulne izjave verujem da je imao velike glavobolje, a možda i pretesne cipele.Migrene su opake stvari, možda je bio iznuren nesanicom, šta je da je njemu nije dobro i treba to razumeti.Pokažimo malo empatije,ništa ne košta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *