Na pomolu planetarna katastrofa

Piše Pavle Ćosić

Beograd, London, Njujork, izvor Be92 – Vlada Srbije izdvojiće pola milijarde evra za rešavanje problema globalnog zagrevanja.

Neuobičajene i čak neverovatne hladnoće koje su zapljusnule čitavu Evropu od 10. maja i koje još uvek traju, uzrokovale su smrt više od 10.000 ljudi. U mnogim krajevima Evrope, temperatura je pala ispod nule i zatekla stanovništvo potpuno nepripremljeno. Kako je saopštila Svetska zdravstvena organizacija, najviše je nastradalih u Poljskoj, Rusiji, Švedskoj, Finskoj i Austriji. U Srbiji se po nezvaničnim podacima iste ove organizacije smrzlo svega stotinjak osoba, uglavnom beskućnika.
Dr Milomir Jeftić, naš najveći stručnjak za globalno zagrevanje, ujedno profesor meteorologije na Prirodno-matematičkom fakultetu i jedan od stalnih članova Saveta za borbu od globalnog zagrevanja, sa sedištem u Njujorku, dao je izjavu za naš medij da će u sledećih mesec dana biti organizovano osam konferencija u celom svetu zbog ovog problema. Jedna od tih konferencija održaće se i u Centru „Sava“ u Beogradu i na njoj će prisustvovati 3.500 stručnjaka iz celog sveta. Čitav projekat koštaće oko 200 milijardi dolara. Ova cifra odnosi se samo na troškove održavanja sastanaka i radnih grupa, dok će za preduzimanje konkretnih mera biti izdvojeno i dvostruko više. Na naše pitanje koje će se mere preduzeti, Jeftić nam je odgovorio da je prerano za to pitanje jer baš svi ti sastanci služe da daju odgovor na njega. Ostaje malo nejasno otkud se zna kolika će suma biti izdvojena ako se ne zna koje će mere biti preduzete.
Naš sagovornik posebno je istakao da će ovo napokon zapušiti usta onima koji su sa skepsom gledali na ovaj problem i tvrdili da se radi o izmišljenom problemu koji samo služi da bi određeni kvazinaučni krugovi na osnovu njega stekli bogatstvo.
„Neobjašnjivo niske temperature u maju i junu najbolji su dokaz da je globalno zagrevanje uveliko pokucalo na vrata i najbolji je signal za alarmiranje svih vlada sveta da se ozbiljnije posvete ovoj nadolazećoj katastrofi!“, poručio je dr Jeftić.

2 коментара

  1. Molim citaoce da pogledaju ovu stranicu na temu programa americke vlade za izmenu klime kao oruzju masovnog unistenja, od cuvenog M. Cosudovskog,

    http://www.globalresearch.ca/articles/CHO409F.html

    Nek nam je blagi Bog na pomoci.

  2. ‘Danas se na Aljasci pod pokroviteljstvom Pentagona u okviru projekta HAARP vrši zagrevanje čestica jonosfere (na visini od 65 do 950 km) radio talasima ekstremno visoke i niske frekvencije gde se delovi jonosfere pretvaraju u viskotemperaturnu plazmu. Posledica su promene klime iznad odredjenog područija. Veruje se da su mnoge suše i poplave poslednjih godina, posebno u zemljama koje je američka administracija proglasila “osovinom zla”, posledica ovog zastrašujućeg savremenog oružija.’

    Pogledajte vise na
    http://www.ivonazivkovic.net/teslin%20auto.htm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *