Tomica Milosavljević podneo ostavku

Beograd, 18. maj 2010, izvor Be92 – Posle svih skandala koje nam je upriličio jedan od najpopularnijih ministara u Vladi Srbije, ministar zdravlja Tomica Milosavljević, juče je na pres-konferenciji sazvanoj u prostorijama G17+, na opšte zaprepašćenje novinara priznao da je bio kod srpskih lekara, i to na VMA. Obznanio je, takođe, da podnosi neopozivu ostavku

Kao razlog za ostavku, Tomica Milosavljević je naveo izvrsno stanje u zdravstvu do kojeg je došlo za njegovog dugogodišnjeg mandata. Posebno je istakao da mu je krivo što je u tom sektoru skoro potpuno iskorenjena korupcija i što je došlo do osetnog poboljšanja položaja lekara i pacijenata.
Tomica Milosavljević se izvinio i što se nesmotreno prošli put operisao u Nemačkoj, objasnivši da ga je na to nagovorio kolega Mlađan Dinkić. On je, kako je objasnio, bio ubeđen da ide u radnu posetu svom nemačkom kolegi, da bi se iznenada obreo za operacionim stolom u Minhenu.
„Vrištao sam i zapomagao, moleći da mi dovedu moje srpske lekare“, rekao je Milosavljević i dodao da je to poslednje čega se seća pre nego što su ga vezanog uspavali.
„Iako nisam imao nikakvih problema sa slepim crevom, operisao sam ga na Vojnomedicinskoj akademiji, čisto da bih iskazao poverenje prema našim lekarima“, podvukao je Tomica i naveo da se oseća veoma dobro i pred svima pokazao ožiljak od operacije. Dodao je i da se duboko izvinjava zbog svojih izjava od letos da će u Srbiji od novog gripa oboleti najmanje polovina stanovništva zbog čega je preko posrednika kupljena ogromna količina vakcina koja je morala da bude uništena.
„To su bile bačene pare i ja sam za to kriv. Uprkos protivljenju premijera Cvetkovića koji me je molio da ne podnosim ostavku jer sam najpopularniji ministar u vladi, moja ostavka je neopoziva!“
Vidno potreseni, novinari i ostali prisutni napustili su konferenciju za štampu strepeći za svoje i zdravlje drugih.

2 коментара

  1. odlicno! 🙂 „Vrištao sam i zapomagao, moleći da mi dovedu moje srpske lekare“ ahahahahaha!

  2. Доживотни министар Милосављевић, …ово је доказ да је данашња ситуацији у Србији шизофрена, скоро безнадежна,болесна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *