MILORAD VUČELIĆ Recept za „dobar projekat“

Država i vlada Srbije duguju svojoj privredi preko 130 milijardi dinara, ali joj ne pada na pamet da vraća svoje dugove i tako oporavi deo privrede i reši pitanja likvidnosti, već se pojavljuje kao investitor koji politički pristrasno i manje-više uludo troši novac poreskih obveznika, urušavajući dalje Srbiju.
Novim Zakonom o građevinskom zemljištu ministar za prostorno planiranje, specijalizant ortoped Oliver Dulić, i njegovi politički saborci onemogućili su na pola godine (za sada) izdavanje građevinskih dozvola i zaustavili stanogradnju i investicije u toj oblasti. U Beogradu su se nadležni čak hvalili kako puna četiri meseca nisu izdali nijednu građevinsku dozvolu, i po tom osnovu nisu prihodovali nijedan jedini dinar! Sve su snage angažovali na seču platana.
Ali iz svega toga je cela Srbija izvukla veliku korist. Saznali smo kako stvarno izgleda dobar projekat i kako se može brzo dobiti građevinska dozvola što je za svaku pohvalu.
Šta je potrebno za dobar građevinski projekat?

Slika 1

Prvo, neophodno je da se NATO avionom bombarduje Srbija (slika 1).

Slika 2

Slika 3

Bombom se precizno razori zgrada Maršalata na Bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića (slika 2) i na taj način se zauzme, obeleži, raščisti građevinska parcela za buduću građevinu (slika 3).

Slika 4

Onda se Srbija koja je bombardovanai na koju je izvršena agresija odrekne svakog obeštećena ili reparacije, pa i nadoknade za porušenu zgradu. Posle toga se ta delimično raščišćena parcela i građevinsko zemljište proda po pet puta manjoj ceni vladiSjedinjenih Američkih Država koja nas je bombardovala. Zatim ta ista vlada odluči da tu sagradi svoju ambasadu i da u svoj objekatinvestira neki novac (slika 4).

Slika 5

Čišćenje porušenog zdanja pada na teret Vojske, što, prema nekim računicama, košta 13 miliona dolara. Posle svega toga održi se svečanost (slika 5) povodom udaranja kamen temeljca objekta ambasade SAD-a, na kojoj ministar Oliver Dulić uz prisustvo gradonačelnika Dragana Đilasa i američke ambasadorke Vorlik izgovori sledeće:
„Procedura za izdavanje građevinske dozvole za ovaj objekat trajala je samo dva meseca, što pokazuje da je tako nešto u Srbiji moguće kada je projekat dobar.“ (!!!)

Slika 6

A na kraju se sve to zalije sa čašom šampanjca (slika 6).
Tako u Srbiji danas izgleda dobar projekat. Nazdravlje!

3 коментара

  1. Da nije zalosno bilo bi smesno. Kakav ministar takvi zakoni i odluke.

  2. “Mili bože čuda velikoga, kad se šćaše po zemlji Srbiji…” itd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *