Акција!

ДИЈЕГО ФУЗАРО – ЧЕТВРТИ СВЕТСKИ РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ

748.00 рсд

Књигу есеја Дијега Фузара, једног од најзначајнијих италијанских и европских филозофа данашњице, недавно је, под насловом Четврти светски рат против Србије, објавио Печат. У овом јединственом издању сабраних колумни Печатовог дугогодишњег сарадника, а које наш лист редовно објављује од 2014. године, читалац ће се поново срести с ауторовим коментарима и вредним промишљањима безмало свих важних проблема данашњице. Фузаро говори о многим идеолошким, политичким, културним и уопште цивилизацијским питањима – потенцијално жариштима опасних сукоба, о којима се у Европи и свету, али и у Србији воде жустре и супротстављене дебате, а решења се ни из далека не назиру.

Категорија:

Опис

  • О производу
  • Спецификација
 

Дијего Фузаро успева да с филозофског становишта тумачи и актуелне и реалне догађаје, непогрешиво детектујући зло у слаткоречивости неолибералних кругова. Надмоћан умом и знањем, наоружан добрим намерама према човечанству, елоквентан, брзо је постао нова звезда на небу светске филозофије. У својим делима Дијего Фузаро се бави италијанском филозофијом, немачким идеализмом и марксизмом у смислу превредновања Маркса у оптици савременог капиталистичког света. Покушава да укаже на радикалну контрадикцију капитализма, односно акцелеративну концепцију у односу на будућност, а која не допушта алтернативу. Указује да човек није више власник свога времена, због убрзања историје до кога доводи глобални капитализам.

Драган Мраовић

Дијего Фузаро је један од последњих доследних марксиста и следбеника изворне критичке теорије. У својим веома практично и актуелно интонираним филозофским радовима, на трагу Маркса, Фихтеа и Хајдегера, он анализира управо како корпорације обликују свет, деградирају хуманитет човека, али од шезедесет осме и фундаментално обликују и контролишу простор интелектуалне левице, универзитете, медије, популарну и високу културу. Отуд њихови пулени, фенси левичари и не помишљају да бране права радника, већ помажу индивидуализацију нове субјективности и новог идентитета који заправо служе корпорацијама да на тоталитаран начин преобликују савремени западни свет.

Миша Ђурковић

Издавач Печат
Писмо Ћирилица
Повез Брош
Година 2020
Формат 14,5 x 20,5 цм
Страна 217

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „ДИЈЕГО ФУЗАРО – ЧЕТВРТИ СВЕТСKИ РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *