ИЛИ-ИЛИ И ПОСЛЕ ТОГА: Министарство истине живље него икад пре

„Теоретичари завере“ остају без посла. Извесно је да се свету нешто ради иза леђа

Алекс Берeнсон, некад звезда „Њујорк тајмса“ а после трајно избачен са твитера, сада може тек на podcast-у „Искуство Џоа Рогана“ да објави да су у септембру „преко 70 одсто смртних случајева од ковида 19 у Енглеској били потпуно вакцинисани“. И Берeнсон и Рогана би се, због третмана оваквих радова у јавности, могли погурати ка „теоретичарима завере“, али – изнесено је само чињеница!

ЕНГЛЕСКИ ИЗВЕШТАЈ И то из Извештаја о контроли вакцине против ковида 19, недеља 38 (COVID-19 Vaccine Surveillance Report Week 38) званичног органа Јавно здравље Енглеске (Public Health England – ПХЕ). „Морам то стално да говорим људима, јер они готово да не верују. То није теорија завере. То је у документима британске владе.“
И њих двојица су ту на лицу места ишчитавали табелу 4 из Извештаја. У Енглеској је у септембру било 3.158 смртних случајева од ковида. За ПХЕ то је смрт која се догоди „у року од 28 дана од позитивног узорка (тест на ковид-19) или смрт пријављена од ковида-19 у умрлици“. А потпуно вакцинисана особа је „14 дана или више после друге дозе вакцине од 2 дозе“. И – 2.284 умрлих од укупно 3.158 смртних случајева у Енглеској је – потпуно вакцинисано. Прецизно – 72,32%.
Табела 2 показује: да је, на укупно 256.686 случајева инфицираних а старијих од 40 година, њих 205.197 било потпуно вакцинисано. То је 79,94%! „У западном свету чињенице се више не рачунају“, написао је на ово Пол Крејг Робертс.
Закључак: јавни наратив који се одржава као „пандемија невакцинисаних потпуна је лаж“.

[restrict]

БЕСМИСАО ПАСОША ЗА ВАКЦИНИСАНЕ „Теоретичари завере“ остају без посла. Извесно је да се свету нешто ради иза леђа.
Док „ваксери“, у прогону оних које они зову „антиваксери“, више и не помињу „велики пример“ Израела, почетком октобра многи Израелци су морали да дигну глас, јер је влада захтевала и 4. дозу вакцине. Четврту, или нема Green Pass-а. Услов за чувени пасош за вакцинисане – који, како телале наши министри, „најбоље“ одваја од „мрачњака“ који верују да је „земља равна плоча“.
Шта то значи? Да вакцинацији нема краја? Шта друго.
Признаје се, практично, да вакцинације не носе заштиту него су услов за – Green Pass. А Green Pass више не гарантује ништа. Можете бити заражени, можете преносити заразу – исто као и невакцинисани, али као „ваксер“ добијате пасош; и да се пребацимо у Србију – седите у кафани после 22 сата док је на „антиваксере“ отворен лов до последњег.
Не сећам се да је то неко боље описао од монаха Павла Светогорца – у мирском животу биолог, доктор медицинских наука из молекуларне биологије и биомедицине: „Омиљени клијенти, или тачније идеални грађани, за медицинску индустрију у експанзији – то нису здрави, него хронично болесни људи, којима је потребно да се све време лече како би могли да живе. Зависност нормалног друштвеног живота (посао, образовање, одмор, путовање, можда чак и одласци у храм) од вакцине – први је корак ка претпостављеној свеопштој зависности људског живота од лекова. На тај начин лекови постају – невидљиви ланци светске тамнице, које ствара технократски тоталитаризам, и те ланце нико неће моћи да раскине, а да за то не плати својим животом… Христос Воскресе! Са Свете Горе Атонске, 18. април 2021.“
Green Pass се мора продужавати. Само ПЦР тест траје краће. И чим се први пут не вакцинишете, пресретне вас униформисано лице и погледа: „Да, истекла су вам људска права!“
То је до јуче била само карикатура. Али кад се ових дана у Европском парламенту појавио онај поштени Румун са уговором Уније и Фајзера – који је сав затамњен! – више нема карикатура. Или нема разума. Није мајка досад родила Цезара, Наполеона, Стаљина, Хитлера који би тако брутално показао свом народу да ће му „нешто“ убацивати под кожу. „Волови јарам трпе, а не људи“, говорио је наш песник на историјски уобичајеније насиље.

НИКО НЕ ЗНА КОЛИКО ВАКЦИНА Мора нешто да се ту ради, мисле и конструктори новољудских права. Џеф Безос, милијардер који свакако „зна“ више од седам милијарди људи, дао је задатак својим „слободним новинарима“ из свог „Вашингтон поста“. И: „Ко је ’потпуно вакцинисан’ против ковида 19 и колико дуго? Искрен одговор је да се мета креће пред нашим очима.“ Дошло време да и Безосу падне на ум искреност. Али The Show Must Go On, јавља „Вашингтон пост“, јер Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), државна установа, „од прошлог месеца препоручује трећу дозу ’Фајзера’… Очекује се да ће се ускоро препорука проширити на све старије од 40 година.“ Мало се касни за Израелом, али утакмица ће трајати…
Безосови „независни медији“ и не налазе за битно што је конгресмен из Кентакија Томас Меси скренуо пажњу јавности да ЦДЦ ради истоветно као у Орвеловој 1984. Није стилска фигура, човек наводи пример. Мења се дефиниција вакцинације. Ево: пре 2015. писало је вакцине „спречавају болест“. Онда је „пронађено“ да вакцине „стварају имунитет“, без нужног спречавања болести!? Кад су се игре без граница са ковидом 19 убрзале, од септембра 2021. за вакцину се каже да она само „производи заштиту“. Колико год. „Погледајте како се развија дефиниција ’вакцинације’ у ЦДЦ“, пише конгресмен Меси на твитеру. „Баш су били заузети у Министарству истине.“
Коме то треба промена дефиниције вакцинације? Пацијенту сигурно не. Потребна је Big Pharma, а и могу да себи то обезбеде.
Ево, и Светска здравствена организација, која је формално везана за УН, а коју финансирају Бил Гејтс и друштво, променила је и дефиницију „имунитета стада“. Некад је било: „Имунитет стада је индиректна заштита од заразне болести кад је популација имуна било путем вакцинације или имунитета развијеним кроз претходну инфекцију.“ Сад је „имунитет стада“ СЗО повезала с „популационим имунитетом“ – где утврђује да „популација може бити заштићена од вируса ако се достигне праг вакцинације“.
„Ова перверзија науке имплицира да је једини начин да се постигне имунитет стада преко вакцинације, што је потпуно нетачно“, огласиће један здраворазумски глас.
Досад било.
Министарство истине, које је Орвел скицирао пре две трећине века, било је интуитивна најава будућности. Која је, ево, стигла. А некад вам је звучало тек као бриљантна иронија: „Ко контролише прошлост, контролише будућност; ко контролише садашњост, контролише прошлост.“ Ето, они промене дефиницију, а „телекрани“ (јадни Орвел није могао ни да домашта колико ће се екрани и екраноиди умножити) то шире, па се исправља стварност као да никад није било природног имунитета. Ускоро би могли „укинути“ природу.

РЕЧ ПАРТИЈЕ Орвел се није сетио вакцинације, а технику је објаснио на случају „рат“. Дакле, кључна снага коју Орвел зове Партија „говорила (је) да Океанија никад није била у савезу са Евроазијом. Он, Винстон Смит, зна да је Океанија била у савезу са Евроазијом пре свега четири године. Али где то сазнање постоји? Само у његовој свести, која ће у сваком случају за кратко време бити уништена. А ако сви прихватају лаж коју Партија намеће, ако сви записи причају исту причу – онда лаж прелази у историју и постаје истина.“ Ево нас у томе.
Колико нас се данас чуди над стварима које неодољиво подсећају на чињења у 1984?
Можда, ипак, довољно! Упркос томе што данас екрана има више него што је Орвел могао и да сања. И упркос томе што Океанија, Истазија и Евроазија у овом случају нису у сукобу!
Засад као занимљивост можемо констатовати да озбиљних примедби нема ни од Руса и Кинеза. Једном ћемо сазнати зашто.
Иако је неразјашњена, није никад демантована веза Била Гејтса и Института за вирусологију у Вухану, који је 13,8 километара далеко од „влажне пијаце“ која је означена као тачка одакле је све почело. „Још увек не знамо шта се, у ствари, десило у лабораторији у Вухану и у неким лабораторијама у САД у месецима који су претходили епидемији“, каже нобеловац Лик Монтањер, проналазач вируса сиде.
Почетне чарке су угушене, али кад је годину дана после објављено девет нових „вакцина милијардера“ – тројица су били Кинези, оснивачи компаније „КанСиноБио“. Пет их је из (Гејтсове) „Модерне“ и један из берлинског „БиоНтека“ – проналазача „Фајзерове“ вакцине.
Руси су доскора, углавном, ћутали. Сад, борећи се против сумњи у неефикасност „Спутњика Ве“, шеф руског Гамалеја центра Александар Гинцбург бесно изјављује да „око 80 одсто грађана који тврде да су вакцинисани вакцином ’Спутњик Вe’, а оболели су од нове инфекције вируса корона у тешком облику, своје потврде о вакцинацији су једноставно – купили“. Иначе, побеснели представник струке испод Кремља је у јуну знао да ћемо се морати вакцинисати „на сваких пола године“. Прати се шта раде колеге из ЦДЦ.

ПОЖАР НЕПОВЕРЕЊА Али и неповерење народа се шири као пожар. Глобално. Гори Мелбурн, горе Рим, Милано, Торино, Напуљ; Французи марширају у десетинама градова, Њујорк се, ипак, не да, Торонто се јавља, Лондон подсети на узорите дане, Берлин се брецне с времена на време, Амстердам изађе из вековне рутине, Атина се огласи у свом најбољем издању, што тврђе мере то су Московљани недисциплинованији… Братислава, Љубљана, Кијев, Берн, Лозана, Загреб, Београд… И све тако даље по дубини земаља, до мањих градова и вароши…
„Људи интуитивно осећају да наднационалне врхушке не само што их нагоне у тор већ руше њихов нормалан живот, замењујући га ’новом нормалношћу’. Синтагма ’нова нормалност’ прави је новоговор орвеловског типа… И што буде више протеста, што већи буде притисак на светску врхушку – она ће више одступити од онога што је замислила“, сматра руски историчар, академик московске Међународне академије наука Андреј Фурсов.
Све се компликује јер се и вакцинисани сад већ све очигледније осећају превареним. Да ли је могуће да смо дошли до коронократије – где се слобода кретања, право на рад а све више слобода говора задобијају вакцинацијом (није важно што је неефикасна)? Некад смо живели у демократији, каквој год.
Ипак, Уставни суд Шпаније поништио је одлуку о увођењу ванредног стања. Ово је трећа одлука која оспорава стратегију шпанске владе у борби против ковида 19.
Наћи ће се још судија и судова које ће бити срамота што се устави читају као Мајн кампф. Наћи ће се, или ће се све решавати како се увек у историји чинило – кад народу, сада и народима, дође преко главе.
Видели смо како се код нас, на објаву да се после 22 сата не може у кафану, одједном све почело трести. Истрчава министар здравља: „Овако неће моћи!“ Звучало је као претња. А министар не сме да прети народу. Не да закон.

ИГРАЊЕ СА СТРПЉЕЊЕМ НАРОДА Шта је нама „случај 22 сата“? Реално, ништа. Поред убрзаног раста сиромаштва, распадања државе, пљачкања на све стране, косовске драме и страховања од америчке офанзиве и понашања Београда, драме Републике Српске, повећања канцерогених болести, ЛБГТ понижавања, НВО терорисања народне воље, „Рио Тинта“ који суверено наступа спреман да нам направи Месечеву површину у Јадру, поред толиких медијских гадости… Али има тренутак кад кап прелије чашу!
Министар Лончар не изгледа као неко ко може да то има на уму. Поверење које би овај политичар (сад ми пада на ум да не знам никога ко мисли да је он уопште то!) задобио у народу на некој провери не може да се стави ни у какав замислив цензус. 1%? Ма, дајте! 0,5%? Не будите смешни! Али не значи да би му смело бити допуштено да чини као да не зна да је ово, ипак, по самопроглашавању демократско друштво. И чему, уопште, толики „бука и бес“?
Јер „кад би вакцина заиста била довољно испитана и кад би ефикасно штитила од вируса без контраиндикација и смрти, информације о њој би се шириле од уста до уста и не би били потребни сва ова пропаганда и притисак. Људи би сами молили да се вакцинишу. Наш народ је већ доста пострадао од ове страшне приче о вирусу корона. Нека свако поступа слободно, по свом нахођењу, без икаквог спољашњег притиска“. Какве нормалне речи! И то је данас највеће достигнуће.
Пошто политичари не знају, не могу и не смеју да изговоре овакве речи, онда смо их морали посудити, опет са Свете Горе, одакле их је у јуну отпослао старац Јефтимије из колибе Васкресења Христовог. Оне нас подсећају да – као што рече наш песник – „Бог је слободу дао за човјека“, и не ваља кад неки помисле да је слобода да безусловно (по)слушамо њих. Ако их народ тако упорно не слуша – ко год су и шта год су – они су своје поверење прокоцкали. И улудо вичу. Не ваља за нас, али ако погледамо у прошлост – није ваљало ни за њих. Ако не умеју да чују.

[/restrict]

Један коментар

  1. Tоплица

    ” Они ти додају некакав уцењивачки материјал против твојих политичких противника – и досољавају, досољавају док добри народ не поклекне, онда те устоличе па си обавезан да „враћаш дуг“ и дајеш, дајеш, дајеш… А они ти обећавају како ћеш ући у Европску унију. И не мењају обећану награду без обзира што је Унија огласила да од тога нема ништа.”
    Бриљантни цитат је узет из огледа Слободана Релића данас на порталу “Факти”. Недостаје му оно што у стварности увек следи а имено: Кад се тај несрећник коначно излиже, народу огади и изгуби кредибилитет, тад га газде заједно са острвљеним народом уклањају, да би на његово место положили сличнога или “бољега”. Мислим да је Ћосић констатовао да нам је свака власт гора од претходне, али се није задавао питањем – зашто ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *