ЗАЈЕДНО ЗА ЧИСТУ ПЕТИЦУ

Запослени компаније НИС обрадовали децу из прихватилишта

Како би почетак нове школске године учинили лепшим и лакшим за социјално угрожену децу и децу без родитељског старања, компанија НИС и њени запослени прикупили су школску опрему и прибор за више од 600 корисника свратишта и прихватилишта за децу, као и штићеника домова у Београду, Новом Саду, Панчеву, Нишу и Краљеву. Акцију под називом “Заједно за чисту петицу“ иницирали су и спровели чланови Клуба волонтера НИС-а који су током протеклог месеца прикупили потребну школску опрему. Пакети су најпре уручени деци из Прихватилишта у Београду.

Свечаном уручењу школског прибора присуствовали су Наташa Станисављевић, секретаркa Секретаријата за социјалну заштиту града Београда, Бојана Радојевић, директорка Департмана за малопродају у НИС-у и  Данијела Стајковић, директорка прихватилишта за децу Београда.

„У Прихватилишту тренутно на смештају имамо 24 деце и сви они иду у школу. Овде видимо колико је важна улога система социјалне заштите, а то је пре свега када погледамо децу којој је помоћ најпотребнија, да их изведемо на прави пут, да им помогнемо. Важно нам је да подстакнемо и друге компаније да наставе са оваквим одговорним радом и донацијама, и мислим да је овде веома важно што су запослени из једне компаније и волонтери овако нешто донирали“, изјавила је Наташa Станисављевић.

Бојана Радојевић, директорка Департмана за малопродају у НИС-у је навела да компанија НИС и чланови Клуба волонтера већ дуги низ година иницирају и реализују акције чији је циљ подршка заједници, првенствено најмлађима.

„Партнерство са Градом Београдом траје више од једне деценије, a данашњи пројекат само je један у низу многобројних које је наша компанија остварила са Градом. У акцији “Заједно за чисту петицу” коју су осмислиле моје колеге, чланови Клуба волонтера компаније НИС, до сада смо прикупили преко 600 школских прибора за ученике оосновних и средњих школа широм Србије“, рекла је Бојана Радојевић.

Данијела Стајковић, директорка Прихватилишта за децу Београда је истакла значај сарадње и подршке коју ова установа има са Градом Београдом и компанијом НИС.  

“Ово није први пут да НИС даје поклоне нашој деци, али оно што је важно истаћи, у циљу подршке, помоћи и почетка школске године, јесте да ће свако наше дете кренути у свој разред са потпуно опремљеним ранчевима и опремом која ће им увелико олакшати почетак нове школске године и уз помоћ које се неће издвајати од својих вршњака”, рекал је Данијела Стајковић.

 

Клуб волонтера НИС-а тренутно има више од 1.600 активних чланова, који су до сада реализовали низ акција попут оплемењивања и уређења просторија здравствених установа у којима се лече деца, организовања креативних радионица и дружења са особама са сметњама у развоју, а веома су активни били и након избијања епидемије корона вируса, када су између осталог, помагали  старијим суграђанима. Такође, крајем прошле године НИС-ови волонтери су у сарадњи са запосленима, обезбедили и новогодишње пакетиће за децу у прихватилиштима у Београду, Крагујевцу и Новом Саду, као и у основним и средњим школама за децу са развојним сметњама у Београду, Панчеву и Нишу. Под слоганом „Будућност на делу“ НИС већ годинама помаже заједницу, а само у град Београд кроз различите друштвено одговорне пројекте, компанија је уложила око 515 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *