Улепшана Основна школа у Врднику

 Клуб волонтера НИС-а наставио са подршком најмлађим суграђанима

Запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера, наставили су да се ангажују на подршци заједници и окречили су фасаду Основне школе “Милица Стојадиновић Српкиња” у Врднику. Акцију су предводили волонтери који су запослени у Ватрогасној јединици НИС-а у Кикинди.

НИС са Основном школом „Милица Стојадиновић Српкиња“ сарађује од октобра 2020. године, када је компанија за потребе школе поклонила око 2.000 литара пијаће воде „Јазак“, што је од великог значаја за наставнике и ученике, будући да објекат користи само техничку воду.

Миодраг Бебић, заменик председника општине Ириг, овом приликом захвалио се компанији НИС и Клубу волонтера и нагласио да је ово само једна од многих волонтерских  акција које  компанија спроводи  зарад помоћи локалној заједници. „Данашња акција битна је првенствено због унапређења квалитета живота грађана, а посебно деце. Данас имамо помоћ друштвено-одговорне компаније НИС, која са својим Клубом волонтера у значајној мери доприноси реконструкцији школе. Ово је један леп наставак наше сарадње, коју имамо већ дуги низ година“, изјавио је Бебић.

Анамарија Аврамовић, секретарка Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња“ у Врднику, указала је на значају помоћи коју НИС пружа овој школи. „Захваљујући нашој дугогодишњој и врло успешној сарадњи са Нафтном Индустријом Србије,  проистекла је и ова данашња акција у којој су волонтери НИС-а помогли у кречењу фасаде наше школе, како би оплеменили сам објекат и ученицима и запосленима наше школе омогућили да сваког дана у школу долазе са осменом на лицу. Такође, компанија НИС већ дуги низ година донира пијаћу воду за ученике у подручној школи у Јазку. Само током протекле школске године, НИС нам је донирао преко 2.000 литара пијаће воде“, истакала је Аврамовић, док је Игор Лазић, комaндир ватрогасне јединице Кикинда из НИС-а, навео да компанија заједно са својим запосленима спроводи овакве и сличне акције широм Србије. „Данашња акција Клуба волонтера НИС-а предтавља скроман допринос којим смо желели да улепшамо и оплеменимо простор школе у Врднику. Позивамо све колеге да нам се придруже и посведоче томе да наш скроман допринос некоме може много да значи“, рекао је Илић који је са својим колегама био део ове волонтерске акције.

 

Додатна информација

 

Акције Клуба волонтера НИС-а усмерене су и на подршку различитим осетљивим категоријама друштва, међу којима су наши најстарији, али и најмлађи суграђани. Клуб волонтера НИС-а има више од 1.700 чланова који су само током 2020. године остварили више од 2.000 волонтерских сати, пружајући различите врсте подршке заједници. Између осталог, волонтери НИС-а су обишли здравствене установе у партнерским општинама и градовима, уз поштовање свих епидемиолошких мера, и уредили и улепшали њихове просторије и дворишта.  С тим у вези, волонтери НИС-а су у НУРДОР-овој башти, у оквиру имања „Башта може свашта“ у Ваљевској Каменици, посадили органско поврће и зачинско биље за потребе деце у НУРДОР Родитељским кућама. Такође, запослени НИС-а су поводом почетка нове школске године прикупили  школску опрему и прибор за више од 600 корисника свратишта и прихватилишта за децу, као и штићеника домова у Београду, Новом Саду, Панчеву, Нишу и Краљеву. Напорима да подрже различите рањиве категорије друштва, али и да допринесу развоју заједнице, чланови Клуба волонтера НИС-а остаће посвећени и у наредном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *