Проф. др Бранимир Несторовић: Сулудо је вакцинисати децу од болести од које не оболевају

У Кризни штаб сам ушао свесно, с намером да добијем простор у медијима… У време затварања људи су само гледали телевизију, а мени је било важно да им пошаљем поруку да ковид није тако страшан као што га представљају

У Википедији, тој интернет енциклопедији писаној руком манипулатора свешћу, основаној 2001. године с претензијом да поред опште информисаности јавном мњењу наметне тзв. мејнстрим мишљење, проф. др Бранимир Несторовић је, између осталог, представљен и овако: „Несторовић је током пандемије ковида-19 у Србији постао познат широј јавности, а у својим јавним наступима је често износио неистине и лажне информације.“

Срећом, у Србији још преовладава здрав разум који Несторовића памти као начелника Службе пулмологије и алергологије Универзитетске дечје клинике Тиршова, а потом и редовног професора Медицинског факултета у Београду. Зато, кад год се помене име српског педијатра, пнеумолога и алерголога који је у последњих неколико деценија помогао хиљадама и хиљадама деце, цела Србија има асоцијацију на народног лекара из Обреновца, човека који својим приступом пацијенту не лечи само тело већ и душу.

Читав свој радни век били сте у служби конвенционалне медицине. Онда сте написали књигу „Између два света“ којом тврдите да лечење захтева укључивање разних видова алтернативне медицине у конвенционалну. У ком сте тренутку то схватили?Током дугогодишње лекарске праксе често се дешавало да наиђе неки пацијент коме класична медицина не може да помогне, посебно код малигних болести. Међутим, најбољи пример су душевне болести у којима конвенционална медицина може само да смири пацијента и ништа више од тога. Временом је број таквих случајева растао, а онда сам доживео и нека лична искуства из којих сам схватио да не може све да се лечи лековима и операцијама, да ту има још „нешто“. Али сам као и већина лекара још увек говорио да је хомеопатија глупост. А онда сам у Немачкој посетио неке центре за хомеопатију, упознао тамошња достигнућа и, једноставно, од неверника постао верник. И тако сам стигао до концепта интегративне медицине који је заступљен у целом свету, где се примењује све што може да помогне пацијенту.
Свакако, конвенционалну медицину треба примењивати где год је ефикасна, значи, ако човеку пукне слепо црево, он неће ићи код хомеопате него код хирурга. Кад кажемо алтернативна медицина, није то никаква друга медицина. Не. Све је то медицина, само није ова западна, на коју мислимо кад кажемо конвенционална медицина, него су то све друге области медицине које се хиљадама година користе на Истоку. И ајурведска, и кинеска, и многе друге.

У суштини, ви основне постулате интегративне медицине заснивате на великом Теслином открићу да на регенерацију ћелија утичу различите фреквенције, односно да сваки оболели део тела можемо да лечимо струјом одговарајуће фреквенције. Шта су предности таквог лечења?
И у конвенционалној медицини већ се користе струјне фреквенције за регенерацију ћелија, јер су још давни експерименти на животињама, конкретно на даждевњаку, показали да различите струје могу да доведу до регенерације различитих делова тела.
Наше је само да пронађемо начин како да оболелим ћелијама пренесемо информацију. А ћелије знају шта треба да ураде, како да се поделе у било коју ћелију, ми само треба да им дамо информацију у шта желимо да се оне поделе, да им дамо инструкцију.
Ја то студентима на предавањима упоређујем с компјутером који, на пример, има оперативни систем виндоус од осам гигабајта, па кад му се убаци само мали вирус од неколико килобајта, потребно је да му се потпуно промени оперативни систем рада.
Тесла је интуитивно знао да примена тих струја има добар ефекат на организам. У својим забелешкама он је писао да се тело понаша као маса кондензатора и проводника, и да у ствари те његове високофреквентне струје практично могу да помогну исцељењу. Постоје и цртежи који објашњавају како је лечио неке људе, па чак и богаташе које је убеђивао да финансирају те његове пројекте. Нажалост, није наишао на разумевање, о чему сведочи и писмо Џ. П. Моргану када га моли да помогне његово истраживање које је остало без одговора. Тесла је 1896. на чувеном електрофизиолошком конгресу, који је он основао, приказао своју лабораторију, лечење рака високофреквентним струјама, и занимљиво је да после сто и нешто година ми поново сад откривамо исто јер не знамо све детаље о томе.

Постоји ли отпор наше официјелне медицине вашим преговорима с научницима медицинског Института „Метатрон“ из Омска да у Београду оснујете Институт за интегративну медицину и да ли се код нас већ примењују неке од метода оваквог лечења?
Примењује се понешто, углавном по приватним ординацијама, доста фрагментовано и неорганизовано.
Међутим, да би та врста лечења људи уопште могла да заживи, потребно је разумети принцип на коме се заснива, а који је веома једноставан: човек је наелектрисан организам и има неку своју фреквенцију, као што је имају и сваки орган и свака ћелија. При томе, малигне ћелије имају 10 до 20 миливолти наелектрисања а здраве ћелије 100 миливолти. Зато различита наелектрисања захтевају различите фреквенције. Теоријски није тешко схватити принцип – као што човек може одређеном фреквенцијом да разбије чашу или стоматолози ултразвуком да разбију каменац на зубима, тако одређеном фреквенцијом можемо да исцељујемо и болесне делове тела, а да то другим органима ништа не шкоди.
Проблем је практичне природе, јер треба измерити све те фреквенце. Један Француз, професор, измерио је чак 1.222 фреквенције малигних ћелија код разних тумора. Неопходно је да се тачно зна која фреквенца мења стање.
Научници Института „Метатрон“ најдаље су отишли у дијагностици и ја сам био у преговорима с покојним професором Гарјајевим, који је, нажалост, умро онај дан кад смо потписивали предлог и петицију да му се за изузетна научна достигнућа додели Нобелова награда. Верујем да ће руски амбасадор у Србији, Његова екселенција Александар Боцан-Харченко својим ауторитетом код официјелних руских власти издејствовати да и ми у Београду оснујемо самосталан Институт у коме би нам Руси помагали, јер ми имамо и научни и стручни кадар који све то може да изнесе, а срећом и доста младих лекара који су заинтересовани за овај пројекат.
Знам да је моја идеја преамбициозна, и знам да је отпор већи међу онима који се већ баве неком граном интегративне медицине, и доживљавају то као угрожавање своје позиције, него у официјелној медицини. Иначе, познато је да све што је ново наилази на отпор. Уосталом, није лако лекару, стручњаку који је у нешто уложио 20, 30 година учења и рада, доћи и рећи да то што ради и није права ствар, и да сад треба да прихвати неке сасвим друге методе које су му непознате. Али без изазова и ризика нема ни напретка.

Осим својим јавно изреченим ставом о „обичном“ вирусу корона у Кризном штабу, јавност сте недавно узбунили и изјавом о штетности претеране употребе антибиотика. Због чега антибиотике сматрате штетним, и шта може да их замени?
Ми већ сада, тако кажу ови у свету, улазимо у постантибиотску фазу. Последњи антибиотик је синтетисан 2012, али ниједан нови антибиотик не обећава. И та испољена, некритичка примена антибиотика има двоструки штетни ефекат. Први је убијање цревне флоре, а човек у цревима има до три килограма бактерија које су изузетно корисне за наш организам и помажу нашем имунитету. Али и после најобичнијег антибиотика треба три до шест месеци да се цревна флора обнови, што не може да се постигне пробиотицима који су фластер и после само неколико дана се излуче из организма. А кад уништиш цревну флору, имунитет пада.
Употреба антибиотика има много нежељених ефеката и у време ковида давани су некритички иако то изазива поремећај понашања, запаљење нерава, оштећење бројних органа, а цефалоспорини су врло токсични за бубреге. Не кажем да антибиотике не треба давати него да треба бити веома обазрив, и треба их давати кад се докаже да неко има бактеријску инфекцију. А респираторне инфекције су све вирусне и антибиотици ту не помажу.
С друге стране, у свету постоји врло много природних антибиотика, а лицин из белог лука је најјачи антибиотик што постоји. И све зачинско биље су антибиотици, а пошто биљке живе на земљи чак 780 милиона година, мени је смешно да то треба доказивати. Корен је највреднији део биљке јер се у њему синтетише гомила антибиотика и сви озбиљни лекови се праве од корена.
Затим, рецимо, прополис је одличан антибиотик јер у себи има комбинацију бактерија, и практично нема бактерије која је резистентна на њега. Постоје и дефанзини, то су молекули који делују на вирусе, према томе имамо много природних алтернатива, али ми то не учимо на факултету.
Па, чиме су се људи лечили пре Флеминга за чији смо антибиотик сазнали тек 1941? Слажем се с Рудолфом Штајнером, који је рекао да је природа дала болести, али и лекове. Знам да то није корисно за фармацеутску индустрију, јер њен циљ није само лечење него и зарада. Ивермектин је, на пример, изванредан антитуморски лек и у свету су досад урађене 63 студије о овом леку, а сада у Лондону раде студију о деловању ивермектина на ковид, али је сувише јефтин.

Зашто сте, уопште, прихватили учешће у Кризном штабу којим руководи др Предраг Кон?
Кад су ме позвали у Кризни штаб, знао сам да ме зову мислећи да нећу да лајем кад сам с њима. И било ми је јасно како ће све то тећи, јер све ово је већ рађено 2005. и 2009. кад смо имали свињски грип.
Значи, у Кризни штаб сам ушао свесно, с намером да добијем простор у медијима, јер јутјуб и дан-данас скида све моје прилоге, као и фејсбук који баш нема среће с мојих 400 до 500 хиљада пратилаца који све то поделе а они не могу све да контролишу. У време затварања људи су само гледали телевизију, а мени је било важно да им пошаљем поруку да ковид није тако страшан као што га представљају.
И онда је дошао тренутак кад сам морао да изађем јер нам је СЗО давала наређења која је требало слепо да извршавамо. Мада, на сајту СЗО ништа није спорно, тамо до данас пише да нема убедљивих доказа да ношење маске спречава вирус.
Пре два месеца Мајкл Рајан, њихов главни научник је рекао – ми никада здравим људима нисмо рекли да треба да носе маске како се не би разболели. То говори да из СЗО вероватно долазе усмена, неформална наређења и онда крене та, мени несносна и неетична, кампања утеривања страха људима како ће сви поумирати, како ће гробља бити тесна. Ми, иначе, ни најтежим болесницима не говоримо да ће умрети него покушавамо да их смиримо обећањем да ћемо покушати све што можемо да урадимо.
Али моја главна примедба је да смо лоше лечили пацијенте, јер избацили смо хидроксихлорокин, а ивермектин чак није био ни у разматрању. У прва три месеца када смо користили хидроксихлорокин умрло је 250 људи, а касније, када је промењен протокол, тај број је био вишеструко већи. Волео бих да ми неко каже зашто смо ми од јула престали да користимо хидроксихлорокин, који се према научним студијама показао као изузетно ефикасан лек. Ивермектин је ефикаснији у превентиви, али ни њега не желе у протоколу лечења.
И тако сам и сам допринео стварању анимозитета чланова Кризног штаба и њихових људи према себи јер сам ушао у њихову интересну сферу. Али већина народа поштује моје мишљење и ставове, хоће да се сликају са мном и часте ме пићем у кафани, јер сад је већ и „обичном свету“ сва ова игра прилично огољена и не верујем у могућност њеног даљег продужавања. По Србији се већ два месеца увелико одржавају свадбе, концерти, људи одлазе на одморе. У мом Обреновцу је био вашар с толико људи да то у животу нисам видео. Људи се зажелели нормалног живота. И кад они сад кажу – долази делта варијанта, ја питам одакле долази, а верујем да то питају чак и лаици.

Сведоци смо да су Аустралија и Исланд изложени правим фашистичким мерама затварања. Да ли је појачано медијско застрашивање индијским вирусом најава да се и нама у Србији спрема исто? И како вирус упорно опстаје и на минус 20 и на плус 42 степена?
Доста људи ми се јавља из Аустралије са сличним виђењем ствари. Рекоше ми да у Сиднеју сад војска иде од куће до куће, терорише људе и спроводи фашистичке мере иако је заменик директора СЗО Наваро још у октобру рекао да затварања немају никакву сврху. И ми то сад знамо, и видимо да је смртност била мања тамо где није било мера него тамо где су уведене.
Па пошто мере немају никакву медицинску сврху, шта је то чему вирус служи као параван, а о чему ја не могу да нагађам. Да ли је то тај Велики ресет о коме се прича, не знам, али је чудно да неко пише књиге којима нам најављује по тачкама шта ће нам и кад радити. Читао сам књигу Клауса Шваба која ме много подсећа на Мајн кампф и није ми било пријатно, у којој је изнет цео план будућих догађања – о одузимању приватне својине, о увођењу минималног гарантованог прихода, а неки елементи тога већ постоје у Америци (недељно из буџета дају 600 долара људима који не раде), иако је Америку већ захватила хиперинфлација.
У сваком случају, звецкање оружјем је на помолу јер Америка се уверила да је симбиозу Русије и Кине немогуће сломити, и зато је привремено оставила на миру Русе а преусмерила се на Кину. Путин је у свему томе „удавача коју сви желе“ зато што без Русије нико не може да победи у овом сукобу. А Путин дугорочно сагледава геополитичке интересе и држи се неутрално, јер зна да првим вакцинама, које су произведене још 2017. године, истиче рок, што и пише на њима.

Како је могуће, докторе, да се унапред произведе вакцина за неки непознат вирус који ће тек доћи?
То би требало да објасни „Фајзер“, који је годину дана пре појаве вируса поручио неколико милијарди флашица за вакцину.

Куда то, онда, нови светски поредак води постојећу цивилизацију?
Мислим да то не знају ни они који су све испланирали, него само Бог.
Сад се главна битка води на линији – шта и како даље. Зато што, ако остане овако, а у целој Европи је однос вакцинисаних и невакцинисаних фифти–фифти и у тако неизвесној ситуацији, с тенденцијом пораста броја оних који неће да се вакцинишу ни по коју цену, много вакцина би морало да се баци као и 2009, кад је после свињског грипа уништено чак 147 милиона доза, од тога и одређени број у Србији.
Све у свему, као што је рекао један канадски новинар, „живимо у најопаснијој ситуацији од Другог светског рата“. Нажалост, многи још не схватају да је Трећи светски рат у току, само се уместо нуклеарним бојевим главама води биолошко-хемијским оружјем, информационим и економским средствима итд.
Видите како је одједном појачан притисак на Србију око Косова, па на Републику Српску, на Србе у Црној Гори. Све је то било очекивано, и потрајаће. Али слушао сам интервју с неким Американцем, стручњаком за пропале империје који је пратио успон и пад 11 империја, и закључио да Западу нема спаса без обзира шта планира. А у чувеној Гибоновој књизи Успон и пад Римског царства из 17. века постављен је образац и за све што се сада догађа – нестанак патриотизма, друштвена декаденција на високом нивоу, прекомерно задуживање држава. И кад све то саберете и одузмете, видите да је то наша стварност и да велике империје нису опасне кад су на врхунцу, него кад пропадају.

Може ли, онда, из праха рушевина да настане нова, Теслијанска цивилизација духовности која, како се прижељкује, треба да обележи трећи миленијум?
Сигурно је једно. Настанак нове цивилизације значио би потпуну промену политике. Суштински, то значи пропаст капитализма, а о томе нико не сме да проговори. Јер као што каже један француски професор из Стразбура, Теслина медицина кошта колико и струја. Значи, кад једном конструишеш апарат и нађеш одговарајуће фреквенце за сваки оболели део тела, то троши само струју. А то значи губитке целокупне светске фармацеутске индустрије.
Друго, ако је енергија бесплатна, цела ова прича о глобалном загревању пада у воду. Треће, Теслини интерскаларни таласи путују тренутно и целу инфраструктуру, почев од интернета, подразумевају непотребном. Можете ли да замислите тај бежични пренос енергије који је Тесла открио, односно авион који лети без горива јер добија енергију са земље, из неког Теслиног торња! Америчке власти су зато још 1917. срушиле Теслин торањ на Лонг Ајленду, лабораторија у Колораду му је изгорела, а последњу је сам запалио када је схватио шта је произвео. Једноставно, Теслине идеје подразумевају промену космологије, схватања како функционише свемир, начина лечења људи, добијања бесплатне енергије.

То би даље значило благостање за цело човечанство, што никако није у интересу владарима света!?
У суштини, то је чиста антикапиталистичка идеја, и значи да себични и грамзиви капитализам мора да пропадне јер више не може да опстаје. Јер идеја солидарности је много јача од интереса неке групе људи, и зато су Кина, Русија и друге солидарне земље најуспешније. У том смислу, себични Безос који троши огромну количину горива да би одлетео у свемир није никакав пример свету, али би био да распрода своје авионе и вози се бициклом. Или, Била Гејтса називају филантропом, а он инсистира да људи приме вакцине непознатог садржаја и афирмише депопулацију.
Кад сам скоро био на обреновачкој пијаци, жена ми продаје кромпир и каже – је ли докторе, та гов.. ротшилдска, докле ће? Ја запрепашћен, питам је откуд она зна за Ротшилде, и схватим да и обичан народ зна ко су ти владари света, знају за тајне организације… Одједном сви знају све. И свима је јасно да су ти исти људи покренули нешто огромно што мора да доведе до коначног обрачуна – ми или они. Нерешеног више неће бити, а трећег нема. Они су покренули нешто огромно, што ће сломити или њих саме, или нас. А ја сам верујући човек.

Лекари у Ници, наводно, одбили су да даље вакцинишу људе јер је према подацима од вакцина преминуло чак 18.000 Француза. Ако вакцина садржи отровни графен оксид, колико је опасна за тешко оболеле и старе људе које код нас већ позивају на трећу вакцинацију?
Званичан податак Европске агенције за лекове каже да је 17.000 умрлих и 1,5 милион тешких нежељених реакција на вакцине.
Графен је један опасан полимер угљеника који никада досад није коришћен у вакцини. Група научника с факултета у Алмерији пронашла је графен оксид у „Фајзеровој“ вакцини и тада је настала страховита паника. Вест је одмах цензурисана, професор физике добио је отказ на факултету који се и званично оградио од ових истраживања. А гласноговорници „Фајзера“ су резултате овога истраживања одмах назвали теоријом завере, што је уобичајено кад се неко супротстави мејнстрим мишљењу.
Такође је упитно зашто се у вакцини налази хидромагнетни гел, а имао сам прилике да видим вакцинисане којима се лепе спајалице и новчићи за место вакцинисања. Није јасно ни убацивање рибонуклеинске киселине новим технологијама у „Фајзерове“ вакцине, поготово што је и сам аутор изјавио да су му непознати ефекти.
У сваком случају, поверење људи генерално у фармацеутску индустрију и у концепт вакцине је нарушен. Званична медицина уопште не приказује нити узима у обзир феномен да у Израелу и Исланду с почетком вакцинације расте број случајева заражених. А у Енглеској је сада 74 одсто вакцинисаних с две дозе, а требало би да су потпуно заштићени. Директор „Фајзера“ каже да се он нада да ће ова вакцина постати сезонска вакцина за грип и да ће се примати једном годишње.

Хоће ли родитељи у Србији пристати да њихова деца приме вакцине непознатог садржаја а да при томе за могуће последице нико није одговоран?
Та идеја вакцинисања деце је сулуда, јер деца су једина популација која није угрожена.
Још пре неколико месеци један шведски професор је објавио податак да је у Шведској од 1,95 милиона деце, колико их има, њих 18 било с тежим обликом ковида, али ниједно дете није умрло.
Према томе, као концепт потпуно је бесмислено да се деца вакцинишу против болести од које не оболевају. Међутим, све то око вакцинације не иде тако глатко како се приказује у медијима. Недавно сам читао америчку статистику према којој је вакцинисано чак 60 одсто становништва, али кад сам мало „прочачкао“, видео сам да је око 40 одсто људи примило једну вакцину, а негде око 30 одсто две. Значи, чак ни у Америци где има држава у којима је вакцина обавезна, као нпр. у Калифорнији, проценат вакцинисаних није висок, а има и држава као што је Тексас које су апсолутно непокорне и одбиле су вакцинацију у потпуности. Тренутно је вакцинисано 15 одсто светске популације, значи сваки шести становник. Код нас се тим бројевима манипулише, али има много људи који су примили једну вакцину, па имали озбиљне компликације, и не желе никада више да приме било коју вакцину.
У Индији и Кини, практично, нико није вакцинисан, јер 1,5 проценат на толики број становника ништа не значи. У ствари, у последња два месеца се, практично, нико и није вакцинисао осим ових што живе и раде по западним земљама, па страхују због посла. Значи, ко се вакцинисао, вакцинисао се.

Ковид је произвео највећу глобалну поделу за интерес оних који владају светом уз помоћ крилатице „divide et impera“, и уз то све који другачије мисле зову теоретичарима завере. Како се ви носите с покушајима да вас оспоре?
Више пута сам неистомишљенике позивао на јавни дуел, чак и неколико њих насупрот мени. Хтео сам да се суочимо, да изложимо научне аргументе, јер кад ми неко каже да ће бити четврти талас вируса у августу, ја ћу њему научно доказати да то није могуће јер сезона вируса је од децембра до априла.
Друго, одакле ће се појавити ако га нема сад кад је Београд пун Индијаца и наших гастарбајтера са свих страна света. Мене ова игра с нама вређа, јер цео живот сам држао предавања о респираторним инфекцијама. Скоро 30 година сам био у Комисији за специјалистички испит из пулмологије, био сам ментор за инфективне болести, за фармакологију, и сад неко долази и прича ми да је ово нетипичан вирус и да на њега морају да се примењују нека нова правила. На пример, карантин који никада није примењиван за респираторне болести као ни ограничења кретања људи.

Шта нам препоручујете пред надолазећи четврти талас вируса?
Много путујем по Србији и уверио сам се да је атмосфера страха прошлост. Већина света је пробуђена и опуштена и нико више и не слуша те приче. Људи имају потребу и морају да се врате животу, да дишу пуним плућима, да имају социјалне контакте, да се воле, раде. Значи да се бране, и да се боре.
Зато стално причам да прво треба да улажемо у село, јер село је душа Србије и док је сељака, нико у Србији неће бити гладан. Видим да су то схватили и ови људи из Подриња, и жестоко се боре против доласка „Рио Тинта“ и лудих одборника у Лозници који су дигли руку да униште своју земљу, своју кућу и своју децу. Шта ће, узети паре и побећи за Београд?! Па, зар не знају да немају где да побегну, јер су нам мултинационалне корпорације стално за петама. Били су ми неки пацијенти из тог краја, кажу да ће лећи пред багере па нека их газе. Значи, Србија је експрес лонац пред експлозијом. Све ври! Стално се питам да ли то ови који владају земљом виде. Осећају ли да је само једна варница довољна да све запали?

4 коментара

  1. Браво Докторе Несторовићу, борба против светских силеџија мора да се насстави. Народ мора да зна да су вакцине ове врсте намењене да решавају депопуласију, и да светом управљају нове силе на свој нови начин.

    19
    2
    • Aleksandar Mladenovic

      Šta je razlog da ovog očigledno obolelog čoveka promovišete kao stručnjaka opšte prakse?

      Rudolf Štajner njegov uzor je bio osnivač Anteipozifske pseudoverske sekte, ćušpajza Budizma i Hrišćanstva.

      Drugi čovek na čija “istraživanja” se poziva je Pjotr Garjajev običan prevarant, šarlatan bez ozbiljnog formalnog obrazovanja.

      Sve to je upakovao u antufkibLustučki narativne da bi privukao što više ljudi za svoje besmislice.

      4
      12
  2. Александар

    Браво за господина Несторовића, али браво и за госпођу Стојчевић која је урадила фантастичан интервју. Веома добра новинарска питања, упућена несумљиво врхунском медицинском стручњаку, дала су одговоре на многе недоумице које се већ месецима провлаче без адекватног одговора.

    8
    1
  3. Vladimir Dž

    Bravo Doktore!!!

    6
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *