Штимовање антисрпског оркестра

Јаки напади на Србију тек предстоје јер је нова велика западна хибридна операција против наше земље још увек у почетној фази

Оркестрирани притисци на Србију постају све јачи и разноврснији. На основу тога се може закључити да је у оквиру хибридног рата, који против Србије воде моћне западне обавештајне службе, покренута нова велика операција. Може се оценити да то има везе с победом Џоа Бајдена на америчким председничким изборима, након чега је с Немачком усклађена политика за Балкан, која подразумева независно „Косово“ и унитарну БиХ.

ПРИКРИВАЊЕ ПЕРФИДНЕ ОПЕРАЦИЈЕ Поред америчких обавештајних служби активну улогу у операцији имају и немачки БНД, британска МИ6, али и мале сателитске балканске службе. Јасно се види подела прљавог посла, координација и сарадња, као и размена обавештајних података. Улажу се велики напори да се постојање такве перфидне операције прикрије тако што се оркестрирани напади на Србију приказују као серија спонтаних догађаја који настају због погрешне политике српског руководства и неразумевања глобалних односа и кретања.
Међутим, не само државни врх Србије него и комплетан српски народ већ имају толико негативних искустава, да више никакве преваре и подметања једноставно не пролазе. Код већине грађана потпуно је изгубљено поверење у добре намере Запада када су у питању Србија и српски корпус на Балкану, тако да се сада сваки потез дубински анализира и траже се и уочавају скривене замке које ће нам нанети штету – одмах или у перспективи, чак и онда када се на први поглед чини да су коректни. Јер сваком злу које су нам чинили претходила су унапред вешто упакована објашњења како је то за наше добро. Припремљену мантру упорно су понављали преко средстава информисања која контролишу, и добро припремљене агентуре у Србији.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

2 коментара

 1. Unutrašnji dijalog o Kosovu, glas naroda

  Štimovanje antisrpskog orkestra / komentar

  Intenzivirani raznovrsni orkestrirani pritisci na Srbiju od strane Zapada i Nato Amerike u sklopu geostrateških ciljeva: blokirati prisustvo Rusije na Balkan i Baltik, Nato na ruske granice.

  AMERIKA “proizvodi” i “koristi” krizna žarišta za svoje strateške ciljeve: na Kosovu je “iskoristila” krizno žarište (proizvedeno albanskim separatizmom) – etnički konflikt (separatističku agresiju na Kosovu da isprovocira reakciju samoodbrane teritorijaalnog integriteta od strane Srbije).

  Postavlja se pitanje zašto takvi raznovrsni politički pritisci nisu bili na unutrašnjem i spoljnom planu pre potpisivanja-prihvatanja Briselskog sporazuma 2013. godine, nego sada pred finalizaciju-svršen čin sporazuma? Naravno da je jasno ZAŠTO? Zato što je Srbija sve svoje državne institucije ugasila, delimično integrisala u Kosovske-Albanske-Šiptarske institucije (Vlada, Skupština, policija, vojska, zakoni i Ustav Koaova…), integrisala administrativne prelaze u carinsku granicu, faktički zaokružen teritorijalni integritet Kosova na unutrašnjem planu. Zato je Amerika nakon potpisivanja b. sporazuma 2013. pohvalila sporazum i srpske i albanske pregovarače za hrabrost, i izjavila da je sporazun jedinstven slučaj, nepovratan proces, zacementirana stvar: zato se sada vrše strašni pritisci na Srbiju da se konačno FINALIZIRA SPORAZUM i na spoljnom planu – konačnim rešenjem – potpisivanjem “sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine (Srbije i Kosova) – za prijem Kosova u punopravno članstvo u SB UN-a, Unesko, Interpol, u svim medjunarodnim organizacijama(!), za vek vekova Kosovo oteto.predato albanskim muslimanima).

  DA NIJE PRIHVAĆEN I POTPISAN Briselski sporazum 2013. (kojim se otima-predaje KiM albancima), da je za PREGOVORE Srbija u startu tražila “obavezan povratak 250.000. prognanih Srba na Kosovu” (nalog SB UN: da se omogući povratak na Kosovu svih proteranih, izbeglica), da je Insistirala (Srbija) na ADEKVATAN SPORAZUM o normalizaciji odnosa Srba i Albanaca koji će proći skupštinsku debatu-raspravu za javnost, i da nakon toga obe strane pristupe sporazumu – koji će biti na kraju finalizacije prihvaćen od Srbije, potpisan-overen-pečatiran? A ne kao sadašnji-zvanični Briselski sporazum koji je u startu prihvaćen i potpisan – a da srpskom narodu devet godina pregovora nije poznata “sadržina sporazuma”, prikriva se od javnosti i tumači se samo u naslovu (… sporazum, ZSO, dijalog, kompromis…) da nas zamajava kako smo sačuvali nacionalne inteses(!)? Sa Briselski sporazumom otvorena je pandorina kutija za razne pretnje, ucene, osvete nad Srbima, a Srbija olako prihvata “realnost” na KiM proizvedena etničkim čišćenjem Srba i u mirnodopsko i u ratno doba – skoro do istrebljenja (to nema nigde na svetu).
  Za adekvatno rešenje “normalizacije i status” ima i adekvatnih predloga ali to zbog ignorisanja i cenzure nije moglo da dodje domizražaja, kada nije na vreme omogućeno. Politika o KiM je mogla da ima drugi pravac, bez antisrpske politike Zapada. Da ne dužim mnogo, tema sa brojnim argumentima je kompleksna. Hvala na objavi komentara!

 2. Unutrašnji dijalog o Kosovu, glas naroda

  nastavak komentara:

  Intenzivirani i jaki napadi na Srbiju tek predstoje…
  Finalizacija Briselskog sporazuma to omogućava-izaziva inenzivirane žestoke napade na Srbiju. Na unutrašnjem planu Kosovo je dobilo sve državne atribute. A na spoljnjem planu očekuje se “kompromis o normalizaciji” za potpisivanje sveobuhvatnog obvezujućeg sporazuma za punopravno članstvo Kosova u Ujedinjene nacije(!)?

  To i nije iznenadjenje, očekivalo se. Tako je bilo i na kraju rušenja Slobodana Miloševića: Vuk drašković je podigao pola Beograda i pola Srbije da sruši srpskog predsednika Slobodana Miloševiša: u to vreme pred pad Miloševića u Jadransko more je uplovio američki nosač aviona kao najveća pretnja Srbiji, i da se da podrška Draškoviću i DOS.u da sruše Miloševića (nakon toga bombarduje Srbija).

  Tako je bilo i na Kosovu i Metohiji nakon separatističkih rušilačkih demonstracija 1968, 71, 81, Ustav iz 74, ogromna finansijskai materijalna ulaganje Srbije i Jugoslavije za tzv. nerazvijeno i zaostalo Kosovo (zaostalo zbog enormnog natliteta i specifičnog tradicionalizma (šiptarskim-albanskim ženama zabranjen javni rad u preduzećima i javno nastupanje-mešanje sa nemuslimanima…)) to niko nije smeo da kaže?).
  Što se više davalo albancima-šiptarima: da imaju fakultete, univerztete na svom jeziku, šiptarske institucije, da imaju državu u državi – oni su još žešče bili agresivniji prema Srbima i nealbancima. Vidite i danas, traže da Srbija odgovara za genocid 1912, 1918, i 199o godine, traže ratnu odštetu… a oni su proterali do istrebljenja Srbe sa KiM, i u izvesmom broju makedonce, Srbe i nealbance iz Zapadne Makedonije? Zaključak je da Srbija, Makedonija… uglavnom politički deluju na svoju integritetsku i suverenističku štetu – suprotno madunarodnim konvencijama UN-a na principima “pariteta i reciprociteta” (uravnoteženoj politici) u medjunacionalnim, medjuetničkim i medjudržavnim odnosima (da ne obrazlažem naaširoko po tačkama). Da ne dužim, hvala na prostoru!…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *