Компанија НИС подржала одржавање дечијег кампа „Србија те зове“

Организовано дружење и спортско-едукативне активности за децу

Представници града Београда и компаније НИС посетили су данас дечији камп „Србија те зове“ и подржали окупљање деце која живе у српским енклавама на Kосову и Метохији, као и ван наше земље, и кроз спортско-едукативне активности уче о историји Србије, њеној традицији и међусобној повезаности.

Камп се ове године одржава од 21. до 31. јула у организацији Удружења „Sportstars“ са циљем унапређења спортске и омладинске сарадње са спортским удружењима са Косова и Метохије, из региона и дијаспоре.

Децу су у кампу посетили Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, Јелена Попара, директорка Функције за интерну ревизију и управљање ризицима компаније НИС која је овом приликом деци уручила пригодне поклоне. Догађају су присуствовали и Саша Роквић, директор Дома ученика средњих школа „Патријарх Павле“ у Београду, као и представници Удружења „Sportstars“.

Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда се овом приликом захвалио компанији НИС на подршци и улагању у младе и спорт.

“Драго ми је што данас можемо заједно са компанијом НИС да поздравимо децу, видимо како им се допада боравак у нашем главном граду и да истакнемо колико је важна сарадња са друштвено одговорним компанијама попут НИС-а, са којом град Београд има изузетно добру сарадњу више година уназад и да заједно помажемо и реализујемо бројне пројекте. Посебно бих истакао програм „Заједници заједно“ где смо у више наврата за децу урадили много добрих ствари, тако да деца данас у Београду имају много боље услове да уче, да се баве спортом, културом и уметношћу”, нагласио је Младеновић.

Јелена Попара, директорка Функције за интерну ревизију и управљање ризицима у НИС-у је рекла да су млади  фокус друштвено одговорног улагања компаније.

„Велика је част бити овде, дружити се са вама, провести време са децом са Косова и Метохије, из дијаспоре. Време које сте издвојили да се дружите, бавите спортом и научите доста о историји и српској култури је драгоцено. Компанија НИС као своје стратешко опредељење подржава пројекте који се баве друштвеном одговорношћу. Од 2009. године инвестирали смо око 4,1 милијарду динара у овакве пројекте, из области друштвене одговорности и свакако највећи део тих средстава усмерен је на подршку младима. Настављамо и даље, настављамо подршку у сарадњи са локалном заједницом, у овом случају у сарадњи са Градом Београдом“, истакла је Попара.

Саша Роквић, директор Дома ученика средњих школа „Патријарх Павле“ у Београду је истакао значај улагања компаније у овакве манифестације и њихову реализацију.

“Велика ми је част што су деца из читавог региона смештена управо у Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“, који је поред улоге домаћина ове године учествовао и у организацији кампа. Ђаци су задовољни, у дому су смештени из целог региона, и овом приликом захваљујем се свим организацијама, свим добрим људима и фирмама који су помогли у организацији кампа, а пре свега компанији НИС која је уложила значајан труд да програм кампа „Sportstаrs“ прође најбоље могуће”

У кампу „Србија те зове“ учествује 232 најталентованије деце из српских енклава на Косову и Метохији, дијаспоре (САД, Аустралија, Шведска, Италија, Немачка, Француска), Републике Српске, Црне Горе и Албаније, узраста од 12-15 година.

За децу су организовани тренинзи кошарке, рукомета, фудбала, одбојке, тениса и теквондоа, а тренинге држе познати тренери – Милорад Косановић, Богдан Обрадовић, Жељко Танасковић, Милан Гуровић, Ненад Перуничић, као и други млади перспективни тренери.

Полазници кампа свакодневно имају часове српског језика и историје, као и организоване посете различитим институцијама и главним туристичким атракцијама Београда.

Камп су у претходном периоду подржали Влада Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију, Министарство омладине и спорта, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Град Београд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *