Еколошки отисак и како одустати од рађања

Након вишегодишње медијске кампање „бораца против климатских промена“, који су нам преко Грете Тунберг поручивали да се нешто „хитно предузети мора“, коначно стиже пресуда аминована од стране УН: Човек је опасна врста – Планета ће опстати само ако престане да се размножава

Прилике у свету наговештавају да се испирање мозга – популарни brainwashing – није показало довољно ефикасном методом, с обзиром на то да Земљани и „Земљанке“ нису импресионирани идејом да се – у име енергетске ефикасности – одрекну проширења породице. Због тога су организатори климатског самита одржаног у Копенхагену упутили отворену претњу некооперативним владама: скептицизам се неће толерисати. „Ми, заправо, можемо да предузмемо војне мере ако не испуните наше захтеве. На вама је да наметнете обавезе свом становништву, без обзира да ли им се то свиђа или не.“
Ових дана Србију је посетио емисар – заменик помоћника државног секретара САД за енергетску дипломатију – да нас обавести да је „енергетика једно од кључних питања економије, али и спољне политике САД“, које су решене да постану „глобални лидер у борби против климатских промена“. Чини се да га нису импресионирали аргументи наших званичника да су „енергетска независност и безбедност међу кључним питањима економије и спољне политике Србије“, па се, за сада, задовољио обећањем да ћемо до 2050. остварити „климатску неутралност“, ма шта то значило.
Из искуства знамо да Велики брат није узалуд потегао преко седам мора и седам гора да трасира наш енергетски пут у будућност. Какав нам је јарам наменио можемо наслутити на основу предлога „за усаглашавање“ изгласаног у швајцарском парламенту – њиме се мала Швајцарска, која емитује мање од 0,1% CO2, обавезала да достигне циљ париских договора о смањењу емисије из 1990. за 50% до 2030. године. Стратези су израчунали да би – за почетак – било неопходно подићи цене фосилних горива и авионских карата, увести рестрикцију грејања у домаћинствима, подићи таксе на CO2 кроз цену горива… Овај закон је само увод у будући сет мера које ће бити наметнуте Швајцарцима, будући да на овај начин испуњавају само пола обавеза. Парламент је подржао закон с изузетком десничарске Народне партије (People’s Party), која има подршку руралног становништва.
Швајцарски устав, срећом, садржи клаузулу по којој народ може референдумом одбити обавезу коју је Парламент усвојио. И народ се дигао. За покретање референдума било је неопходно 50.000 потписа, сакупљених у року од 100 дана. Швајцарци су у датом року прикупили 110.000 потписа. Иако су више од 30 година изложени немилосрдној пропаганди о климатској кризи, Швајцарци су рекли не, свесни да рат тек предстоји. Очекује се да ће Парламент донети „нови“ закон – дотеран тако да изгледа другачије; и њега ће народ одбити а они ће затим потурити нови… Све док до 2030. године не „наметну обавезе становништву, без обзира да ли им се то свиђа или не“.

О ЧЕМУ ГОВОРИ ПАМФЛЕТ ГРАНИЦЕ РАСТА

Из кампање алармиста искључио се и гуру климатских промена Џејмс Лавлок одуставши од пропаганде против CO2: „Нисам сигуран да цела та прича о CO2 и кравама није сулуда… то је религија која нема везе с науком.“
Упркос научним аргументима економска „елита“ окупљена око Римског клуба најављује нову Стратегију за 21. век, чији необјављени део гласи: „У потрази за новим непријатељем који би нас ујединио, пала нам је на памет идеја да загађење, опасност од глобалног загревања, недостатак воде, глад и слични страхови могу да задовоље наше потребе… Све те опасности проузрокује човек, и сходно томе прави непријатељ Земље је човек.“
План за смањење броја житеља Планете обелодањен је још 1972. у памфлету Границе раста, с детаљним упутствима о методама за „спречавања еколошког колапса“. Међу маштовитим предлагачима за реализацију овог наума истиче еко-фашиста Пол A. Марто, аутор памфлета Репродукција и карбонски легат појединаца. Ta „студија“ се бави израчунавањем емисије CO2 живих бића, укључујући и нерођене бебе. Па каже: „Уштеде у емисији CO2 од само једног нерођеног детета су фасцинантне, чак и рађање једног детета може имати огроман негативан еколошки ефекат – зато што се рађањем сваког новог детета отвара могућност да то дете донесе на свет своју децу… Стомак трудне жене је велики оток нашег карбонског отиска“!
Он рачуна на логистику образовног система „како би женска деца на време била одвраћана од рађања“. Ову опасну игру бројевима подржава и ЕПА – Америчка агенција за заштиту природе, наводећи да „свака беба доноси нових 9.441 метричких тона CO2“. И председник World Watch International Лестер Браун рачуна на образовни систем и медије: „До еколошки одрживе будућности не долази се револуцијом већ променом навика везаних за репродукцију и променом животног стила.“

НУЛТА ЕМИСИЈА Омиљена фраза коју користе „елите“ у циљу дефинисања крајње сврхе енормних улагања је Net Zero Emissions – Нулта емисија CO2.
Кори Морнингстар објашњава да термин „нулта емисија CO2“ не значи масивно смањење емисије CO2 – како га они тумаче – већ да се односи на баланс између емисије у атмосферу и количине коју природа зароби. Уместо помагања природи да одржи тај баланс они на тржиште износе технологије за „усисавање“ CO2. Индустријски комплекс интензивно штанцује „иновативна решења“ за измишљени проблем, убирајући средства од пензионих фондова и пореске доларе. У околностима кризе капитализма предузимачи виде зелену технологију као извор сопственог богаћења, у чему им здушно помаже Конгрес.
Проф. Роџер Пилке оптужује УН за преузимање командне позиције у овом рату, вођеном уз помоћ НВО активиста и медија. „Мерама које намећу човечанству они не желе да контролишу климу већ економију, промовишући зелени империјализам који одузима сиромашнима сваку наду да ће се извући из беде. Док милијарда људи на Планети још увек живи без текуће воде и струје, климатски самити се баве само новцем и профитабилним улагањима. Свет ће морати да прикупи преко шеснаест трилиона долара да би испунио захтеве париских договора.“ Проф. Пилке је захваљујући извештају Викиликса открио због чега су за његове радове затворени стручни часописи и медији главног тока. Кампању против њега воде Џон Подеста и Хилари Клинтон како се његов глас не би чуо током дискусије о климатским променама.
Међу непријатним саговорницима је и Комитет за конструктивну сутрашњицу – Committee For A Constructive Tomorrow (CFACT) чији научни тим тврди да су све предложене и наметнуте мере бесмислене зато што неће бити никаквог утицаја на климу ни уколико се САД у потпуности одрекну фосилних горива.

СТРАТЕГИЈА ЗА ОДРЖИВИ СВЕТ

Нема сумње да је камени споменик Georgia Guidestones, подигнут 1980. године у Џорџији, део пропагандне стратегије „за одрживи свет“. Прва порука – урезана на осам језика – гласи: „Задржати човечанство испод 500.000.000 – у сталној равнотежи“. Опструкција и сатанизација оних што се не мире са сервираном истином стара је колико и Платонова прича о Пећини: „Оне што су способни да виде иза сенки и лажи сопствене културе људи никада неће разумети.“

КЛИМАТСКА НАУКА – ОРУЖЈЕ ГЛОБАЛИСТА Енглески астрофизичар и метеоролог Ричард Корбун, оснивач компаније Weather Action, упозорава да је климатска наука постала оружје у рукама глобалиста, предвођених Џ. Сорошем, зарад стицања енормних зарада и неограничене контроле човечанства. Своје временске прогнозе Корбун базира на активностима Сунца, тврдећи да је Сунце главни покретач промена глобалне температуре, док људске активности и фосилна горива немају никакав утицај на њу. Корбун је раскринкао суштину извештаја УН о климатским променама из 2018. рекавши да се ради о „гомили лажи и ненаучних глупости базираних на превари, како би се људи натерали на плаћање карбонских такси, што би помогло нафтним компанијама да повећају цене и зараде“. Корбун је послао генералном секретару УН писмо упозорења које су потписали бројни стручњаци из релевантних области, а којим скреће пажњу на опасности од ненаучно утемељене кампање, тврдећи да „ниво CO2 не изазива климатско загревање, нити утиче на климу, док управо манипулације с природним окружењем могу направити хаос“.
У табор скептика је прешао и Majкл Шеленберг, звезда Тајм магазина који га је прогласио за „екo-јунака“ 2008. године. Шеленберг је напустио покрет зелених, критикујући њихове жалопојке да је енергија „превише јефтина“, и да би морала бити скупља „у циљу заштите природе“. Овај јеретик је изразио сумњу у тврдње да ће обновљиви извори енергије, као што су соларни панели и ветропаркови, спасти Планету. Скренуо је пажњу на чињеницу да производња енергије из слабих извора подразумева ширење постројења на велике површине, што не представља технички већ природни проблем. Сем што се ради о великим трошковима (што ову енергију чини скупом), основни проблем је угрожавање опстанка птица и биодиверзитета. Најугроженији су соколови, орлови, сове и кондори. Он упозорава на последице изградње једног од највећих соларних постројења у Калифорнији које је угрозило опстанак корњача. Биолози су позвани у помоћ да спасу пустињске корњаче, измештањем из њихових склоништа. Убацили су их у камионе и одвезли у вештачки припремљене кавезе, у којима су многе угинуле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *