БЕОГРАД – ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ БАЛКАНА

Београд осветљен за наше олимпијце

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и Београд пожелели су срећу нашим спортистима, светлећим олимпијским круговима у парку Републике Српске

С амбасадором Јапана Такахиком Мацуматом и председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем средином априла сам посадио стабла јапанске трешње која формирају пет олимпијских кругова. Поводом почетка олимпијских игара, ова стабла смо осветлили и на тај начин пожелели срећу тиму који нашу земљу представља у Токију – рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић.
„Гледао сам пренос свечаног отварања и заиста је било лепо на лицима наших спортиста видети осмехе, оптимизам и решеност да се боре за своју земљу и остваре што боље резултате. Ми им шаљемо снажну подршку, пратићемо њихове наступе на олимпијским борилиштима и навијати за њих. Сигуран сам да ће остварити завидан успех и да ће нам се вратити са много медаља. Радујемо се њиховом повратку и заједничком слављу“, закључио је први човек престонице.

САГА О ДВА И ПО МИЛЕНИЈУМА БЕЛОГ ГРАДА

Бранко Вујовић
БЕОГРАД У ПРОШЛОСТИ И САДАШЊОСТИ
Драганић, Београд

Др Бранко Вујовић на савремен и стручан начин даје преглед два и по миленијума дуге историје Београда, са посебним освртом на његово културно и споменичко наслеђе. Књига је енциклопедијског типа, и описује све значајне грађевине, знаменита места и јавне споменике у Београду и околини (укупно преко 600 објеката). У књизи се помињу имена и дела 206 архитеката и градитеља, 95 књижевника, 180 сликара, 85 вајара и других стваралаца који су оплеменили Београд својим изузетним делима.

Текстови се објављују као део Пројекта суфинансираног из буџета Града Београда, Градске управе, Секретаријата за информисање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *