ИЛИ-ИЛИ И ПОСЛЕ ТОГА: Здрав разум наше деце против гретенизма

Светски економски форум препарира зомбирану јавност да се навикава на одузимање власништва од држава и народа под видом „зелене економије“, а поткрепљене реториком „одрживе потрошње“ и „климатског ванредног стања“. Грета Тунберг већ креће у нови поход увођења света у – гретенизам

Београд је одједном заличио на себе у мају. Појавили су се матуранти. Распојасали се у прохладној води фонтане на Тргу Николе Пашића. Уз њих нам се враћају чула слуха и мириса. Оживи оглувели центар ковид-града, а осети се и мирис липе низ Македонску. Стижу слике оживљавања градова по Србији – од Новог Сада до Косовске Митровице… „Ко да ми отме из моје душе Косово…“ Као да се, коначно, зачула труба за буђење. „Сањати војничку трубу значи, чути вести издалека“, пише у старим Сановницима.
То грађани будућности овог народа, упркос свим линијама одбране, ударају на тврђаву пандемије страха. Они више не могу да слушају испразне парасавете телала из кризних штабова. Матура је једном, и зашто би остали без ње. Живот не може да чека. А и зашто би? Нема ниједног разлога да корона не оде на ђубриште историје…

[restrict]

УБИЈАЊЕ КОВИД ЛАЖИ Прочитајмо заједно скраћени запис некадашњег републиканског конгресмена Рона Пола „Како је Тексас убио Ковида“. Кад је у марту гувернер Тексаса Грег Абот објавио да се држава враћа у нормалу, баца маске, живи и ради ко некад, „струка“ – „која нам је први пут у историји рекла да здраве људе треба присилити да остану у кућама и носе маске за лице које ограничавају доток кисеоника“ – била је шокирана. Председник Бајден је одлуку назвао „неандерталским размишљањем“.
Тексашани нису обраћали пажњу на председникову оцену. То је вероватно и он заборавио чим је скинуо поглед с припремљеног папирића. Сад Национални биро за економска истраживања објављује да за пет недеља није пронађен „ниједан доказ да је поновно отварање утицало на стопу нових случајева ковида 19. Отварање 10. марта није утицало на стопе смртности од ковида 19“. То је потврдило оно што су показали случајеви Шведске и Белорусије, а што глобално медијско праћење упорно избацује из обзорја јавности.
Мајкл Капуцо, бестселер аутор са „Њујорк тајмсове“ листе, пише на 15 страна „Лек који лечи ковид“, тврдећи, „не знам за већу причу на свету“. Али кад је човек, за чији би се текст сви отимали, покушао да објави причу о ивермектину, сударио се са зидом. Репортер Капуцо је „својим очима видео другу страну (приче)“ која је скривена, срео много пацијената у САД којима је ивермектин спасио живот и провео извесно време с пет лекара који воде битку за спасавање живота широм света. „Заиста бих волео да свет види обе стране“, јада се Капуцо. „Али, нажалост, већина новинара није заинтересована за другу страну. А чак и да јесу, њихови издавачи би вероватно одбили да је објаве.“
Или, кад је сведочење др Пјера Корија од 8. децембра пред Одбором за националну безбедност САД „о моћним антивирусним и антиинфламаторним предностима ивермектина“ на јутјубу достигло гледаност од девет милиона – уклоњено је. И све то упркос чињеници да су мексички лекари објавили да примена тог јефтиног лека смањује степен хоспитализације за 76 одсто. Прогон јефтиног лека против ковида 19 већ се десио у случају хидроксихлорокина.

ВРАТИТИ СЕ ПРИРОДНОМ ИМУНИТЕТУ Епидемиолог с универзитета Јејл др Харви Риш говори да је „стопа смртности од ковида 19 пет пута нижа у Трећем свету, јер је то све што могу себи приуштити. Апсурдно је“, каже.
И док насмрт преплашени Запад, немо посматрајући, пристаје на такву врсту „слободе“, фармацеутска индустрија донела је девет нових „вакцина милијардера“ који су зарадили нето 19,3 милијарди долара. Богатство свих „вакцина милијардера“ повећало се за 32,2 милијарде. Иначе, вакцине су финансиране из јавног новца. Од деветорице нових „вакцина милијардера“ пет их је из „Модерне“, чији је већински власник „филантроп“ Бил Гејтс, један из немачког „БиоНтека“, који је проналазач „Фајзерове“ вакцине, и тројица Кинеза, оснивачи компаније „КанСиноБио“.
А шта је резултат њиховог достигнућа? Узећемо америчке бројеве: сваке године је више од 165 милиона Американца оболевало од грипа. Број смртних случајева од вакцине је 85 (2017), 119 (2018) и 203 (2019). Од половине децембра 2020. до 23. априла, кад је вакцину примило око сто милиона Американаца, регистрована су 3.544 смртна случаја – 30 особа дневно! За само четири месеца америчке вакцине против ковида 19 усмртиле су више људи него све вакцине од 1997 – период од 15,5 година. Ово су званични подаци. Ништа се не предузима, иако је 1976, како је подсетио водитељ „Фокс њуза“ Такер Карлсон, вакцинација против свињског грипа у САД обустављена на пријављених 53 смртна случаја.
Али бесомучну кампању, коју предводи Светска здравствена организација – чији је главни финансијер Бил Гејтс – не стаје пред било каквим чињеницама. Универзитет „Џонс Хопкинс“ је део великог ковид механизма, али и професор с њиховог медицинског факултета и Блумберг школе за јавно здравље др Марти Макари почиње да губи живце. „Никад нисам помислио да ћу ово рећи, али молим вас, занемарите смернице ЦДЦ-а (Центар за контролу и превенцију болести).“
Професор се згражава пред намером званичника ЦДЦ-а и Беле куће „који се рутински залажу за готово универзалну вакцинацију упркос подацима о природном имунитету“. Спроводи се демонизација људи „који одлуче да се не вакцинишу, чак и када су се опоравили од ковид инфекције и имају антитела, стварни природни имунитет… Кад добијете природни имунитет од тешке ковид инфекције, имате имунитет који је вероватно доживотан“. То су показале разне студије, као она из Данске да се само „шест десетина једног процента људи који су имали ковид икад заразе други пут“. Др Макари подсећа политичаре и заблуделу „струку“ да „постоји више података о природном имунитету него о имунитету вакцинисаних, јер природни имунитет постоји дуже“.

СУПЕРКЛАСА КОЈА НАМ РАДИ О ГЛАВИ Па, добро, чему све то пљување медицинској науци у лице? И заиста је тешко погледати догађаје у последњих 15 месеци и не посумњати да иза ове приче о ковиду има нешто што се не види на први поглед. Тајна може да стане у један документ, мањи од сто страна, који се крсти као „Велики ресет“. То глобални капитализам спроводи операцију сопственог спасавања – без обзира на цену. Ту се с људима и народима ради као с глином. Ко су они?
Многи су се ових дана сетили књиге из 2009. високог званичника у Клинтоновој администрацији Дејвида Роткопфа „Суперкласа: Глобална елита моћи и свет који она ствара“. Он је то заокружио на пет-шест хиљада људи који су удружени око агенди Трилатералне комисије, Билдерберг групе, Г7, Г20, НАТО-а, Светске банке, Светске трговинске организације и кључних тинк-тенкова за креирање политика попут Савета за спољне односе, Института Брукингс и Чатам хауса, као и Светског економског форума (ВЕФ) из Давоса.
Велики ресет је њихових интереса дело.
„Пандемија представља ретку, иако сужену, прилику да се наш свет нанова промисли, препројектује и ресетује“, јавља Клаус Шваб, први човек Светског економског форума, где је иначе и донесена одлука о „покретању“ пандемије. Реч је о намери тектонских промена које би промениле начин на који живимо, радимо и комуницирамо једни с другима (не заборавите „социјалну дистанцу“ у корони).
Ако отворите очи, лепо се види како се ограничавају основне слободе и шири масовни надзор, а наочиглед света јача монопол и хегемонија фармацеутских корпорација, гиганата високих технологија које контролишу податке као што су „Гугл“ и „Амазон“, глобалних ланаца, сектора дигиталних плаћања, биотехнолошких концерна… Они то од миља зову „четврта индустријска револуција“: мала и средња предузећа убрзано банкротирају (половина ресторана у Њујорку је затворена, али „Мекдоналдс“ расте), радној снази се прети роботизацијом и вештачком интелигенцијом. У Немачкој ових дана in vivo почиње експеримент: како ће се понашати људско биће којем ћеш дати „минималац“ а да оно седи код куће и ћути.

УЗЕЋЕ НАМ СВЕ Како пада опијатско деловање ковида 19 спрема се нова игра – Светски економски форум препарира зомбирану јавност да се навикава на одузимање власништва од држава и народа под видом „зелене економије“, а поткрепљене реториком „одрживе потрошње“ и „климатског ванредног стања“. Грета Тунберг већ креће у нови поход увођења света у – гретенизам.
Мисли се и о нама малима, да не бринемо. Дејвид Малпас, председник Светске банке, јавља да ће се „сиромашним земљама помоћи да стану на ноге“ после ковид разарања. Мале земље траже спас и вапе за зајмовима. Ето услова за нову дужничку кризу каква није виђена, што води даљој распродаји националне имовине (нама је „Рио Тинто“ већ за вратом) и даљем „структурном прилагођавању“ економије, што је беспризорни колонијализам. Колонијална демократија је већ имплементирана. Призори добровољног ропства ће цветати.
Зато треба бити захвалан дечјем здравом разуму који нас буди. „Наша деца“ нам својим здравим инстинктом јављају шта и како треба чинити. Закључани смо ми, а све оно што је против нас пуштено је на атомски погон. Буђење се не може одлагати. За почетак да одговоримо на питање које су они искрено и страсно певали, „Ко да ми отме из моје душе Косово“, а онда идемо даље.

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *