НИС наставља да улаже у здравље заједнице и град Нови Сад

Реконструисан објекат Дома здравља у Новом Саду у Алмашкој улици  

Подршком здравственим установама, компанија НИС наставља да брине о добробити заједнице и у 2021. години. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и  заменик генералног директора НИС-а Вадим Смирнов посетили су данас Дом здравља „Нови Сад“ у Алмашкој улици којем је компанија донирала 15 милиона динара за набавку савремене медицинске опреме. Ова донација реализована је у оквиру НИС-овог корпоративног програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, а у Дому здравља је опремљен простор стоматолошког одељења и набављена опрема попут гинеколошког стола и дигитално-логопедског сета.

Такође, овим средствима је суфинансирана и набавка ултразвучног апарата, четири возила за службу патронаже, система за уситњавање и стерилизацију инфективног медицинског отпада и намештаја за опремање ове здравствене установе намењене  унапређењу репродуктивног здравља.

 

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада истакао је значај реконструкције овог здравственог објекта.  

„Овај објекат је дуго био ван сваке функције, а сада, уз помоћ наших искрених пријатеља, Нафтне индустрије Србије и њиховог програма „Заједници заједно“ спроведеног уз подршку Министарства за демографију и популациону политику и Управе за имовину Града Новог Сада, можемо се похвалити Центром за унапређење репродуктивног здравља – установом коју добар део Србије и даље нема. Овај објекат је сада за понос новосадског Дома здравља који ће њиме управљати, а чији су стручњаци били укључени у целокупан процес. Веома сам поносан што добијамо овакав Центар у најстаријем делу града намењен онима који тек треба да дођу на свет. То је снажна симболика и победа живота “, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић додавши да ово показује и колико је важно улагати у друге сегменте здравства, а не само оне који су тренуно на првој линији борбе против вируса КОВИД 19.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а истакао  је значај сарадње и улагања у Град Нови Сад и заједницу.

„Ми гледамо у будућност и у том смислу заједно са Градом улажемо у здравство, у образовање, спорт. Нагласио бих да је Град Нови Сад наш дугогодишњи партнер, а пријатељство које годинама заједнички негујемо огледа се у подршци и реализацији многобројних друштвено одговорних пројеката. У Новом Саду се налази и седиште наше компаније, и упркос изазовној години која је иза нас ми остаемо при нашем стратешком опредељењу, а то је улагање у заједницу и квалитет живота грађана. Надамо се да ће ова година бити много боља, а ми нећемо одустати од нашег стратешког опредељења, већ ћемо са Градом покушавати да повећавамо животни стандард, и у том смислу Град Нови Сад може даље да рачуна на нас,“истакао је Смирнов.

Веселин Бојат, директор Дома здравља Нови Сад изразио је захвалност због ревитализације простора који је намењен за младе и њихово репродуктивно здравље.

„Као директор Дома здравља Нови Сад неизмерно сам захвалан свима онима који су препознали нашу идеју. Захвалан сам и друштвено-одговорној компанији НИС која је без размишљања подржала све оно што смо ми овде замислили. Овде ће бити смештена нова школа за труднице. Вратићемо примарну здравствену заштиту и на тај начин ћемо радом са омладином покушати да имамо што здравију популацију. Такође, овде ће бити саветовалиште за младе које у току године одржи преко петнаест хиљада часова различитих едукативних предавања. Имаћемо патронажну службу која ће сада имати нова возила. Оно што ће бити ново јесте и школа за баке и деке, односно како они утичу на наше најмлађе да их сачувамо здраве, а имаћемо и стоматолога за заштићене групе“, рекао је Бојат.

Додатне информације

Град Нови Сад је један од стратешких партнера НИС-a у који је до сада кроз различите програме друштвене одговорности компанија уложила више од 385 милиона динара. Само кроз програм „Заједници заједно“ НИС је у град Нови Сад од 2010. године уложио готово 192 милиона динара у пројекте који су унапредили живот заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *