Моћни багер од Сретења копа угаљ на Пољу „Ц“

Милорад Грчић на почетку рада „глодара 7“ у РБ „Колубара“  

Рудари и стручњаци „Електропривреде Србије“ завршили су транспорт багера „глодар 7“ за само 10 дана и омогућили да почне рад на новој локацији у Рударском басену „Колубара“, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.
– Поносан сам на рударе у „Колубари“. И посебно сам срећан јер је на Дан државности и на Сретење господње багер „глодар 7“ почео да копа угаљ на новој локацији, на Пољу „Ц“ – рекао је Грчић приликом посете Пољу „Ц“ и честитао Дан државности Србије свим запосленима у ЕПС-у.
Багер „глодар 7” радио је на откопавању угља на Пољу „Д”, а његово премештање организовано је након што је ископао последње  тоне у зони Вреоца.  Трасу дугу око 12 километара ова масивна рударска машина прешла је за 10, уместо планираних 12 дана. Половина транспортне трасе ишла је преко свежих одлагалишта, али је читав подухват добро завршен захваљујући искуству и залагању радника „Колубаре“.
Грчић је честитао рударима на успешно реализованом послу премештања и поновног покретања багера, једног од кључних за производњу угља у „Колубари“. Заједно са Грчићем почетку рада „глодара 7” на новој локацији присуствовали су  челни лјуди огранка РБ „Колубара“ и Синдиката „Колубаре”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *