Логор за силовање

Шта би Србима могао да донесе Џо Бајден ако постане председник Америке, и због чега се томе радују Весна Пешић и Зорана Михајловић?

Јавља нам поуздан извор који је у материју упућен макар онолико колико је нама и потребно: у суботу, 7. новембра, америчке амбасаде у региону спровеле су у дело инструкцију да код локалних власти интервенишу да честитају Џоу Бајдену на избору за председника САД. То јест, као после каквог државног удара а стварно и делује да је тамо извршен државни удар, позвани су да признају Бајдена као изабраног председника Америке да би му тиме створили легитимитет. Који му у овом тренутку очигледно недостаје, јер да није тако, не би ни морали да буду позвани да му честитају на избору.
Почев од честитке генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и свих осталих шефова држава и влада који су уследили након што су, својим објавама да је Бајден победио, медији главног тока у Америци дали знак да је време да се оконча посао који је био започет још пре него што је Трамп први пут изабран за председника САД. Дубока држава на делу, савез главних медија (и њихових власника), самовољног државног апарата оличеног у Стејт департменту и оној његовој инструкцији, те америчког војноиндустријског комплекса чији је Столтенберг најпознатији трговачки путник…

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *