Латинкина „истина“ по мери „Мерхамета“

фото: Медија центар Београд

Које „вредности“ спајају награђене, некадашњу секретарку Савеза комуниста Србије Латинку Перовић и доследног борца за исламску Босну Хариса Силајџића

Мајка друге Србије Латинка Перовић и Харис Силајџић, један од најближих сарадника Алије Изетбеговића, добитници су овогодишње награде Муслиманског добротворног друштва „Мерхамет“ из Фондације „Мурадиф Ћато“, назване по бошњачком добротвору који више од пет деценија живи у Немачкој. Ова награда се иначе додељује „истакнутим личностима за допринос опстанку, развоју, друштвеном унапређењу БиХ и раду фондације“, а њен први лауреат био је „рахметли председник Алија“.

БРАТ И СЕСТРА Госпођа Перовић је путем видео-линка поручила како је „посебно срећна што награда долази из БиХ од хуманитарне организације која има врло важну мисију“, али и изразила задовољство што је дели „са познатим бошњачким интелектуалцем и политичарем Харисом Силајџићем“. Ни домаћини, наравно, нису остали дужни добитници овогодишњег признања, па је тако председник „Мерхамета“ Кенан Врбањац у образложењу одлуке да јој се додели награда истакао да је лидерка српских „либералних комуниста“ са краја шездесетих и почетка седамдесетих година 20. века „слободномислећа интелектуалка, бескомпромисни борац за истину и доказани пријатељ наше земље, која се жестоко успротивила агресији на БиХ од 1992. до 1995.“
Још емотивнији је у хваљењу награђених био Мурадиф Ћато. Пошто је објаснио да се Харис „борио за одбрану части бошњачког народа“, а Латинка својим радом „спасавала част српског“, овај добротвор је на крају закључио како су њих двоје за њега „као брат и сестра“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

 1. Avatar
  Vaso Petković

  Kada Bog nekoga kazni prvo mu uzme pamet,veli stara srbska izreka.Puno godina pratim destrukciju ove moralne nakaze,koja se lažno predstavlja kao majka”druge Srbije”.Međutim ,mnogi su u tom kolu(krug dvojke), sve gori od gorega,svoje otpadništvo i moralno posrnuće pravdaju nekom posebnošću.Oni kritičari koji su još gori od ovih izmišljaju razna imena (autošovinisti) i druga samo da se maskira prava suština ovih štetočina,svakoga dana novi eufemizam,oni nemaju nikakvu štetu već dobro i udobno žive.
  Narod je taj koji trpi ogromnu štetu i nacionalno poniženje.
  Slobodan Antonić sve dobro i detaljno analizira,zaključci su logićni ali izbjegava da ih nazove pravim imenom.
  NISU TO NIKAKVI DRUGOSRBIJANCI I AUTOŠOVINISTI,TO SU -USTAŠOIDI,GORI I OPASNIJI OD SAMIH USTAŠA !!!!!!!
  DOK SE O TOME NE BUDE JAVNO ĢOVORILO,PROMJENE NA BOLJE NEMA !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *