НИС И „ДИНА“ КАРТИЦА НА ЗАДОВОЉСТВО ПОТРОШАЧА

Подизање готовине приликом плаћања на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама

Компанија НИС увела је у сарадњи са Банком Поштанска штедионица могућност подизања готовине уз „Дина“ картицу на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама.

Овом услугом обе стране дају велику подршку популаризацији „Дина“ картице где се поред плаћања на било којој бензинској станици НИС-а може подићи готовина без трошкова за корисника картице, трговца и банку. Корисник има могућност да уз било коју вредност куповине, без провизије, подигне новац у износу и до 5.000 динара.

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, је изјавила да је услуга плаћања уз подизање готовине у DinaCard систем уведена у септембру 2017. године, а први члан система који је понудио сервис „Подигни динаре“ за DinaCard картице јесте Банка Поштанска штедионица, са којом Народна банка Србије има успостављену дугогодишњу успешну сарадњу на пољу развоја производа домаће „Дина“ картице, и која је уједно и највећи издавалац домаће картице, и то у сарадњи са компанијом НИС а.д. Нови Сад која је прва препознала значај ове услуге за кориснике домаће картице. Гувернер је истакла да је увођење наведене услуге за кориснике „Дина“ картице само још једна у низу активности које Народна банка Србије интензивно спроводи са циљем развоја безготовинских плаћања.

 

Гувернер је истакла да један од примера како се Народна банка Србије залаже за смањивање трошкова процесирања трансакција јесте управо и сервис подизања готовине уз куповину, будући да је ова услуга у DinaCard систему омогућена без додатних трошкова за све учеснике у тој трансакцији – издаваоце, прихватиоце и трговце – а самим тим и саме кориснике домаће картице. Гувернер је додала да је, поред очигледних користи за потрошаче, ова услуга атрактивна и за трговце јер смањује време и трошкове потребне за управљање готовином, док истовремено може значајно увећати конкурентност трговаца, јер представља могућност за привлачење додатног броја потрошача у продајни објекат.

 

Генерални директор НИС-а, Кирил Тјурдењев, истакао је да увођењем ове услуге НИС још једном потврђује своју лидерску позицију када је реч о унапређењу корисничког сервиса у малопродајном сегменту:

„Лидерска позиција НИС-а на тржишту нафтних деривата  је и обавеза да  будемо све бољи и бољи. Наш циљ је веома задовољни  потрошач, а свако унапређење  отвара нове могућности. Ово је веома важан корак ка том циљу. Иновација услуга уз  „Дина“ платну картицу, за нас има посебан значај јер радимо са домаћим партнерим и афирмишемо домаће брендове. Са Народном банком и “Поштанском штедионицом” чинимо добар тим, а добри  тимови остварују одличне резултате“, изјавио је Тјурдењев.

Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица указао је на значај нове услуге за НИС-ове потрошаче, кориснике „Дина“ платне картице:

„Иновација је стварање нових вредности и нових квалитета. По томе се разликују лидери од пуких следбеника. Данашњи догађај показује да су Народна банка Србије, НИС и Банка Поштанска штедионица лидери у овој области. И све то захваљујући иновативним тимовима који раде у овим компанијама и у Народној банци Србије. Лидерство обавезује и данашња иновација ће омогућити да сви корисници националне „Дина“ картице на бензинским станицама НИС-а подигну готовину. Сарадња Банке Поштанска штедионица и НИС постаје стратешка. У ванредном стању смо као банка са јасно артикулисаним државним интересом изашли у сусрет свим захтевима овако велике и моћне компаније. Верујем да ће врло брзо наши иновативни тимови, захваљујући НБС, успети да имплементирају IPS QР код на свим бензинским станицама тако да ће наши клијенти моћи да плаћање врше на најсавременији начин путем мобилних телефона“, рекао је Кекић и истакао да све то не би било могуће да није постојало стратешко опредељење Народне банке Србије и гувернера на њеном челу, да предано и одговорно раде на стварању амбијента за развој иновативних платних услуга, а пре свега на стварању стабилних и предвидивих услова за пословање на тржишту Србије.

Услуга подизања готовине  уз „Дина“ картицу представља нови ниво погодности за кориснике наше националне платне картице издате од стране било које банке у Србији, јер поред могућности да брзо, ефикасно и сигурно приступе готовини, сада могу и да подигну новац без одласка на банкомат или до најближе експозитуре банке. Додатно, захваљујући широко распострањеној мрежи малопродајних објеката НИС-а који су на располагању потрошачима на свим важним путним правцима у Србији, корисници „Дина“ картице који живе у срединима у којима не постоји развијена мрежа банкомата могу брзо и једноставно да подигну готовину са свог банковног рачуна, на најближој NIS Petrol или GAZPROM бензинској станици. Не постоји минимални износ за куповину, као ни нови или скривени трошкови. За додатне детаље о услузи исплате готовине корисник се увек може обратити својој банци. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *