Волонтери компаније НИС уредили спортски терен у Лесковцу

Негујући добре односе са локалним заједницама, Клуб волонтера компаније НИС организовао је данас акцију уређења спортског терена у Радничком насељу у Лесковцу, у непосредној близини новоотворене NIS Petrol бензинске станице. Волонтери НИС-а су спровели комплетно сређивање спортског игралишта, поставили нове кошаркашке табле, исцртали терен, офарбали клупе и конструкције кошева, уредили простор око терена. Акцијом која је спроведена у сарадњи са градском управом спортско игралиште је добило нови сјај, а млади Лесковчани свој кутак за игру и спортско надметање.

Стефан Китановић, члан Градског већа Лесковца, овом приликом је захвалио компанији НИС на данашњој акцији.

„Руководство НИС-а је уређењем терена око бензинске станице показало зашто се налазе на једној од водећих позиција у погледу друштвено одговорних компанија и поузданих послодаваца. У име локалне самоуправе и становника Радничког насеља, посебно оних најмлађих, упућујем захвалност компанији НИС што препознаје значај друштвено одговорног понашања према заједници у којој послује“, изјавио је Китановић.

Зорана Игњатовић, територијални менаџер из компаније НИС и учесница данашње акције у Лесковцу, изразила је задовољство због уређења спортског терена.

„Недавно смо у Лесковцу отворили лепу и модерну бензинску станицу, а данашњом акцијом хтели смо и да уредимо спортски терен у непосредној близини наше станице. Желели смо да Лесковчани, посебно они млади, имају уређен и атрактиван простор за игру и окупљање. Волонтери НИС-а извели су много оваквих и сличних акција широм Србије и наставићемо да се ангажујемо на подршци нашим комшијама и напретку целе заједнице“, навела је Зорана Игњатовић.

Уређење  спортског игралишта у Лесковцу само је део акција које волонтери НИС-а спроводе већ дуги низ година широм Србије. Клуб волонтера НИС-а тренутно броји више од 500 активних  чланова, који су до сада реализовали низ акција попут оплемењивања и уређења  просторија  здравствених установа у којима се лече деца, организовања креативних радионица и дружења са особама са сметњама у развоју, а веома су активни и током епидемије корона вируса, помажући суграђанима. Компанија НИС и Клуб волонтера наставиће и у будућности да се ангажују на добробити шире заједнице и подршци пројектима којима се унапређује квалитет живота грађана наше земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *