Светионик – Агенда 2030

Хемијски трагови изнад Будве, фото Н.М.

Након што је рок за испуњење миленијумских циљева истекао, било је потребно брзо и промишљено реаговати, у условима када су климатске промјене постале пријетња коју треба спријечити – како би се ефикасније наставило са остваривањем циљева одрживог развоја

  • Увод у текст који слиједи потребан је напросто због форме, да би словна текстура имала око себе оквир, као што и чувена Перашка торта око себе има само кору, а састављена је баш сва од фила.
    За разлику од преукусне Перашке торте, фил овог текста је у потпуности отрован.
    Пазимо…
    Ми ћемо створити илузију тако велику да ће већини измаћи перцепцији. О онима који ће је видјети, мислиће да су луди.
    Ми ћемо отрове прогласити освјежавајућим пићима.
    Ми ћемо монструме учинити слатким играчкама за дјецу.
    Ми ћемо рите прогласити модом.
    Ми ћемо скривеним порукама у цртаним филмовима хушкати дјецу на родитеље. Родитељи о томе неће имати појма, јер ће бити у сталној журби за све слабије плаћеним послом.
    Ми ћемо одржавати животни вијек кратким, а претвараћемо се да радимо супротно.
    Ми ћемо људима нудити љекове, а у ствари ћемо им давати још више отрова. Ти ће токсини бити скривени у свему што их окружује, у свему што пију, једу, удишу или облаче.
    Ми ћемо сексуализовати дјецу већ од обданишта. Ми ћемо стимулисати издавачке куће да објављују књиге које ће подучавати васпитаче како да кваре дјецу.
    Ми ћемо отварати школе и факултете који неће бити ни школе ни факултети. Ми ћемо појефтинити дипломе, и све ћемо њихове власнике купити.
    Ми ћемо убиједити људе да се биолошки повежу са компјутером. Учићемо да су трансхуманизам и вјештачка интелигенција будућност. Нећемо рећи да будућност припада нама, а да чипованима њима припада потчињеност и ропство.
    Ми ћемо почети рано: напашћемо дјецу оним што највише воле, слаткишима. Када дијете шећером оштети зубе, испунићемо их пломбама чији је садржај погубан по умове.
    Ми ћемо стимулисати родитеље да дјецу у пеленама држе што дуже. Јер док год је мали ум у пеленама, он о себи мисли да је беба. Ми ћемо настојати да дјеца што касније проговоре.
    Ми ћемо их учинити спорим, гојазним, збуњеним и депресивним. Прићи ће к нама не би ли нашли помоћ. А ми им је дати нећемо.
    Ми ћемо дјецу убиједити да је океј ако имају двоје тата или двојицу мама. Критиковаћемо сваког ко критикује нашу граматику. И нећемо на томе стати. Ми ћемо, док не полуде, кроз уста политичара, медија и јавних личности – учити да је океј да дјеца живе са више истополних или разнополних парова, те да присуствују играма са обнаженим одраслима.
    Ми ћемо рекламирати новац и материјална добра, да се човјек никад не повеже с Богом у себи, или пак са савјешћу. Ако ко одбије, да се страх употријеби као оружје. То не помогне ли, убићемо, јебига.
    Ми ћемо састављати владе и правићемо опозиције. Посједоваћемо обје стране.
    Ми ћемо учинити да се мрзе међусобно и да мрзе своје сусједе. Нахушкаћемо једне на друге сваки пут кад нам то буде одговарало.
    Ми ћемо наставити да напредујемо од њихових ратова и од њихових смрти.
    Ми ћемо поставити најгоре људе на мјесто најбољих. Омрзнућемо људима њихове рођене земље.
    Ми ћемо их водити тако да мисле како они сами себе воде. Уколико ма каква свјетлост засија међу њима, угасићемо је. Ако не иде исмијавањем, онда смрћу.
    Ми ћемо их стално снимати. Сваки њихов клик биће нам видљив.
    Ми ћемо им нудити да се нечим опусте. Чинићемо доступним алкохол, секс и дрогу. Биће им доступно све што их уништава.
    Ми ћемо увести обавезну вакцинацију. И само ћемо појачавати број обавезних вакцина. До краја њихових живота.
    Ми ћемо увијек сакрити узвишену истину по којој смо сви Једно. Ово никада не смију знати. Увијек морају да мисле како нису међусобно једнаки. Ако би икада сазнали да сви заједно могу да нас побиједе, кренули би да нас свргну.
    Ми ћемо им написати законе који ће им украсти и оно мало слободе што су мислили да имају.
    Ми ћемо користити наше медије, и наш посебан језик.
    Ми ћемо наздрављати. Јер све мање преосталих нема никакве шансе.
    *
    Текст што сам га тек стилски уредио нема знаног нам аутора.
    Чак и да аутор у једнини не постоји, већ само текст, веома је рјечит. Јер је опасно скројен.
    У наставку слиједи такође стилски уређен негатив горњег наратива, глобалистички програм под насловом Агенда 2030.
    Свака реченица обећаваће бајку, а заправо ће имати значењски пандан у горњем дијелу текста, као одраз у огледалу.
    Слиједи новоговор. Зато,
    Пазимо…
    Након што је рок за испуњење миленијумских циљева истекао, било је потребно брзо и промишљено реаговати, у условима када су климатске промјене постале пријетња коју треба спријечити – како би се ефикасније наставило са остваривањем циљева одрживог развоја.
    У Њујорку је 2015. на сједници Генералне скупштине Уједињених нација усвојена Агенда одрживог развоја 2015–2030. Агенда 2030 је логични наставак миленијумских циљева. Она није фокусирана само на земље у развоју већ на све државе, јер је глобална сарадња неопходна да би се остварили глобални циљеви.
    Након што су све чланице ратификовале Агенду 2030, сада је на појединачним државама да имплементирају циљеве одрживог развоја у своје политике.
    Агенда 2030 Ми ћемо све учинити да направимо свијет без сиромаштва. Без глади. Ми ћемо донијети здравље и благостање. Квалитетно образовање, родну равноправност. Ми ћемо учинити приступачном чисту енергију, и чисту воду, достојанствен рад и економски развитак, смањење неједнакости. Ми ћемо градити одрживе градове и заједнице. Ми ћемо очувати водени свијет и климу. Ми ћемо обезбиједити снажне институције, правду. Ми ћемо донијети мир човјечанству. Ми ћемо, зато што ми ћемо, јер ми ћемо…

Програмски формат Светионика јесте да бљеска с управо бококоторске нулте надморске. С једине географије на свијету на којој наш народ и даље живи уз море

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *