Николај Залевски: Дигиталне технологије постају основа иновационог развоја НИС-а

Да компанија НИС интензивно спроводи процес дигитализације и да од тог процеса очекује позитивне финансијске ефекте, јачање конкурентности на тржишту и стварање нових вредности како за акционаре компаније, тако и за запослене, потврдио је у разговору за PC Press Николај Залевски, Chief Digital Offic у НИС-у.
„Живимо у време Четврте индустријске револуције и дигитализација је наша реалност, није ствар избора. Нафтна индустрија је конзервативнија од неких других сектора и зато убрзане технолошке промене јесу изазов за нас. Међутим, у НИС-у на овај процес пре свега гледамо као на шансу да унапредимо конкурентност компаније и да на нов начин комуницирамо са потрошачима. Процес дигитализације у НИС-у спроводимо у свим бизнис правцима и областима – од истраживања и производње нафте и гаса до управљања људским ресурсима“, објаснио је Залевски.
Он је додао да је за НИС дигитализација уједно и начин да се привуку млади стручњаци са тржишта рада, да се задрже запослени на интересантним пројектима, али и да се ради на мењању културе унутар компаније у смислу увођења иновација и све чешће имплементације дигиталних процеса у послу.
Важно је напоменути, сматра Залевски, да је НИС, као лидер на домаћем тржишту нафтних деривата, фокусиран на повећање ефикасности комуникације са потрошачима, као и на увођење иновативних услуга. Имплементацијом пројеката као што је „Drive.Go“ компанија је направила значајан искорак у процесу дигитализације и унапређења корисничког искуства.
Залевски закључује да из тог разлога НИС остаје посвећен развоју дигиталног портфолија пројеката пре свега када је реч о кључним бизнис правцима пословања компаније, а када се посматра компанија у целини, као свој главни задатак Chief Digital Officer НИС-а види обједињавање свих финансијско-материјалних токова у јединствени информациони систем у циљу доношења уравнотежених руководећих решења, као и оптимизације процеса у целокупном ланцу стварања вредности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *