Караван „Заједници заједно“ у Дому здравља у Србобрану

Караван „Заједници заједно“ обишао је данас Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“ у Србобрану коме је компанија НИС донирала ултразвучни апарат за прегледе беба и трудница ради правовременог детектовања озбиљних аномалија код деце. Желећи да боравак најмлађих пацијената у овој здравственој установи учини што пријатнијим, чланови Клуба волонтера НИС-а данас су украсили просторије постерима дечијих јунака и улепшали зидове чекаоница. На овај начин настављено је вишегодишње партнерство компаније НИС и општине Србобран где је у оквиру програма „Заједници заједно“ до сада уложено преко 62 милиона динара  у реализацију 50 пројеката.

“Компанија НИС нам је, као друштвено одговорна компанија, у оквиру програма “Заједници заједно” донирала моћан и квалитетан ултразвучни апарат и тиме значајно утицала на повећање квалитета здравствене заштите у Србобрану. Захваљујући новој опреми урађено је око 1.700 гинеколошких и више стотина других прегледа. Желео бих да изразим захвалност на досадашњој подршци коју нам је компанија НИС пружила, а надамо се да ћемо и у будућности наставити овакав, за нас веома значајан, вид сарадње”, изјавио је Властимир Кладар, директор Дома здравља Србобран.

Компанији НИС захвалио је и Илија Газепов, члан Градског већа за екологију општине Србобран.

„Ова донација у облику врло вредног ултразвучног апарата је круна вишегодишње успешне сарадње локалне самоуправе Србобран са НИС-ом и надам се да ћемо ту нашу сарадњу још више обогатити и наставити“, рекао је Газепов.

Поред Дома здравља у Србобрану, компанија НИС је караваном „Заједници заједно“ посетила бројне здравствене установе широм Србије, које је подржала путем овог програма друштвене одговорности. НИС већ 12 година активно улаже у развој локалних заједница и унапређење квалитета живота грађана наше земље. До сада је кроз програм „Заједници заједно“ подржано више од 950 пројеката вредних 1,2 милијарди динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *