Караван „Заједници заједно“ у Дому здравља у Пожаревцу

Град Пожаревац био je још једна станица каравана „Заједници заједно“ компаније НИС који обилази здравствене установе широм Србије. Заједно са Клубом волонтера, компанија НИС посетила је данас Дом здравља Пожаревац, коме је донирала два ултразвучна апарата. Овом приликом НИС-ови волонтери су спровели и акцију уређивања простора око Дома здравља како би најмлађи пацијенти имали боље и лепше услове боравак у њој. На овај начин настављен је развој партнерства између компаније НИС и града Пожаревца где су у последње две године у оквиру програма „Заједници заједно“ реализована два пројекта вредна укупно осам милиона динара.

“Дом здравља Пожаревац учествовао је на конкурсу у оквиру програма “Заједници заједно” и од НИС-а добио донацију у виду два ултразвучна апарата. Један од њих је мобилни и он је намењен за огранак Костолац. Сам конкурс је носио назив за здравију будућност деце и омладине, а у складу са тим ултразвучни апарати ће се користити за обављање прегледа деце школског и предшколског узраста. Ови савремени ултразвучни апати користиће се не само у дијагностичке сврхе већ и превентивне, односно за откривање разних аномалија код деце у најранијем узрасту. Желела бих да изразим велику захвалност компанији НИС, која је овом донацијом увелико олакшала и повећала ефикасност рада наших лекара”, изјавила је Светлана Николић Ацић, педијатар пулмолог и помоћник директора Дома здравља Пожаревац за организацију здравствене службе и комуникације с јавношћу.

Осим пожаревачког Дома здравља, НИС-ови волонтери су обилазећи партнерске општине и градове у нашој земљи већ посетили здравствене установе у  Панчеву, Нишу, Новом Бечеју и Кањижи, подржане у оквиру програма „Заједници заједно“. Караван ће у наредним данима наставити своје посете здравственим установама широм Србије.

Компанија НИС већ 12 година активно улаже у развој локалних заједница и унапређење квалитета живота грађана наше земље. До сада је кроз програм „Заједници заједно“ подржано више од 950 пројеката вредних 1,2 милијарди динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *