Компанија НИС донирала 20.000 литара „Јазак“ воде болницама у Београду и Зрењанину

Као друштвено одговорна компанија која помаже здравствене установе у борби против Covid-19, НИС је донирао 20 хиљада литара пијаће воде „Јазак“ болницама у Београду и Зрењанину.

Ова донација здравственим радницима и пацијентима, намењена је Клиничко болничком центру (КБЦ) „Др Драгиша Мишовић“, КБЦ „Бежанијска коса“, КБЦ „Звездара“, као и Специјалној болници за плућне болести „Др Васа Савић“ у Зрењанину. Донација је израз захвалности медицинским радницама који су на првој линији борбе са корона вирусом, као и начин да се олакшају болнички дани оболелих од Covid-19.

У акцију донирања воде за пиће „Јазак“, која се производи у погонима НИС-а на Фрушкој гори, укључили су се Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, као и запослени, чланови Клуба волонтера НИС-а. Они су се ангажовали на паковању 40.000 флаша воде и испоруци до здравствених установа у Београду и Зрењанину. На овај начин, НИС и његови запослени наставили су са хуманитарним акцијама у циљу подршке онима којима је помоћ најпотребнија.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, изјавио је:

„Подршка заједници, посебно здравству, je наше трајно опредељење. Увек се трудимо да донације стигну тамо где је најпотребније. У томе су посебно, као и данас, активни НИС-ови волонтери. Сви смо видели како се посвећено,  али и напорно, под пуном опремом, ради у ковид болницама и разумели смо да можемо и морамо да помогнемо. Шаљемо нашу „Јазак“ воду медицинарима, уз најдубљу захвалност за све што чине, као и пацијентима, са жељом да се што пре опораве“.

Додатна информација:

Компанија НИС од 2009. године под слоганом „Будућност на делу“ организује и учествује у бројним друштвено одговорним пројектима и хуманитарним активностима којима се унапређује живот у локалним заједницама, а у које је до сада укупно уложено више од 3,8 милијарди динара. У овим изазовним временима, НИС показује солидарност и подршку. Између осталог, обезбеђивањем 270 тона авио горива Ер Србији током ванредног стања компанија је подржала благовремену испоруку медицинске опреме и заштитних средстава која су била преко потребна здравственим радницима и грађанима. Поред тога, волонтери НИС-а били су укључени у бројне акције подршке суграђанима током ванредног стања и остварили преко 500 волонтерских сати. Такође, пружена је и помоћ мештанима Ивањице и Блаца након недавних поплава, донацијом 33.000 литара пијаће воде „Јазак“. НИС и његови запослени ће и у наредном периоду наставити да се ангажују на добробит грађана и заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *