НИС-ова донација пијаће воде стигла у Ивањицу и Блаце

Донација НИС-а у виду пијаће воде „Јазак“, коју ова компанија производи, стигла је у Ивањицу и у Блаце. НИС је донирао више од 33 хиљаде литара пијаће воде овим двема општинама, чији су житељи данима без воде за пиће.

Милан Ћурчић, председник општине Блаце, захвалио се компанији НИС на донацији и истакао велики значај за општину и њене становнике.

„ Људи добре воље из компаније НИС чули су са каквим се проблемима сусрећемо од последица поплаве и одмах су нам донирали пијаћу воду.  У питању је 17 тона пијаће воде која нам је  врло значајна у овом тешком тренутку за нашу општину и њене мештане. Кризни штаб ће ову пијаћу воду данас распоредити  установама као што је Дом здравља, старачки дом, дом за ометене у развоју и вртиће“, истакао је Ћурчић.

Вода која је јутрос рано испоручена у Ивањици током дана биће дистрибуирана житељима, каже заменик председника општине Момчило Митровић.

„Иако је синоћ успостављено снабдевање са градског водовода, реч је о техничкој води тако да нам је ова донација од огромног значаја. Већ смо организовали испоруку мештанима а компанији НИС се захваљујемо што нам је помогла у изузетно тешком тренутку за све“, истакао је Митровић.

У акцију донирања воде за пиће „Јазак“ активно су укључени и волонтери НИС-а у оквиру „Клуба волонтера“, чиме се настављају хуманитарне акције компаније НИС и њених запослених, у циљу подршке онима којима је помоћ најпотребнија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *