Америка и Eнглеска биће земља пролетерска

У Сијетлу је установљена слободна држава „ала Цацо од Сарајева“. Срушени су сви споменици, сем споменика Владимиру Иљичу Лењину. Да ли то значи да се остварује стара парола: Америка и Енглеска биће земља пролетерска!?

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.
Јави другар из давних дана, из Качера у држави Србији, да нам се упокојио заједнички познаник. Упитах: Од чега? Другар, Качерац, поћута мало дуже но што је уобичајено у таквим приликама, те с пола гласа прозбори: Не умем ти рећи! Како не умеш рећи? Јел’ болест, јел’ несрећа, јел’ шлог или је пао с крушке?, наставих са пропитивањем. Пречу питање, ћути као да размишља, а онда реч: Испричаћу све како се десило, а ти сам закључи, па после мени објасни.

ПОВЕСТ О ОДЛАСКУ „Оде наш другар (не помињем име, прим. Д. А.) код доктора у варошицу да се прегледа. Мучила га главобоља, горушица, стомак превијао, нека језа подилазила. Доктор му рече, дај Бога ти да те тестирам на корону. Имамо нешто тестова, те за сваки случај. Обавише тестирање и остале прегледе. Врати се кући. Сутрадан јави доктор телефоном да је позитиван на корону и да би ваљало да се склони од других укућана, на неколико недеља. Не би му пријатно, али реши да пређе у стару кућу и да се у њој осами. Понесе са собом нешто књига и стари телевизор. Међутим немаше антену, а није био рад скидати ону са нове куће. Пронађе негде у магази стару са све гајтаном. Прислони мердевине уз кров, попне антену и кад је успео да је натакари, омаче му се нога с мердевина и паде. Удари главом о земљани ћуп са тек кренулом љутом папричицом и на месту заврши овоземаљско путешествије.“ Пријатељ заврши причу. Остадох без речи.
Тек сад разумедох његову недоумицу, на моје тад ми се чинило једноставно питање, од чега нам се друг упокојио. Шта писати као узрок смрти? Да је имао корону, имао је. Да је пао с мердевина, пао је. Ударио главом у ћуп и сломио врат. Признајем да одговор не знам. Нема нам друге него да питамо Светску заразну организацију (СЗО) под коју ставку уписати смрт нашег другара. Њему је додуше свеједно. Кад дође време, он ће на Небеском, неки га зову и Страшни суд уз помоћ небеских судија разјаснити свој случај. Та пресуда ће бити коначна и против ње се не може писати апелација.
Неки од вас, драги читаоци, рећи ће да сам причу измислио. Или, не дај Боже, слагао. Слагао нисам. Оно, да сам неке делове казивања мог другара можда погрешно разумео, или нисам све најбоље чуо, могуће је. Мобилни телефон немам, а стабилни је из прошлог века, као уосталом и ја, те могуће је, да због застарелости слушног апарата нека реч промакне. Без зле намере.

ЕХ, КАДА БИ АСАНЖ ПРОГОВОРИО Сведоци смо свакодневних грешака, случајних или намерних, некад најугледнијих новина и телевизијских станица, које поседују савремена средства за комуникацију, а често објаве неку будалаштину. Ја њима верујем кад кажу да су погрешили и да није у питању била зла намера или ширење лажи.
Жао ми је што Џулијана Асанжа море најтежим мукама у Великој Британији, држави која за себе тврди да је симбол слободе, људских права и демократије. Верујем да је господин Асанж на слободи, не би било никаквих нејасноћа око пошасти које је корона изазвала и које ће тек изазвати и чије ћемо жртве бити ми, обични људи, жене, деца, без обзира на расу и верска уверења. Његовим умећем и творевином „Викиликс“ би многе тајне биле доступне јавности. Зато га држе утамниченог. Нико од наводно слободних медија из САД, Немачке, Француске ни реч да зуцне кад је Асанж у питању, а не затварају уста кад неко нормалан каже да му је педера и њихове агресије преко главе.
У комшилуку државе Србије ништа ново. Србе би вешали на врбе; на Видовдан на Газиместану млате Србе што у својој држави носе заставу своје државе; Не буди лењ, Србине! Упамти шта ти раде и какво ти зло желе.
Из Америке стигла је занимљива вест. У Сијетлу је установљена слободна држава „ала Цацо од Сарајева“. Срушени су сви споменици, сем споменика Владимиру Иљичу Лењину. Да ли то значи да се остварује стара парола Америка и Енглеска биће земља пролетерска!?
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића и мученике Милана Мартића и генерала Павковића. Молимо се за здравље Џулијана Асанжа. Будимо уз Арно Гујона. Помозимо Србима који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Не дамо светиње. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *