Акционари НИС-а усвојили одлуку о исплати дивиденде за 2019. годину

Скупштина акционара НИС а.д. Нови Сад је на данас одржаној XII редовној седници донела Одлуку о расподели добити за 2019. годину, исплати дивиденди и утврђивању укупног износа нераспоређене добити Друштва. На основу ове Одлуке НИС ће акционарима на име дивиденде исплатити 4.425.459.256 динара, односно 27,14 динара по акцији бруто. Ово је осма година заредом у којој ће НИС на име дивиденде исплатити 25 одсто прошлогодишње нето добити Друштва. Нето добит НИС а.д. Нови Сад у 2019. години износила је 17.700.065.000  динара.

Право на дивиденду за 2019. годину имају сви акционари НИС а.д. Нови Сад који су уписани у Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности на 20. јун 2020. године, односно на Дан акционара XII редовне седнице Скупштине акционара. Дан и поступaк исплате дивиденде акционарима одредиће Одбор директора НИС а.д. Нови Сад.

Такође, Скупштина акционара је усвојила и Годишњи извештај НИС а.д. Нови Сад за 2019. годину, као и Финансијске извештаје, Консолидоване финансијске извештаје и извештаје о извршеној ревизији Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за 2019. годину.

За ревизора Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за 2020. годину изабрано је друштво „KPMG d.о.о. Beograd“.

За председника XII редовне седнице Скупштине акционара НИС а.д. Нови Сад је изабран Сергеј Фоминих, пуномоћник акционара ЈАД „Гаспром њефт“.

На седници Скупштине су за чланове Одбора директора НИС а.д. Нови Сад именовани:

– Вадим Јаковљев, заменик председника Извршног одбора, заменик генералног директора за истраживање и производњу JAД „Гаспром њефт“,

–  Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС а.д. Нови Сад,

– Анатолиј Чернер, заменик председника Извршног одбора, заменик генералног директора за логистику, прераду и промет ЈАД „Гаспром њефт“,

– Алексеј Јанкевич, члан Извршног одбора, заменик генералног директора за економику и финансије ЈАД „Гаспром њефт”,

– Павел Одеров, заменик генералног директора за спољнотрговинско пословање ЈАД „Гаспром њефт“,

– Александар Крилов, директор Дирекције за регионалну продају ЈАД „Гаспром њефт”,

– Даница Драшковић,

– Дејан Раденковић,

– Драгутин Матановић.

За независне чланове Одбора директора именовани су Александар Чепурин и Олга Висоцка.

За председника Одбора Скупштине акционара за надзор над пословањем и поступком извештавања акционара НИС а.д. Нови Сад је именован Зоран Грујичић, док су за чланове тог Одбора именовани Драган Брачика и Алексеј Урусов, директор Дирекције за економику и корпоративно планирање ЈАД „Гаспром њефт”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *