Почетна / Колумне / Зечевизија – Глас Јефимије Ђиновић

Зечевизија – Глас Јефимије Ђиновић

Случај с Тачијевим рођенданом потпуно је расветлио пузајућу, али консистентну стратегију РТС-а у покушају промене свести српског народа и искорењивању српске душе на Космету и другде. Знајући да ће се и ово забашурити бледуњавим извињењима и гурнути под онај стари, отрцани тепих, Јефимија подноси кривичне пријаве против Јавног сервиса Србије „због континуираног кршења Устава“ и „нарушавања угледа и достојанства грађана Србије“

Tо да Јавни сервис Србије већ поодавно није јавни, ни сервис нити је државнa телевизија већ да је својеврсна држава у држави руковођена интересима углавном супротним српским, потврђује и неколико писама Јефимије Ђиновић. Ова апсолвенткиња права и етно-појац, како се сама потписује, прогнана је са целом својом породицом из родне Ђаковице и носи крст Косова и Метохије. Сасвим је природно што је огорчена ставовима које упорно и консистентно заступа РТС не само о Косову него о целом спектру виталних националних питања, о чему смо опширно писали на овим странама и о чему, уосталом, отворено говоре српски порески обвезници, из чијих се џепова алиментира шарено друштво из Таковске 10.

ПОВРЕЂИВАЊЕ УГЛЕДА И ЧАСТИ „Пре годину дана“, пише Јефимија, „упутила сам писмо РТС-у, позвала редакцију, отворено се представила и најљубазније замолила у име свих нас родом са Косова и Метохије да нас не вређају, не задају додатни бол и не понижавају: докле више ’национална’ телевизијо државе Србије, докле мислите да кршите Устав ове земље, да нарушавате част и достојанство српског народа? Више не прихватам извињења и не опраштам јер знали сте и добро знате шта радите, само ћу у име свих грађана Републике Србије, у име хероја са караула Кошаре, Морина, Горожуп, Планеја, Паштрик које ви понижавате и у име пакла који су преживели, у име убијених Срба на Косову и Метохији, у име прогнаних Срба са Косова и Метохије, у име Срба који су остали да живе на бастиону српства, тј. на Косову и Метохији, захтевати, тражити и изборити се да се одговорни за ширење ’антисрпске и антиуставне пропаганде’, повређивање угледа и части српског народа, за нарушавање територијалног интегритета и суверености Републике Србије – најстроже и најригорозније санкционишу и да се овако нешто никада више не понови“ (курзив Б. З.).
Далеко би нас одвело да овде наведемо све што је Јефимија објавила као доказ уз свој захтев већ и због тога што смо и сами писали о низу антисрпских субверзија које константно допиру из самог врха РТС-а, али неке од њих морамо опет изнети јер представљају директну инкриминацију и чудимо се што до дана данашњег нису санкционисане, нити је ико за њих сносио одговорност. Једна од њих била је монструозна лаж о наводним српским злочинима на Косову, коју је РТС (ко зна из којих разлога) износио у више прилика, а напосе у емисији Бомбардовање жртве рата (РТС1, аутори Филип Шварм и Радослав Ћебић), емитованој у мају прошле године. Наратив о наводним српским ратним злочинима над албанским цивилима у Избици, Подујеву, Великој Круши, Рачку и другде постао је обавезна фигура српске грађанистичке сцене у времену сатанизације српског народа уочи НАТО агресије 1999. и имао је за циљ да ову агресију оправда. Шварм, уредник београдског Времена и личност живописне прошлости, која се и даље скрива под псеудонимом, аутор недавне антисрпске ТВ брљотине о пуковнику Апису, одраније је познат као миљеник садашње управе Јавног сервиса. Помоћу докумената УНМИК-а, Јефимија је доказала да је његова инсинуација о српским наводним злочинима чиста лаж и да се такви злочини никада нису догодили. На то је упозорила Јавни сервис Србије писмом од 22. маја 2019. године, на које никада није добила одговор. Иако је пре тога цела истина о наводном масакру у Рачку и улози Вилијема Вокера у „паковању“ НАТО агресије на Србију у међувремену избила на видело, наратив о српским злочинима на Косову и Метохији понавља се као да је тај злочин извршен и доказан. Тако непрестано подстиче и храни мит о српским злочинима на Косову, упркос чак и Хашком суду, који је одбацио ову инкриминацију Наташе Кандић и НАТО плаћеника. Исти спин и даље служи у антисрпске сврхе, што на самој РТС (у изјави Оливере Ковачевић, која је због исте смењена, али је остављена да хара по Таковској и да даље дува у исту тикву с леволибералном мафијом), што у широј јавности, па је на иницијативу Кандићкиног Фонда за хуманитарно право и сличних НВО о томе направљен играни филм Терет, за који је председник београдског Фестивала ауторског филма, који се у целини финансира из државног буџета, изјавио да говори о – највећем злочину у новијој историји Србије! (у истом говору, исти председник, именом Срдан Голубовић, најавио је и на крају доделио главну награду овом филму, што се није десило ни на једном филмском фестивалу икада!).
Другим речима, измишљени злочини Срба тамо где је српски народ доживео историјску голготу и распеће, омиљени спин Јавног сервиса Србије, изазива праведни гнев Јефимије Ђиновић, прогнане Српкиње која „не може да уђе у свој родни град Ђаковицу, јер је забрањен за Србе“, а највише је боли „што никада не помињу стравичне злочине шиптарских терориста над децом, женама, старим и болесним људима у Ђаковици, Ретимљу, Ратишу, Клечки, Малишеву, Ораховцу, Волујаку…“.

АГРЕСИВНА ПРОПАГАНДА И ПОДЛА МАТРИЦА Јефимија је увидела да у овај контекст спадају и часови историје на екрану РТС-а по којима су Албанци староседеоци на Балкану, а Срби дошљаци. Она с правом сматра да су део исте матрице и катастрофални Немањићи „где се једна од моћних империја тог времена представља као примитивна, која се облачи у гуњеве и живи у прљавим шаторима. Иако цео свет зна да су Немањићи градили дворце, цркве, манастире и у њима пребивали и молили се Богу, свуда широм српских држава. Мало је рећи срамота!“ (то поводом актуелног проношења гласова да РТС, после свега, поново спрема велику ТВ сагу о Немањићима, са истом метом и на истом одстојању!) … све до „благотворне“ улоге НАТО-а, изостављања или „блуровања“ Косова и Метохије с мапе Србије и коначно прославе рођендана Хашима Тачија, што је поново препунило Јефимијину чашу. Она поново пише: „Узалудан је покушај да агресивном пропагандом РТС покушава да промени нашу свест и савест и искорени из наших душа све наше жртве.“
Случај с Тачијевим рођенданом потпуно је расветлио пузајућу, али консистентну стратегију РТС-а у покушају промене свести српског народа и искорењивању српске душе на Космету и другде. Знајући да ће се и ово забашурити бледуњавим извињењима и гурнути под онај стари, отрцани тепих, Јефимија подноси кривичне пријаве против Јавног сервиса Србије „због континуираног кршења Устава“ и „нарушавања угледа и достојанства грађана Србије“, „у име свих мајки чије је ћерке (тај Тачи) свирепо силовао, а синове кукавички убијао, у име сестара чију је браћу бесомучно клао, у име очева чијим је ћеркама лично Тачи одузимао чедност, а младим синовима вадио органе, у име свих Срба којима су Косово и Метохија у срцу а не у џепу, посланичкој клупи и мандату, у име нас 250.000 прогнаних Срба са Косова и Метохије, у име јунака са караула, у име убијених Срба, пре свега позивајући се на Резолуцију 1244 и Устав Републике Србије као највише политичке и правне акте… и позивајући се на правоснажну пресуду којом је овај зликовац осуђен на минимум десет година затвора због терористичког деловања у Србији, а коју никада није одлежао! Доста сте нас понижавали ’господо’ са Јавног сервиса!“, закључује Јефимија Ђиновић у јавном пледоајеу из кога исијавају бол и осећање повређеног поноса једне младе Српкиње. Њена писма имају двоструки значај. Прво, јеванђеоски, као глас усамљеног у пустињи (Мт, 3.3; Лк, 3:3). Друго, као народни и саборни, божанствени глас из дубине најбољег и најлепшег што данас Србија има: vox populi, vox Dei.

Један коментар

 1. ZAHTEV GOSPODINU VUCICU
  DOKAZITE DA VOLITE SVOJ NAROD
  I SMENITE UREDNISTVO RTS-A
  I POLITIKE.
  ZNAM U KAKVOM SE PROCEPU NALAZITE,
  ALI SA VREMENA NA VREME UCINITE I
  NESTO STO MIRISE NA PATRIOTIZAM.
  ISKORISTITE GEOPOLITICKU KRIZU,
  OHRABRITE SE I SKINITE NAM OVE
  TROVACE SA VRATA.
  ILI NAM BAR UKINITE PRETPLATU
  PA ZAJEDNO SA DRZAVNIM PARAMA, GOSPODJOM
  BRNABIC I NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA
  FINANSIIRAJTE OVO RUGLO OD SERVISA I
  NAJSTARIJEG LISTA NA BALKANU.
  P.S. NEMAM NISTA PROTIV POLNE ORIJENTACIJE GOSPODJE
  BRNABIC, CINI MI SE I DA JE VESTA, ALI JE KAO DRZAVLJANIN
  HRVATSKE U SUKOBU JE INTERESA, PA VAS MOLIM
  DA SLEDECU REKONSTRUKCIJU VLADE ISKORISTITE
  ZA OPROSTAJ SA NJOM.
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *