Зечевизија – Глас Јефимије Ђиновић

Случај с Тачијевим рођенданом потпуно је расветлио пузајућу, али консистентну стратегију РТС-а у покушају промене свести српског народа и искорењивању српске душе на Космету и другде. Знајући да ће се и ово забашурити бледуњавим извињењима и гурнути под онај стари, отрцани тепих, Јефимија подноси кривичне пријаве против Јавног сервиса Србије „због континуираног кршења Устава“ и „нарушавања угледа и достојанства грађана Србије“

Tо да Јавни сервис Србије већ поодавно није јавни, ни сервис нити је државнa телевизија већ да је својеврсна држава у држави руковођена интересима углавном супротним српским, потврђује и неколико писама Јефимије Ђиновић. Ова апсолвенткиња права и етно-појац, како се сама потписује, прогнана је са целом својом породицом из родне Ђаковице и носи крст Косова и Метохије. Сасвим је природно што је огорчена ставовима које упорно и консистентно заступа РТС не само о Косову него о целом спектру виталних националних питања, о чему смо опширно писали на овим странама и о чему, уосталом, отворено говоре српски порески обвезници, из чијих се џепова алиментира шарено друштво из Таковске 10.

ПОВРЕЂИВАЊЕ УГЛЕДА И ЧАСТИ „Пре годину дана“, пише Јефимија, „упутила сам писмо РТС-у, позвала редакцију, отворено се представила и најљубазније замолила у име свих нас родом са Косова и Метохије да нас не вређају, не задају додатни бол и не понижавају: докле више ’национална’ телевизијо државе Србије, докле мислите да кршите Устав ове земље, да нарушавате част и достојанство српског народа? Више не прихватам извињења и не опраштам јер знали сте и добро знате шта радите, само ћу у име свих грађана Републике Србије, у име хероја са караула Кошаре, Морина, Горожуп, Планеја, Паштрик које ви понижавате и у име пакла који су преживели, у име убијених Срба на Косову и Метохији, у име прогнаних Срба са Косова и Метохије, у име Срба који су остали да живе на бастиону српства, тј. на Косову и Метохији, захтевати, тражити и изборити се да се одговорни за ширење ’антисрпске и антиуставне пропаганде’, повређивање угледа и части српског народа, за нарушавање територијалног интегритета и суверености Републике Србије – најстроже и најригорозније санкционишу и да се овако нешто никада више не понови“ (курзив Б. З.).
Далеко би нас одвело да овде наведемо све што је Јефимија објавила као доказ уз свој захтев већ и због тога што смо и сами писали о низу антисрпских субверзија које константно допиру из самог врха РТС-а, али неке од њих морамо опет изнети јер представљају директну инкриминацију и чудимо се што до дана данашњег нису санкционисане, нити је ико за њих сносио одговорност. Једна од њих била је монструозна лаж о наводним српским злочинима на Косову, коју је РТС (ко зна из којих разлога) износио у више прилика, а напосе у емисији Бомбардовање жртве рата (РТС1, аутори Филип Шварм и Радослав Ћебић), емитованој у мају прошле године. Наратив о наводним српским ратним злочинима над албанским цивилима у Избици, Подујеву, Великој Круши, Рачку и другде постао је обавезна фигура српске грађанистичке сцене у времену сатанизације српског народа уочи НАТО агресије 1999. и имао је за циљ да ову агресију оправда. Шварм, уредник београдског Времена и личност живописне прошлости, која се и даље скрива под псеудонимом, аутор недавне антисрпске ТВ брљотине о пуковнику Апису, одраније је познат као миљеник садашње управе Јавног сервиса. Помоћу докумената УНМИК-а, Јефимија је доказала да је његова инсинуација о српским наводним злочинима чиста лаж и да се такви злочини никада нису догодили. На то је упозорила Јавни сервис Србије писмом од 22. маја 2019. године, на које никада није добила одговор. Иако је пре тога цела истина о наводном масакру у Рачку и улози Вилијема Вокера у „паковању“ НАТО агресије на Србију у међувремену избила на видело, наратив о српским злочинима на Косову и Метохији понавља се као да је тај злочин извршен и доказан. Тако непрестано подстиче и храни мит о српским злочинима на Косову, упркос чак и Хашком суду, који је одбацио ову инкриминацију Наташе Кандић и НАТО плаћеника. Исти спин и даље служи у антисрпске сврхе, што на самој РТС (у изјави Оливере Ковачевић, која је због исте смењена, али је остављена да хара по Таковској и да даље дува у исту тикву с леволибералном мафијом), што у широј јавности, па је на иницијативу Кандићкиног Фонда за хуманитарно право и сличних НВО о томе направљен играни филм Терет, за који је председник београдског Фестивала ауторског филма, који се у целини финансира из државног буџета, изјавио да говори о – највећем злочину у новијој историји Србије! (у истом говору, исти председник, именом Срдан Голубовић, најавио је и на крају доделио главну награду овом филму, што се није десило ни на једном филмском фестивалу икада!).
Другим речима, измишљени злочини Срба тамо где је српски народ доживео историјску голготу и распеће, омиљени спин Јавног сервиса Србије, изазива праведни гнев Јефимије Ђиновић, прогнане Српкиње која „не може да уђе у свој родни град Ђаковицу, јер је забрањен за Србе“, а највише је боли „што никада не помињу стравичне злочине шиптарских терориста над децом, женама, старим и болесним људима у Ђаковици, Ретимљу, Ратишу, Клечки, Малишеву, Ораховцу, Волујаку…“.

АГРЕСИВНА ПРОПАГАНДА И ПОДЛА МАТРИЦА Јефимија је увидела да у овај контекст спадају и часови историје на екрану РТС-а по којима су Албанци староседеоци на Балкану, а Срби дошљаци. Она с правом сматра да су део исте матрице и катастрофални Немањићи „где се једна од моћних империја тог времена представља као примитивна, која се облачи у гуњеве и живи у прљавим шаторима. Иако цео свет зна да су Немањићи градили дворце, цркве, манастире и у њима пребивали и молили се Богу, свуда широм српских држава. Мало је рећи срамота!“ (то поводом актуелног проношења гласова да РТС, после свега, поново спрема велику ТВ сагу о Немањићима, са истом метом и на истом одстојању!) … све до „благотворне“ улоге НАТО-а, изостављања или „блуровања“ Косова и Метохије с мапе Србије и коначно прославе рођендана Хашима Тачија, што је поново препунило Јефимијину чашу. Она поново пише: „Узалудан је покушај да агресивном пропагандом РТС покушава да промени нашу свест и савест и искорени из наших душа све наше жртве.“
Случај с Тачијевим рођенданом потпуно је расветлио пузајућу, али консистентну стратегију РТС-а у покушају промене свести српског народа и искорењивању српске душе на Космету и другде. Знајући да ће се и ово забашурити бледуњавим извињењима и гурнути под онај стари, отрцани тепих, Јефимија подноси кривичне пријаве против Јавног сервиса Србије „због континуираног кршења Устава“ и „нарушавања угледа и достојанства грађана Србије“, „у име свих мајки чије је ћерке (тај Тачи) свирепо силовао, а синове кукавички убијао, у име сестара чију је браћу бесомучно клао, у име очева чијим је ћеркама лично Тачи одузимао чедност, а младим синовима вадио органе, у име свих Срба којима су Косово и Метохија у срцу а не у џепу, посланичкој клупи и мандату, у име нас 250.000 прогнаних Срба са Косова и Метохије, у име јунака са караула, у име убијених Срба, пре свега позивајући се на Резолуцију 1244 и Устав Републике Србије као највише политичке и правне акте… и позивајући се на правоснажну пресуду којом је овај зликовац осуђен на минимум десет година затвора због терористичког деловања у Србији, а коју никада није одлежао! Доста сте нас понижавали ’господо’ са Јавног сервиса!“, закључује Јефимија Ђиновић у јавном пледоајеу из кога исијавају бол и осећање повређеног поноса једне младе Српкиње. Њена писма имају двоструки значај. Прво, јеванђеоски, као глас усамљеног у пустињи (Мт, 3.3; Лк, 3:3). Друго, као народни и саборни, божанствени глас из дубине најбољег и најлепшег што данас Србија има: vox populi, vox Dei.

2 коментара

  1. ZAHTEV GOSPODINU VUCICU
    DOKAZITE DA VOLITE SVOJ NAROD
    I SMENITE UREDNISTVO RTS-A
    I POLITIKE.
    ZNAM U KAKVOM SE PROCEPU NALAZITE,
    ALI SA VREMENA NA VREME UCINITE I
    NESTO STO MIRISE NA PATRIOTIZAM.
    ISKORISTITE GEOPOLITICKU KRIZU,
    OHRABRITE SE I SKINITE NAM OVE
    TROVACE SA VRATA.
    ILI NAM BAR UKINITE PRETPLATU
    PA ZAJEDNO SA DRZAVNIM PARAMA, GOSPODJOM
    BRNABIC I NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA
    FINANSIIRAJTE OVO RUGLO OD SERVISA I
    NAJSTARIJEG LISTA NA BALKANU.
    P.S. NEMAM NISTA PROTIV POLNE ORIJENTACIJE GOSPODJE
    BRNABIC, CINI MI SE I DA JE VESTA, ALI JE KAO DRZAVLJANIN
    HRVATSKE U SUKOBU JE INTERESA, PA VAS MOLIM
    DA SLEDECU REKONSTRUKCIJU VLADE ISKORISTITE
    ZA OPROSTAJ SA NJOM.

    4
    1
  2. Петар Велики

    О РТС, Медијском сервису Србије

    2010. сам 5. недеља, због бактеријске прехладе, провео у кревету, болујући. Време сам проводио буљећи у ТВ. Један од дневника у то време, 19.30ч, је започео вешћу да се онај хомосексуалац Елтон Џон или удао или оженио са својим партнером!?!?

    На онлајн часу географије за 6. разред основне школе, 8. април 2020, у оквиру часа под насловом „Интернационални процеси“ је испричано да је војни пакт (у позадини је стајао грб НАТО) који је извршио агресију на некадашњу СРЈ заправо „организација чији циљ је решавање спорова међу зараћени странама“.

    24. априла 2020. у оквиру рубрике „Времеплов“ смо обавештени да је тог дана 1968. рођен Хашим Тачи, који је описан као „ косовски политичар, вођа ОВК, премијер и председник Косова“ а без, да не поверујеш, икаквих објашњења о природи и карактеру ОВК и без иједне речи о једнострано проглашеној „независности“ наше јужне покрајине Косова и Метохије.

    07.05.2020, РТС, је емитована емисија „Тито, медијска икона“. Хвалоспев о Тито, демону, циничном зликовцу, моралној ругоби и злодуху Коминтерне, који је нас Србе и нашу Србију завио у црно. Сво добро које постигосмо у првој половино 20-тог века (ратне победе, проширење државе, обнова моралних вредност,…, истина било је и дела која нам не иду на част) он и његови хрватско-словеначка клика подржана српским изродима, поједоше нам је, попут скакаваца, у другој половини 20-тог века. Само је таква поган могла да лансира изреку „Слаба Србија, јака Југославија“.

    2
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *