Онлајн предавања за студенте стручњака компаније НИС

Компанија НИС у току маја и јуна одржава 25 онлајн гостујућих предавања својих стручњака за факултете београдског и новосадског универзитета. Ова, иначе традиционална гостујућа предавања НИС-ових експерата, због ситуације изазване вирусом ковид 19, сада су организована путем Скајп апликације. Подршку овој идеји пружило је и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Онлајн гостујућа предавања НИС-ових експерата организована су за факултете као што су: Рударско-геолошки факултет у Београду, Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину, Технолошки факултет и Факултет техничких наука и Економски факултет у Новом Саду. Студенти Педагошког факултета у Сомбору и ученици Карловачке гимназије у Сремским Карловцима, такође имају прилику да из прве руке слушају искуства када је у питању учење руског језика. Предавачи су водећи стручњаци у својим областима, као и некадашњи стипендисти компаније који су теоријско и практично образовање стицали на престижним универзитетима у Руској Федерацији и осталим европским земљама.

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић, оценио је да савремено образовање подразумева и сталну сарадњу са привредом како би се обезбедили стручни кадрови за различите области привреде и индустрије.

„Током дугогодишње сарадње у оквиру програма „Енергија знања“ НИС-ови стручњаци омогућавају студентима да стекну практична знања. Преласком на онлајн предавања у  овим околностима, компанија НИС је потврдила да је прилагођавање могуће и неопходно. Показало се и да су и студенти и ученици препознали предности учења на даљину и онлајн наставе и исказали велико интересовање за овакав начин рада,“ изјавио је министар Шарчевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *