MK GROUP: бесплатан одмор за лекаре целог региона у луксузним хотелима

Директор корпоративних послова MK Group Александра Стојановић, директор MK Group Јован Пурар, министар Златибор Лончар, др Едита Стокић, др Горан Стевановић… (слева надесно)

Компанија MK Group, са својим оснивачем и великим хуманистом Миодрагом Костићем на челу, дарује бесплатан тродневни одмор за медицинске раднике у Србији, Словенији и Хрватској. Током јуна, јула и августа лекари и медицинско особље Клинике за инфективне и тропске болести у Београду, Клиничког центра Војводине, ковид болница у Љубљани, Марибору, Цељу, Голнику и Загребу моћи ће да се одморе и релаксирају у луксузним хотелима „Гранд“ на Копаонику, „Кемпински палас“ у Порторожу и „Кемпински хотел адријатик“ у Савудрији.
Приликом примопредаје донације за лекаре из Србије, министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар истакао је: „Захваљујем MK Group што је на свом радару имала здравствене раднике, и хвала што су им омогућили да се у својим објектима опораве од напорног рада, онога што су урадили и резултата које су постигли. Сигуран сам да ће тај боравак значити радницима и да ће се добро опоравити, а након тога вратити својим обавезама и наставити да брину о здрављу наших грађана“, истакао је министар здравља.

Едита Стокић, Јован Пурар, Горан Стевановић и Златибор Лончар

„Пандемија вируса корона је показала да друштвена одговорност компанија није и не може бити само израз добре воље компанија већ да је то нужност ако желимо имати хумано и одговорно друштво. Управо са том идејом, компанија MK Group је у току лета обезбедила бесплатан тродневни одмор за 450 лекара и другог медицинског особља у својим хотелима у Србији, Словенији и Хрватској. Посебно нам је драго што ћемо у нашем хотелу ’Гранд’ на Копаонику угостити 250 запослених Клинике за инфективне и тропске болести у Београду и Клиничког центра Војводине. Ово ће бити наш мали допринос у борби против пандемије и истовремено израз наше дубоке захвалности за највећи терет, који су у тој борби управо поднели лекари и друго медицинско особље“, изјавио је Јован Пурар, директор MK Group.
Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести при Клиничком центру Србије, похвалио је овај гест пажње и поштовања према медицинским радницима. „Боравак у вашем хотелу значиће здравственим радницима који месецима нису имали ниједан слободан дан. Хвала вам што сте препознали наш значај и напоре, и нашли снаге у оквиру својих могућности и на индиректан начин дали свој допринос у борби против вируса“, рекао је доц. др Стевановић приликом уручења ваучера за боравак лекара и медицинског особља Клинике за инфективне и тропске болести.

Потпредседник MK Group Александар Костић и председник MK Group Миодраг Костић

Директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић рекла је да јој је драго што је MK Group одлучила да награди медицинске раднике и ода им признање: „Хвала вам што ће здравствени радници у вашем хотелу моћи да се одморе и уз разне активности које овај хотел пружа припреме за нове задатке.“
Миодраг Костић, председник компаније MK Group, одмах на почетку проглашења ванредног стања у земљи прикључио се борби против вируса корона уступањем смештајних капацитета хотела у Новом Саду на коришћење Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“. Такође, MK Group и њене компаније чланице су током пандемије издвојиле готово пола милиона евра за набавку медицинске опреме и хуманитарних пакета за становништво Србије. Истовремено, поменуте компаније су донеле одлуку да не користе могућности које произлазе из уредби које је Влада усвојила за помоћ привреди и тиме оставила на располагање пет милиона евра буџету Републике Србије. За обезбеђивање овог бесплатног одмора за регионалне лекаре издвојено је 200.000 евра и овај пројекат представља круну свих досадашњих активности које је MK Group реализовала током пандемије изазване вирусом корона.

 

MK Group_Odmor za medicinske radnike regiona from MK Group on Vimeo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *